بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۵ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش نسبت به روز گذشته، به ۶۸.۴۷ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲۷ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش، به ۷۷ دلار در هر بشکه رسید.

ضعف گسترده‌ای که در بازارهای نوظهور مشاهده می‌شود، روی دورنمای رشد اقتصاد جهانی سنگینی می‌کند.

در این بین، دوره نظرخواهی عمومی درباره تعرفه‌های آمریکا روی واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی روز پنجشنبه به پایان می‌رسد و انتظار می‌رود رییس‌جمهور آمریکا تعرفه بیشتری روی واردات این میزان کالای چینی وضع کند.

با در نظر گرفتن این حقیقت که بازارهای نوظهور و چین در رشد تقاضا برای نفت کلیدی هستند، تحلیلگران اظهار می‌کنند که قیمت نفت تحت فشار کاهشی قرار گرفته است.

فواد رزاق زاده، تحلیلگر بازار در شرکت کارگزاری فارکس در این باره اظهار کرد: چشم انداز عرضه بالاتر نفت از سوی اوپک و متحدانش و تقاضای کمتر از سوی چین و سایر بازارهای نوظهور ممکن است قیمت‌های نفت را با  فشارهای کاهشی بیشتری روبرو کند یا دستکم پتانسیل صعودی قیمت‌ها را محدود کند. این امر تا حدودی به دلیل صعود ارزش دلار در برابر ارزهای بازارهای نوظهور از جمله یوان است که هزینه کالاهایی که به دلار قیمت‌گذاری شده‌اند را بالا برده است.

با این حال در حال حاضر تقاضا برای نفت بالا مانده است.

آمار موسسه امریکن پترولیوم در روز چهارشنبه نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته که پالایشگاه‌ها تولیدشان را بالا بردند، کاهش یافت. طبق آمار این موسسه، ذخایر نفت در هفته منتهی به ۳۱ اوت، ۱.۱۷ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۰۴.۵ میلیون بشکه رسید در حالی که فعالیت پالایشگاهی ۱۹۸ هزار بشکه در روز افزایش داشت.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک روز چهارشنبه اعلام کرد که انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت امسال برای نخستین بار از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز عبور کند.

در این بین نگرانیهایی نسبت به کمبود عرضه نفت در بازار جهانی به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران وجود دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.