واکنش پاپ به اتهام جنسی دو اسقف شیلیایی
به گزارش رویترز، واتیکان روز شنبه اعلام کرد که این دو اسقف شیلیایی به دنبال تحقیقات انجام شده در مورد رسوایی جنسی، از مقام خود برکنار شدند.
خلع جامه کشیشی، شدیدترین مجازاتی است که به اعضای جامعه روحانیت مسیحی تحمیل می شود و بندرت علیه اسقف ها به اجرا گذاشته می شود.
این تصمیم در حالی از سوی پاپ فرانسیس اتخاذ شد که رسوایی های اخلاقی علاوه بر کلیسای شیلی، کلیساهای کشورهای دیگری چون آمریکا، آلمان و استرالیا را نیز فرا گرفته است.
یکی از افرادی که ماجرای رسوایی اخلاقی اش جنجال زیادی به پا کرد، «تئودور مک کاریک» کاردینال پیشین آمریکایی بود که پاپ فرانسیس به تازگی مجوز بررسی کامل و دقیق اسناد واتیکان در مورد کم و کیف ارتقا مقام او را به رغم متهم شدن اش به رسوایی اخلاقی، صادر کرد.
گزارش ها حاکی است که واتیکان از سال ۲۰۰۰ در مورد اعمال فشار بر دانشجویان رشته های مذهبی از سوی مک کاریک برای برقراری رابطه جنسی با آنها، مطلع بوده است.
خبرگزاری رویترز با استناد به سندی منتشر شده گزارش داد که سفیر پیشین آمریکا در واتیکان گفته است پاپ فرانسیس طی چند سال از ماجرای رسوایی اخلاقی کاردینال پیشین آمریکایی خبر داشته، اما اقدامی در مورد آن انجام نداده است.
مک کاریک به نخستین کاردینالی است که در افکار عمومی جهان ثبت شده که به دلیل رسوایی اخلاقی از سمت خود در رهبری کلیسا برکنار شد.
وی یکی از رهبران مذهبی متخلفی است که با رسوایی اخلاقی، به بحث و جدل در مورد حضور مردان همجنس باز در میان کشیشان کلیسای کاتولیک رم دامن زده است.
لغزش مک کاریک، کلیساهای آمریکا را در بهت و حیرت فرو برد، زیرا وی طی دهه ها یکی از رهبران مذهبی محترم و معتمد پاپ ها و روسای جمهوری این کشور بود.
گمان می رود که تعداد کشیش های همجنس باز زیاد باشد اما تعداد کمی از آنها گرایش های جنسی شان را آشکار کرده باشند.
واتیکان در سال ۲۰۰۵ اعلام کرد که حتی همجنس بازان مجرد نباید به مقام کشیشی دست یابند. واتیکان همچنین از رهبران کلیساها خواست از میان افرادی که تجربه همجنس گرایی دارند، متقاضی دانش اندوزی نپذیرند.
برخی چهره های محافظه کار در کلیساهای آمریکا با یادآوری اینکه حدود 80 درصد از قربانیان جنسی، مرد بوده اند، بر پاکسازی کلیساها از کشیش های همجنس باز تاکید کرده اند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر