به گزارش ایسنا،  علی‌اصغر کاراندیش مروستی، امروز (یکشنبه)،  در دیدار با استاندار خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با امضاء  تفاهم‌نامه‌ای، مؤسسات فرهنگی از معافیت ۲۵ درصدی مالیات برخوردار می‌شوند.

وی با اشاره به فعالیت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در خراسان‌جنوبی، افزود: این استان ۷۶ پست سازمانی با ۸۱ نیرو در ۱۱ شهرستان دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همچنین در این استان،  ۱۴ مرکز فرهنگی وجود دارد که از این تعداد پنج مورد در حال ساخت و هشت مورد نیز در حال بهره‌برداری است.

کاراندیش مروستی با اشاره به پروژه‌های فرهنگی و هنری در خراسان‌حنوبی، بیان کرد: مجتمع فرهنگی و هنری بیرجند از سال ۹۱ آغاز به کار کرده و تاکنون از پیشرفت ۱۲ درصدی برخوردار است.

وی با بیان این‌که تاکنون برای احداث این پروژه بیش از چهار میلیارد تومان هزینه شده و برای تکمیل نیز نیازمند ۱۳ میلیارد تومان اعتبار است، تصریح کرد: در سال‌جاری بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای احداث مجتمع فرهنگی و هنری بیرجند پیش‌بینی شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که کتابخانه یکی از مراکز مهم فرهنگی در هر استانی است، افزود: نبود زمین یکی از مشکلات موجود برای احداث کتابخانه در بیرجند بوده که از استانداری خواستاریم نسبت به واگذاری آن اقدام کند.

کاراندیش مروستی با بیان این‌که درآمد در حوزه‌های فرهنگی زیاد نیست، اظهار کرد: بنابراین واگذاری مجتمع‌های فرهنگی به بخش خصوصی از سیاست‌های کشوری بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این‌که اهالی فرهنگ و هنر باید نسبت به واگذاری مجتمع‌ها به بخش خصوصی توجیه و ترغیب شوند، افزود: تخصیص اعتبارات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از محل ماده ۱۸۰، صفر و از محل درآمدهای نفت و گاز دو درصد است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که سهم خراسان‌جنوبی از کل بودجه هزینه طی سال گذشته و سال‌جاری نزدیک به دو درصد و تملک دارایی سه‌دهم درصد است، تصریح کرد: در مجموع اعتباراتی که طی سال گذشته به استان پرداخت شده نسبت به سال ۹۲ پنج برابر شده است.

کاراندیش  مروستی با اشاره به مشکلات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی، یادآور شد: کمبود نیرو در این استان از جمله مشکلاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی مروج‌الشریعه، استاندار خراسان‌جنوبی نیز در دیدار با معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: بخش فرهنگ و هنر خراسان‌جنوبی باید با یک نگاه اندیشمندانه احیاء شود.

وی با بیان این‌که معرفی محصولات استراتژیک استان، نیازمند تعریف یک پیوست فرهنگی است، افزود: در برگزاری جشنواره‌ها باید نگاه کلان داشت تا بتوانیم هرچه بیشتر و بهتر خراسان‌جنوبی و ظرفیت‌های آن را معرفی کنیم.

استاندار خراسان‌جنوبی با بیان این‌که این استان می‌تواند پایلوت بسیاری از جشنواره‌های ملی و بین‌المللی باشد، تصریح کرد: به همکاران اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان توصیه می‌کنیم که تلاش کنید تا راه را برای توسعه اقتصادی استان باز کنید و در این زمینه برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی و ملی در بخش فرهنگ و هنر بسیار مهم و مؤثر است.

مروج‌الشریعه با اشاره به این‌که باید تشکل‌ها، انجمن‌های فرهنگی و هنری و نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ و ارشاد به کارهای تولیدی و اشتغال‌زا و اقتصادی وصل شوند،‌ اظهار کرد: از ابتدای امسال در بحث کمک‌های فنی و اعتباری، تحولات خوبی ایجاد شده است.

 وی با بیان این‌که این کمک‌های فنی و اعتباری تنها منحصر به پروژه‌های اشتغال‌زا در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت و یا صنایع‌ دستی نمی‌شود، افزود: بلکه می‌توان با یک تفکر و نگاه اندیشمندانه،‌ حوزه‌های اقتصادی بخش فرهنگ و هنر را نیز احیاء کرد.

 استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که می‌توان از محل همین کمک‌های فنی و اعتباری، مشکل برخی از هنرمندان از جمله برخی از مؤلفان کتب مختلف را برطرف کرد.

مروج‌الشریعه اظهار کرد: خراسان‌جنوبی دارای محصولات استراتژیکی از جمله زرشک،‌ زعفران و عناب است که می‌طلبد برای معرفی و برندسازی هر یک از این محصولات،‌ جشنواره‌هایی برگزار شود اما باید دقت شود که معرفی این محصولات، نیازمند پیوست فرهنگی است.

وی همچنین بر برگزاری جشنواره‌ها و بزرگداشت مفاخر استان با نگاه و دید جامع تأکید کرد و افزود: برای توسعه فرهنگ و هنر استان از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنم.

استاندار خراسان‌جنوبی همچنین بر تکمیل فاز اول مجتمع فرهنگی هنری شهرستان قاین تأکید کرد و یادآور شد: برای اتمام این فاز، استانداری نیز اعتباراتی اختصاص خواهد داد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.