خبرگزاری فارس در این باره نوشت:«با توجه به مطالبات مردم باایمان و ولایتمدار شهرستان و با توجه به جریحه‌دار شدن عفت عمومی در این رفتار برگرفته از فرهنگ منحط غرب، بلافاصله برابر قانون بررسی موضوع در دستور کار پلیس امنیت عمومی استان قرار گرفت و این زوج جوان دستگیر و با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند. این دختر و پسر جوان تا صدور حکم نهایی با قرار وثیقه، آزاد هستند.»

این اتفاق در افکار عمومی واکنش‌های متفاوتی به‌دنبال داشت. عده‌ای به این اتفاق واکنشی مثبت داشتند، در همان ویدیو خوشحالی کرده و با شادی و شعف فیلم می‌گرفتند. اما عده‌ای دیگر رفتار آقای داماد را در عرصه عمومی نادرست دانستند و گفتند اقدامی خلاف عرف بوده است.

براساس گزارش‌ها، اکنون این زوج با یکدیگر به شکل قانونی عقد کرده‌اند، اما انتشارفیلم اقدام خواستگارکه به دنبال یک سورپرایز یا غافلگیری بوده، باعث انتقادات و درنهایت بازداشت آن دو شده است.

**هر اعتقادی که داشته باشیم، باید شئونات جامعه را رعایت کنیم

در تحلیل این اتفاق، فریده غیرت، جامعه‌شناس و فعال حقوق زنان به ایرناپلاس می‌گوید: این که یک آقا و خانم در انظار عمومی بیایند شوی خواستگاری را اجرا کنند، از نظر شئون اجتماعی کار قشنگی نبوده است. این را بدون تعصب به هیچ طیفی می‌گویم و این نیست که من بخواهم به‌صورت نفیی یا اثباتی حرف بزنم.

غیرت معتقد است: هر اعتقادی که داشته باشیم، باید شئون جامعه را رعایت کنیم. شئون جامعه به ما می‌گوید که باید در پارک، خیابان، مغازه و... چگونه رفتار کنیم. اینکه ما بیاییم مراسم خواستگاری را در یک مکان عمومی به این شکل در معرض دید مردم بگذاریم، از نظر من که معتقد به حفظ مبانی اجتماعی هستم، کار درستی نیست. در اجتماعی شدن هویت‌ها، ما یاد گرفته‌ایم که در یک محیط مذهبی یا یک محیط علمی یا بازار چطور باید رفتار کنیم. اگر خلاف این رفتار کنیم، ایجاد ناهنجاری کرده‌ایم. جای خواستگاری در انظار عمومی نیست و باید به عرف، اصول و نظام اجتماعی احترام گذاشت.

**پارامتر درستی برای سنجش رفتار مردم نیست

در این میان سعید معیدفر، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی نظر دیگری دارد. وی به ایرناپلاس می‌گوید: در این‌گونه اتفاق‌ها یا برخوردها تحلیل درست و دقیقی نمی‌توان ارائه داد. وقتی‌ در مورد چنین موضوعات فردی صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم تحلیل جامعه‌‌شناسانه دقیقی ارائه بدهیم. چرا که مسئله فردی است و باید ابعاد و کلیت آن را در نظر بگیریم. از آنجایی که نظام سیاسی ما جهت‌دار است، ما نمی‌توانیم رفتار مردم را آن‌طور که هست ارزیابی کنیم. یعنی با مداخله این عامل، بسیاری از پارامترهای درست از بین می‌رود.

**جامعه واقعیت خودش را نشان نمی‌دهد

معیدفر اضافه می‌کند: این شرایط، کار تحلیل را دشوار می‌کند. عین ماجرای سال 1332 می‌گفتند مرگ بر مصدق و بعدازظهر می‌گویند زنده باد مصدق یا برعکس. چرا؟ چون جامعه ما واقعیت خودش را نشان نمی‌دهد و بیشتر زیر چتر نظام سیاسی دارد عمل می‌کند. جامعه‌شناسان ما در این شرایطی که نظامی سیاسی مداخله می‌کند، نمی‌توانند تحلیل درستی از واقعیت‌ها ارائه کنند. مگر اینکه آمار و اطلاعات دقیقی داشته باشیم و بر اساس آن، رفتارهای اجتماعی را بررسی کنیم. این واکنش‌ها و عکس‌العمل مردم با توجه به حضور یک نظام ایدئولوژیک اساساً نمی‌تواند معیاری برای سنجش رفتارهای دقیق اجتماعی باشد. تحلیل این رفتارها به دلیل دخیل بودن پارامترهای نظام سیاسی بیشتر گمراه کننده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.