نشست فوقالعاده شورای امنیت درباره سوریه
برگزاری این نشست آنگونه که دیپلماتهای سه کشور مذکور میگویند برای اعمال فشار به طرفهای درگیر در سوریه است تا به محاصره شهرها و روستاهای این کشور پایان دهند و اجازه دهند که کمکهای انسانی به صدها هزار شهروند نیازمند سوری برسد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، بنا بر اعلام وزارت خارجه انگلیس، تقریبا ۱۰ درصد از ساکنان سوریه در محاصره طرفهای درگیر قرار دارند و از گرسنگی و کمبود شدید مواد غذایی و بهداشتی رنج میبرند. انگلیس تاکید کرده که تمام تلاش خود را برای وارد کردن کمکهای انساندوستانه به سوریه و رساندن آن به دست مردم این کشور ادامه میدهد.
بانکیمون، دبیرکل سازمان ملل نیز با درخواست از دولت سوریه و مخالفان این کشور برای پایان دادن به محاصره شهرها و روستاهای سوری قبل از مذاکرات صلح این کشور که قرار است ۲۵ ژانویه در ژنو برگزار شود، فشار به طرفهای سوری را افزایش داده است.
دبیرکل سازمان ملل در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: این غیرقابل قبول است طرفین جنگ در سوریه با گرسنه نگه داشتن مردم و محاصره آنها مرتکب جنایت جنگی میشوند.
وی ادامه داد: هیاتهای سازمان ملل که به سوریه رفتهاند صحنههایی را مشاهده کردهاند که قلب انسان را به درد میآورد. پیرمردها، کودکان، مرد و زنان سوری به تکیهای پوست و استخوان تبدیل شدهاند و سوءتغذیه شدید رنج میبرند. مردم محاصره شده آنقدر ضعیف شدهاند که حتی توانایی راه رفتن ندارند و مهمتر از آن هیچ امیدی به آینده خود ندارند. این از دیدگاه سازمان ملل و از دید بشریت قابل قبول نیست.
وی گفت: بگذارید واضح سخن بگویم. گرسنه نگه داشتن مردم به عنوان یک سلاح جنایت جنگی است. همه طرفین درگیر در سوریه از جمله دولت این کشور مسوولیت اصلی حمایت از شهروندان سوری را برعهده دارند.
در هفتههای اخیر بحث محاصره شهرکهای مضایا، فوعه و کفریا باعث شده تا مسائل انسانی در سوریه بار دیگر به تیتر اول رسانهها تبدیل شود. انتشار تصاویری از گرسنگی مردم و وضعیت اسفبار غیرنظامیان در شهرهای محاصره شده سوریه باعث شده تا موجی از انتقادهای بینالمللی ایجاد کرده است که در نهایت به ارسال مواد ضروری به چند شهرک در سوریه انجامید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر