حجم ویدیو: 0.00 | مدت زمان ویدیو: 00:00:00

ارزش دارایی هایی روس ها که  توسط آمریکا و متحدانش مصادره شده است به بیش از ۵۸ میلیارد دلار رسیده است.

روسیا الیوم گزارش داد، این دارایی ها در چارچوب تحریم های روسیه به دلیل حمله نظامی به اوکراین مصادره شده است.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که طی یک سال و از زمانی که وزارتخانه های دارایی، دادگستری ،تجارت و وزارت کشور به علاوه نمایندگانی از اروپا تیمی به نام REPO تشکیل دادند اعضای آن دارایی های شهروندان روسی تحت تحریم را به ارزش بیش از 58 میلیارد دلار را مصادره کردند.

 

گسترده ترین حملات موشکی روسیه به اوکراین

مقام‌های اوکراینی می‌گویند دست‌کم پنج نفر در حملات موشکی گسترده ساعات ابتدایی روز پنجشنبه روسیه کشته و چندین نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

ماکسیم کوزیتسکی، فرماندار منطقه غربی لووو می‌گوید موشک به یک منطقه مسکونی در  زولوچیفسکی اصابت کرده و چهار غیرنظامی در آنجا کشته شده‌اند. او همچنین اضافه کرد که ممکن است افراد بیشتری زیر آوار مانده باشند و کارکنان آتش‌نشانی و اورژانس در تلاش هستند تا غیرنظامیان گرفتار شده را نجات دهند. 

در همین حال شهردار کی‌یف اعلام کرده که در پی حملات موشکی روسیه دو منطقه از پایتخت اوکراین مورد هدف قرار گرفته است. فرماندهان خارکیف و اودسا هم از انجام حملاتی مشابه در این شهرها خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روسیه بامداد پنجشنبه را با یک رگبار موشکی گسترده را در سراسر اوکراین آغاز و زیرساخت‌های انرژی این کشور را مورد هدف قرار داد. این حملات که در سه هفته گذشته بی‌سابقه بوده ضمن کشتن غیرنظامیان صدامات زیادی هم به زیرساخت‌ها و همچنین ساختمان‌های مسکونی اوکراین در سراسر این کشور وارد کرده است. 

آژیرهای حمله هوایی ساعت‌ها در سراسر اوکراین، از جمله در کی‌یف، جایی که انفجارها در دو منطقه غربی شهر رخ داد، به صدا در آمدند. سامانه‌های دفاعی در سراسر کشور فعال شدند و مشخص نبود که چه تعداد موشک به اهدافی اصابت کرده یا رهگیری شده‌اند.

ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف می‌گوید انفجارهایی در منطقه هولوسیوسکی گزارش شده است و نیروهای اورژانس در حال حرکت به آنجا هستند. این بوکسور سابق افزود که دو نفر در یک منطقه دیگر شهر در جنوب غربی پایتخت زخمی و خودروها هم در آن منطقه آتش گرفته‌اند. 

در همین حال به گفته اوله سینیهوبوف، فرماندار خارکیف، در شرق اوکراین، ۱۵ موشک به این شهر اصابت کرد. این موشک‌ها که به ساختمان‌های مسکونی اصابت کرده خسارات زیادی بر جای گذاشته اما هنوز جزئیات دقیقی در این خصوص و همچنین تلفات احتمالی منتشر نشده است. 

همچنین ایهور ترخوف، شهردار خارکیف در کانال تلگرامی خود نوشته که در برخی از نقاط شهر مشکلات قطعی برق به وجود آمده است. 

ماکسیم مارچنکو، فرماندار منطقه جنوبی اودسا نیز از اصابت موشک‌های روسی به تاسیسات انرژی و ساختمان‌های مسکونی در این شهر خبر داده و به مردم هشدار داده در پناهگاه‌ها بمانند. 

همچنین نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که توسط نیروهای روسی اشغال شده در نتیجه حملات موشکی برق خود را از دست داده است. انرهو اتم، اپراتور دولتی انرژی هسته‌ای اوکراین، با بیان این مطلب اضافه کرده که این ششمین بار است که از زمان اشغال این نیروگاه توسط روسیه در حالت خاموشی قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی این نیروگاه تنها به ۱۸ اپراتور دیزلی متکی می‌شود و این مرکز می‌تواند به مدت ۱۰ روز به فعالیت خود ادامه دهد. نیروگاه‌های هسته‌ای برای راه‌اندازی سیستم‌های خنک کننده و جلوگیری از ذوب شدن به برق ثابت احتیاج دارند.

