به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، &#۳۹;میگل آریاس کانته&#۳۹; در نشست خبری مشترک با &#۳۹;ریک پری&#۳۹; وزیر انرژی آمریکا، گفت: &#۳۹;اروپا بر این باور است که اقدام یکجانبه آمریکا مبنی بر تمدید نکردن معافیت کشورهای خریدار نفت ایران، خطر تضعیف اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را که عنصری کلیدی برای ساختار معاهده منع اشاعه هسته ای در جهان به شمار می رود و با اجماع در شورای امنیت تصویب شده و برای تامین امنیت جهانی و منطقه ای از اهمیت حیاتی برخوردار است، شدیدا به خطر می اندازد.&#۳۹;

وی افزود: &#۳۹;ما درباره ایران، درخصوص لزوم دفاع از ارزشهای انسانی در هر نقطه از جهان با آمریکا هم عقیده هستیم اما مواضع اروپا با آمریکا در زمینه اعمال تحریم های نفتی علیه تهران کاملا متفاوت است&#۳۹;.

این مقام اروپایی تاکید کرد تا زمانی که ایران به طور کامل به اجرای تعهدات هسته ای خود پایبند باشد، ما نیز به توافقنامه سال ۲۰۱۵ متعهد خواهیم بود.

وزیر انرژی آمریکا نیز که برای شرکت در مجمع انرژی اروپا-آمریکا به بروکسل سفر کرده است، ادعا کرد: «امیداورم هیچ کشوری در اروپا نباشد که درباره اقدمات تروریستی رژیم ایران و برخورد این رژیم با مردم کشورش، در کنار ایران باشد.»

به گزارش ایرنا، تداوم بی اعتنایی رئیس جمهوری آمریکا به معاهده‌ها و قراردادهای بین‌المللی و تبدیل آن به یک رویه مرسوم برای کاخ سفید، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا متحدان اروپایی واشنگتن در برابر این رویکرد «دونالد ترامپ» همچنان سردرگم و منفعل مانده و یا شاهد اقدام عملی بروکسل خواهند بود؟

رییس جمهوری آمریکا از زمانی که پای در کاخ سفید گذاشت، سیاست تغییر و خروج از قوانین را کلید زده است؛ از حذف اعضای کابینه و دولتمردان تا لغو پیمان‌های دولت های سابق و نقض قوانین بین‌المللی و تعهدات آمریکا. وی با گسترش دامنه این رویکرد، تقابل با بسیاری از کشورها از جمله متحدان واشنگتن در اتحادیه اروپا را دوچندان کرده است.

خروج از معاهده‌های آب‌وهوایی پاریس، برجام، توافق موشک‌های هسته‌ای میان برد، آسیا - پاسیفیک (تی ‌پی ‌پی)، پیمان جهانی سازمان ملل برای بهبود مهاجران و پناهندگان، تعلیق عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل و سازمان علمی و فرهنگی یونسکو، توقف کمک‌های داوطلبانه به برخی نهادهای سازمان ملل، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه و قدس شریف برخلاف قطعنامه‌های صریح شورای امنیت، افزایش تعرفه‌های تجاری با اعضای اتحادیه اروپا، چین و ... به بهانه ناعادلانه تجارت دوسویه از جمله اقدامات ترامپ بوده که خشم جامعه جهانی را در پی داشته است.

توجیه دولت ترامپ از این سیاست‌ها، تحقق دکترین «نخست آمریکا» بوده اما به گفته رسانه‌های منتقد کاخ سفید در اروپا، این رویکرد چیزی جز سرشکستگی بیشتر در جهان و تمسخر واشنگتن در پی نداشته است.

چالش‌های متعددی که ترامپ از زمان روی کار آمدن در کاخ سفید با جامعه جهانی و مناسبات این کشور با اتحادیه اروپا ایجاد کرده، سبب شده تا رهبران قاره سبز بدنبال راهکاریی برای برون رفت از این چالش ها باشد.

به اعتقاد تحلیلگران، اروپا اکنون بر سر دو راهی «وابستگی» یا «استقلال» از آمریکا قرار دارد.

مقام‌های اروپایی تاکنون واکنش‌های مختلفی به سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه ترامپ داشته‌اند؛ از جمله «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا تصریح کرده، «زمان آن فرارسیده تا اتحادیه اروپا، رهبری بین‌المللی‌اش را نشان داده و وابستگی‌ به آمریکا را پایان دهد... واشنگتن قدرت خود را به عنوان یک بازیگر بین‌المللی از دست داده و در بلندمدت نیز نفوذش را از دست خواهد داد.»

این سیاست یکجانبه‌گرایی ترامپ با خروج از معاهده‌ها و جنگ تجاری با دیگر کشورها، فرصت بی‌سابقه‌ای برای نزدیکی چین و اتحادیه اروپا با هدف حمایت از قوانین تجارت بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی در برابر سیاست کاخ سفید فراهم کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.