نیویورکتایمز: آمریکا لیاقت داشتن رهبری به خوبی جاسیندا آردرن را دارد
نیویورک تایمز در یادداشتی تحت عنوان «آمریکا لیاقت داشتن رهبری به خوبی جاسیندا آردرن را دارد» نوشت: قتلعام پنجاه مسلمان نمازگزار در نیوزیلند توسط یک سفیدپوست استرالیایی نژادپرست، تا مدتها به خاطر انتقاد از نحوه حضور نژادپرستان و نفرتپراکنان در شبکههای اجتماعی مطرح خواهد ماند اما اکنون دنیا باید از نحوه واکنش نخستوزیر نیوزیلند، یاسیندا آردرن به این رویداد درسهایی بیاموزد. بلافاصله پس از وقوع این حادثه ناگوار، او در پاسخ به شکایات شهروندان این کشور اعلام کرد دولت تدابیر محدودکننده جدیدی برای مالکیت اسلحههای نظامی وضع خواهد کرد که توسط این نژادپرست و سایر جنایتکاران در تیراندازی های مشابه در آمریکا مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. او به وعده خود جامه عمل پوشاند.
در ادامه این مطلب آمده است: روز پنجشنبه خانم آردرن ممنوعیت خرید اسلحههای خودکار و نیمه خودکار و قطعاتی که چنین قابلیتی به اسلحههای عادی میدهد را اعلام کرد. او گفت که این اقدام در جهت منافع ملی و امنیت همه ماست. او اوایل هفته در پارلمان نیز تصریح کرده بود که شبکههای اجتماعی باید تدابیری برای ممانعت از نفرت پراکنی و ترویج افکار نژادپرستانه بیندیشند. او گفت ما نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم و شاهد ادامه فعالیت این گونه سایتها باشیم.
او پیشنهادی برای قطع فوری دسترسی به فیسبوک، توییتر و سایر شبکهها نداشت اما معلوم نیست چگونه میتوان بدون محدود کردن حق آزادی بیان به این هدف دست یافت. اما او اعتقاد دارد که این شبکهها نیز مانند تولیدکنندگان و فروشندگان تسلیحات نظامی، درجه ای از بار مسئولیت جنایت اخیر را به دوش میکشند. اجرای قوانین جدید در نیوزیلند نیز دشوار است چراکه بخش اعظم یک و نیم میلیون اسلحه در دست مردم، جایی ثبت نشده است و معلوم نیست چه تعداد از آنها تحت قانون جدید غیرقانونی قلمداد خواهند شد.
نمایش هولناکی که نشان داد یک انسان گمراه با اینگونه اسلحهها قادر به رقم زدن چه جنایاتی است، اکثریت مردم و نمایندگان نیوزیلند را قانع کرد که نیاز به تغییر قوانین مالکیت اسلحه دارند. این موضع کاملا در تضاد با مواضع انجمن ملی اسلحه در آمریکا و متحدان سیاسی این لابی میباشد که به شدت با ممنوع شدن اسلحههای نیمه خودکاری که در کشتارهای اخیر آمریکا به کار گرفته شدهاند، مخالفت میکنند.
در نیوزیلند تنها یک بار وقوع چنین جنایتی کافی بود تا دولت بیدار شود اما در آمریکا چندین واقعه ناگوار رخ داده با این حال هنوز دولت تدبیری نیندیشیده است. این در حالی است که طبق نظرسنجیها ۷۳ درصد از مردم آمریکا خواهان اتخاذ تدابیری برای محدود کردن مالکیت اسلحه هستند. ممنوعیت فروش اسلحههای منتخب تروریستها تنها یکی از حوزههایی بود که خانم آردرن نشان داد رهبری یک کشور هنگام مواجهه با بحران چگونه باید عمل کند. او برای نمایش همدردی دولت با خانواده قربانیان، روسری مشکی به سر کرد و با اعضای دولت در مراسم عزاداری شرکت کرد. او که بدون نگاه کردن به کاغذ در یکی از مدارس سخنرانی میکرد، از نسل جوان خواست اجازه ندهند نیوزیلند به کشور نژادپرستان تبدیل شود. او حتی از بردن نام جنایتکار مسبب این حادثه خودداری کرد و گفت ما مردم نیوزیلند به او هیچ چیز نمیدهیم حتی نامش را نمیبریم. پس از این حادثه هولناک زمان آن است که رهبران جهان متحده شوند، نژادپرستی را محکوم کنند، با قربانیان ابراز همدردی کنند و تروریستها را از دسترسی به تسلیحات محروم کنند. مسیر این هدف را خانم آردرن معلوم کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر