همکاریهای آمریکا و هند برای تقابل با چین
جوزف نای، استاد دانشگاه هاروارد و دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا، با انتشار مقالهای با عنوان «هند و موازنه جهانی قدرت» تلاش داشته به این پرسش پاسخ دهد. به نظر او، هند و آمریکا به اتحادی واقعی نخواهند رسید و در سطح شریک باقی خواهند ماند.
هند و آمریکا به عنوان بزرگترین دموکراسیهای دنیا همواره بر وجود ارزشهای مشترک میان یکدیگر تأکید کردهاند اما واقعیت این است که صرف داشتن ارزشهای مشترک منجر به اتحاد نمیشود. اگر گذشته و حال و آینده روابط میان دو کشور را بر اساس سیاست موازنه قدرت تحلیل کنیم، به این نتیجه میرسیم که سرنوشت هند و آمریکا اتحاد نخواهد بود، بلکه نهایتاً به شراکتی بلندمدت و سرنوشتساز خواهند رسید. این شراکت نیز تا زمانی ادامه خواهد داشت که این دو کشور درگیر چین باشند. پس از کنترل چین، شراکت هند و آمریکا نیز به پایان خواهد رسید و یا کمرنگ خواهد شد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند، و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در همین ماه جاری در کاخ سفید دیدار کردند. بسیاری از ناظران معتقدند که این دیدار یک پیشرفت در اتحاد هند و آمریکا علیه چین بود. اما چنین تحلیلی دور از واقعیت است. همانطور که سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، به صراحت گفته است خبری از اتحاد رسمی میان دو کشور نیست و فقط امکان حفظ شراکت میان آنها در یک دنیای چندقطبی وجود دارد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «جوزف نای بررسی کرد؛ گزینههای هند و آمریکا برای مهار اژدهای زرد!» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.