در همین زمینه هرمان هالوشنکو، وزیر انرژی اوکراین، حملات موشکی را به عنوان «یک حمله وحشیانه گسترده به زیرساخت‌های انرژی اوکراین» محکوم کرد و در یک پست فیسبوکی خبر داد که تأسیسات در مناطق کی‌یف، میکولایف، خارکیف، زاپوریژیا، اودسا، دنیپروپتروفسک و ژیتومیر هدف قرار گرفته‌اند.

در پی این حملات همچنین در مناطقی از کی‌یف، دنیپروپتروفسک، دونتسک و اودسا قطعی برق ایجاد شده است. شهردار پایتخت اوکراین اعلام کرده که ۴۰ درصد از مصرف‌کنندگان در کی‌یف به دلیل قطع اضطراری برق بدون سیستم گرمایشی به سر می‌برند. 

همچنین راه‌آهن اوکراین هم به دلیل قطع برق اعلام کرده که برخی از قطارها به مدت دست‌کم یک ساعت در حرکت خود تاخیر داشته‌اند. 

رسانه‌های اوکراینی همچنین از وقوع انفجارهای دیگری در شهر چرنیهیو در شمال و منطقه غربی لویو و همچنین در شهرهای دنیپرو، لوتسک و ریونه خبر داده‌اند. ضمن اینکه بر اساس این گزارش‌ها انفجارهایی در مناطق غربی ایوانو فرانکیفسک و ترنوپیل نیز به وقوع پیوسته است.

روسیه از اکتبر سال گذشته با این حملات موشکی گسترده اوکراین را هدف قرار داده است. در ابتدا، رگبارهایی که زیرساخت های انرژی کشور را هدف قرار می دادند، به صورت هفتگی انجام می شد و کل شهرها را در تاریکی فرو می برد، اما با گذشت زمان این حملات گسترده‌تر شد و تحلیلگران بر این باورند که ممکن است مسکو در حال ذخیره مهمات باشد.

 

سوئیس به اوکراین تسلیحات می دهد

شورای ملی سوئیس روز چهارشنبه به صدور تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین در صورت عدم مخالفت روسیه با این اقدام رای داد. 

این مصوبه با اکثریتی شکننده و با موافقت ۹۸ نماینده این مجلس به تصویب رسید. در مقابل ۹۶ نماینده به آن رای منفی و دو نفر نیز رای ممتنع دادند. در این طرح اجازه صادرات تسلیحات ساخت سوئیس به اوکراین در صورت موافقت شورای امنیت سازمان ملل متحد داده شده است. این در حالی است که روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد دارای حق وتو در این شورا است. 

به این ترتیب صدور تسلیحات ساخت سوئیس به اوکراین در عمل به موافقت مسکو بستگی دارد، امری که غیرممکن به نظر می‌رسد. 

در مصوبه شورای ملی سوئیس (مجلس سفلا در قوه مقننه این کشور) تهاجم نظامی روسیه به اوکراین خلاف حقوق بین‌الملل خوانده شده است. 

فضای سیاسی سوئیس از بیش از یک سال پیش و در پی حمله روسیه به اوکراین تحت تاثیر بحث بر سر سیاست تاریخی «بی‌طرفی» «برن» قرار گرفته است. 

سوئیس هرچند عضو اتحادیه اروپا نیست اما به همراه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه با تحریم‌های وضع‌شده علیه مسکو همراهی کرده است. با این حال برن تاکنون در مقابل تلاش‌ها برای تغییر سیاست «بی‌طرفی» نظامی خود انعطافی نشان نداده است. 

قوانین فدرال سوئیس که براساس اصل «بی‌طرفی» نظامی این کشور تصویب شده صدور تسلیحات به کشوری را که درگیر یک مناقشه نظامی در سطح بین‌المللی است ممنوع کرده است. 

«برن» طی ماه‌های اخیر در برابر درخواست‌های اوکراین و متحدان این کشور از جمله اسپانیا، دانمارک و آلمان برای صدور سلاح به کی‌یف مقاومت کرده بود. 

دولت سوئیس در جریان بحث روز چهارشنبه در جلسه شورای ملی این کشور تاکید کرد که براساس قوانین فدرال موجود در صورت صدور تسلیحات به اوکراین باید با درخواست‌های روسیه برای ارسال سلاح به این کشور نیز موافقت کند. 

شورای ایالت‌ها (کانتون‌ها) در سوئیس که مجلس اعلای این کشور محسوب می‌شود قرار است مصوبه شورای ملی را بررسی کند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.