انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در خارج از کشور آغاز شد
گروه بینالملل: نخستین انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در خارج از این کشور آغاز شد و ترکیهایهای مهاجر که در خارج از کشور زندگی میکنند رای خود را به صندوقها انداختند. به گزارش «ایسنا» به نوشته روزنامه تودی زمان، این نخستین بار است که ترکیهایهای مهاجر از کشورهایی که در آن ساکن هستند برای انتخاب رئیسجمهوری خود پای صندوق رای میروند. حدود ۸/۲ میلیون ترکیهای مهاجر در ۵۴ کشور در سراسر جهان برای شرکت در این انتخابات واجد شرایط هستند اما بر اساس گزارش کمیته عالی انتخابات تاکنون تنها حدود ۲۵۰ هزار تن از آنها برای شرکت در انتخابات ثبتنام کردهاند.
گروه بینالملل: نخستین انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در خارج از این کشور آغاز شد و ترکیهایهای مهاجر که در خارج از کشور زندگی میکنند رای خود را به صندوقها انداختند. به گزارش «ایسنا» به نوشته روزنامه تودی زمان، این نخستین بار است که ترکیهایهای مهاجر از کشورهایی که در آن ساکن هستند برای انتخاب رئیسجمهوری خود پای صندوق رای میروند. حدود ۸/۲ میلیون ترکیهای مهاجر در ۵۴ کشور در سراسر جهان برای شرکت در این انتخابات واجد شرایط هستند اما بر اساس گزارش کمیته عالی انتخابات تاکنون تنها حدود ۲۵۰ هزار تن از آنها برای شرکت در انتخابات ثبتنام کردهاند. این انتخابات در آلمان، استرالیا، کانادا، روسیه ، چین و چند کشور دیگر جهان روز پنجشنبه آغاز شد و تا سوم آگوست سال جاری میلادی ادامه مییابد. انتخابات مذکور در سفارتخانهها، کنسولگریها و دیگر نهادهای دیپلماتیک ترکیه در کشورهای مختلف جهان برگزار میشود. رجبطیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه قویترین نامزد این انتخابات محسوب میشود که قرار است ۱۰ آگوست سال جاری میلادی در داخل ترکیه آغاز شود.
اکملالدین احساناوغلو، نامزد مشترک احزاب مخالف و رئیس سابق سازمان همکاری اسلامی و همچنین صلاحالدین دمیرتاش، سیاستمدار کرد، دیگر نامزدهای این انتخابات هستند. پیشتر رئیسجمهوری ترکیه از طریق پارلمان انتخاب میشد. این درحالی است که نمایندگان پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا در چند روز آتی به ترکیه سفر خواهند کرد تا ناظر انتخابات قریبالوقوع ترکیه باشند و رهبری هیات ناظران موقت این سازمان را بر عهده گیرند. هیات سازمان امنیت و همکاری اروپا که شامل بیش از ۲۰ تن از نمایندگان پارلمانی از ۱۵ کشور عضو این سازمان هستند، تحت رهبری آسا لیندستان، رئیس کمیته عمومی مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا قرار دارد.
الکنیت آبرامامیکین، هماهنگکننده ویژه این هیات در بیانیهای گفت: این رایگیری نقطه عطفی در تاریخ ترکیه است چون مردم این کشور نخستین بار است که از طریق انتخابات، رئیسجمهور خود را انتخاب میکنند. ما امیدواریم این مساله نشاندهنده پیروی ترکیه از تعهدات دموکراتیک باشد که باید نه تنها در طول دوران انتخابات بلکه در ماهها و سالهای آتی مورد احترام قرار گیرد. تقویت دموکراسی در ترکیه تاثیر مثبتی نیز بر کل منطقه خواهد گذاشت. در ادامه این بیانیه آمده است: اعضای این هیات به مراکز انتخاباتی در مناطق مختلف ترکیه میروند و از نزدیک با ناظران دائمی دفتر سازمان امنیت و همکاری اروپا برای موسسات دموکراتیک و هیات نظارت محدود انتخاباتی همکاری خواهند کرد.
ارسال نظر