امیر راکبی در خبرآنلاین نوشت: در دنیا دانشگاه‌های نسل سوم علم را در جهت کسب ثروت استفاده می‌کنند و درواقع موضوع کلاسیک علم بهتر است یا ثروت را برای دانشجویان و فارغ التحصیلان خود حل کرده اند درواقع این مجموعه ها از نگاه سنتی ارائه دانش آکادمیک فاصله گرفتند و به تامین نیاز جوامع روی آورده اند.

بالا بودن نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان و سهم پایین آنها در ایجاد اشتغال مبین این امر است که شیوه های نظیر مقاله نویسی دانشجو در دانشگاه های نسل اول و دوم باید جای خود را به اقدامات عملی در حوزه کارآفرینی در دانشگاه های نسل سوم دهد تا بدین ترتیب شاهد فارغ التحصیلان کارآزموده ای شویم که به جای تمایل به جذب در ادارات دولتی، درصدد راه اندازی کسب کار خود باشند.

دانشگاه های نسل سوم علم را کاربردی و با پاسخ دادن به نیازهای اقتصادی جامعه، از دانش و شاخه های بین رشته ای ثروت می آفرینند به عبارتی دانشجویان، علاوه بر نیاز سنجی بازار، در قالب شرکت های دانش بنیان خدمات علمی و پژوهشی را تجاری می کنند.

فرآیند توسعه کسب و کار و ایجاد مشاغل جدید باید به روش علمی انجام شود؛ در سال‌های گذشته بحث توسعه کمی در آموزش عالی بیشتر مورد توجه قرار می ‌گرفت، اما اکنون باید توجهات به کیفیت آموزش‌ها و حرکت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌ های کارآفرین و نسل سوم باشد، چرا که دانشگاه های پیشتاز در حال گذار از نسل سوم و ورود به دانشگاه های نسل چهارم هستند و ما همچنان نسل اول و دوم دانشگاه ها را در کشور تجربه می کنیم.

در گذشته هر ۱۰۰ سال دانش بشری دو برابر میشد و با مرور زمان این تغییرات هر ۲۵ سال یکبار رخ ‌داد؛ اما در عصر کنونی هر ۱۲ ساعت یکبار دانش بشر دو برابر می‌ شود و همین امر نقش دانشگاه ها به عنوان بازیگران اصلی کسب و کار را نشان می دهد.

درواقع باید گفت؛ درصورت تسریع حرکت دانشگاه ها به سمت دانشگاه های نسل سوم، انقلابی در حوزه کارآفرینی کشور رخ می‌دهد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.