دهها کشته و زخمی در درگیریهای خونبار در شرق لیبی
گروه بینالملل: در درگیریهای مسلحانه میان گروههای شبهنظامی در شهر بنغازی در شرق لیبی دستکم ۲۴ نفر کشته و ۱۲۰ نفر مجروح شدند. گرچه بخشی از ارتش در این درگیری شرکت داشته، دولت میگوید که این اقدام غیرقانونی بوده است. به دنبال درگیریهای خونین در شهر بنغازی در شرق لیبی، فرودگاه این شهر در جمعه شب تا صبح شنبه به حال تعطیل درآمد. به گزارش دویچه وله، درگیریها روز جمعه بین گروهی از شورشیان سابق به رهبری خلیفه حفتر، یک ژنرال و رهبر شورشیان پیشین علیه دولت قذافی از سوی دیگر و نیروهای گروه اسلامی موسوم به «گردان ۱۷ فوریه» آغاز شد.
گروه بینالملل: در درگیریهای مسلحانه میان گروههای شبهنظامی در شهر بنغازی در شرق لیبی دستکم ۲۴ نفر کشته و ۱۲۰ نفر مجروح شدند. گرچه بخشی از ارتش در این درگیری شرکت داشته، دولت میگوید که این اقدام غیرقانونی بوده است. به دنبال درگیریهای خونین در شهر بنغازی در شرق لیبی، فرودگاه این شهر در جمعه شب تا صبح شنبه به حال تعطیل درآمد. به گزارش دویچه وله، درگیریها روز جمعه بین گروهی از شورشیان سابق به رهبری خلیفه حفتر، یک ژنرال و رهبر شورشیان پیشین علیه دولت قذافی از سوی دیگر و نیروهای گروه اسلامی موسوم به «گردان ۱۷ فوریه» آغاز شد. در این درگیریها نیروهای حفتر از سوی هواپیماهای نظامی مورد حمایت قرار گرفتند.
به گفته شاهدان عینی افراد وابسته به گروه ۱۷ فوریه با آتشبار به هواپیماهای مهاجم شلیک کردند.گروه وابسته به خلیفه حفتر خود را «ارتش ملی لیبی» میخواند و عملیاتش با حمایت و تایید بخشهای دیگری از ارتش همراه بوده است. یک سخنگوی این گروه گفته است که «عملیات گسترده نظامی متوجه بیرون کردن تروریستها از بنغازی بوده است». با این همه، عبدالله الثنی، نخستوزیر لیبی گفته است که عملیات نظامی در بنغازی غیرقانونی است زیرا بدون دستور ارتش اجرا شده است. او افزود: «دوره کودتا و دیکتاتوری به پایان رسیده و نیروهای مسلح که تحت لوای ارتش ملی عمل کردهاند کارشان برخلاف اوامر نظامی و خارج از قانون بوده است.»
تدوام بیثباتی سه سال پس از استقرار دولت جدید
شرق لیبی از زمان سرنگونی رژیم معمر قذافی در سه سال پیش به منطقهای پرهرج و مرج و فاقد نظم و قانون بدل شده است. در بنغازی شبهنظامیان مسلح مختلفی با هم درگیرند. در همین شهر بود که در سپتامبر ۲۰۱۲ سفیر آمریکا در لیبی نیز ترور شد. درگیری و بیثباتی البته به شرق لیبی محدود نیست. دولت با گذشت ۳ سال از سرنگونی رژیم قذافی هنوز نتوانسته ثبات و آرامش را به این کشور بازگرداند و امنیت را در مناطق مختلف آن برقرار کند. مجلس منتخب در تدوین قانون اساسی جدید همچنان با مشکل روبهرو است و تنها ظرف دو ماه گذشته سه نخستوزیر تعویض شدهاند. از تابستان گذشته تاکنون نیز صنعت نفت لیبی تحت تاثیر اعتصابها و اقدامات شبهنظامیان مخالف در مسدود کردن بنادر و میدانهای بزرگ نفتی قرار داشته و تولید نفت لیبی از ۴ / ۱ میلیون بشکه به کمتر از ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
ارسال نظر