محمدرضا قوام‌نصیری بعدازظهر جمعه در همایش تازه‌های نوروانکولوژی با بیان اینکه به طور کلی پیش‌آگهی‌های مرتبط با تومورهای مغزی در مقایسه با پیش آگهی‌های سایر سرطان‌ها کمتر است، اظهار کرد: استانداردی برای چکاب‌های روتین در خصوص سرطان‌های مغز و اعصاب توصیه نمی‌شود مگر اینکه علائمی در فرد بروز کرده باشد، اما سردرد که علامت شایع بسیاری از بیماری‌ها است، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا علت آن روشن شود و چه بسا تومور مغزی عامل ایجاد سردرد و ایجاد فشار در جمجمه باشد.

وی در خصوص تصویربرداری‌های مکرر سی‌تی اسکن و عکس های رادیوگرافی که برای دندانپزشکی توصیه می شود افزود: برای افرادی که در مراکز درمانی با اشعه سر و کار دارند؛ دوز اشعه دریافتی طی سال نهایتا پنج رِم است و میزان دریافت اشعه در افراد عادی یک دهم این میزان طی سال است از این رو باید متوجه بود که اندیکاسیون درخواستی تصویربرداری‌ها توجیه ‌پذیر باشد.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: هنوز علت روشن و واضحی برای بروز سرطان‌ها از جمله تومورهای مغزی مشخص نشده است، اما باید نسبت به استفاده طولانی مدت از تلفن همراه و قرار گرفتن در معرض اشعه‌های یونیزه نگران بود. اگر چه نقش این عوامل در بروز سرطان ها از جمله تومورهای مغزی تایید نشده اما رد هم نشده است.

وی با اشاره به تاثیر دخانیات بر روی مادران باردار و فرزندشان، افزود: تحقیقات نشان داده است که درصد ابتلا فرزندان این زنان به دست کم یک نوع تومور مغزی تا پیش از سن بلوغ به حد قابل تاملی افزایش یافته بود.

نصیری ابراز کرد: امواج مختلف بر روی بدن انسان تاثیر گذاشته و برخی از سرطان‌ها مانند سرطان خون با نزدیکی محل زندگی فرد با کابل‌های برق فشار قوی مرتبط است.

وی گفت: کابل‌های برق فشار قوی برای بدن انسان مضر هستند بنابراین فاصله مناسب محل زندگی از کابل‌های برق فشار قوی باید بیشتر از ۳۰۰ متر باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.