روندها
نگرانی از بدهیها و روند رشد اقتصادی موجب کاهش بورسهای جهان شد
گروه بینالملل- درمیان نشانههای ضعف اقتصادی در آمریکا و افزایش نگرانیها در مورد بحران بدهی اروپا به خاطر کاهش رتبه اعتبارات یونان و ایتالیا، دیروز، دوشنبه، بورسهای جهان کاهش یافتند. در آغاز معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۴/۱ درصد افت کرد و به ۳۹/۵۸۶۷ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۷/۱ درصد سقوط کرد و به ۸۳/۷۱۴۴ واحد رسید. شاخص سیایسی-۴۰ فرانسه نیز ۷/۱ درصد کاهش یافت و به ۵۲/۳۹۲۲ واحد رسید.
والاستریت نیز شروع خوبی نداشت. فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۹۳ واحد تنزل کرد و به ۱۲۳۷۴ واحد رسید. فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۶/۹ واحد افت کرد و به ۲۰/۱۳۱۸ واحد رسید.
لینوس ایپ، کارشناس مرکز شانگهای سکیوریتیز در هنگکنگ میگوید کندی رشد اقتصادی در سراسر جهان، در کاهش بورسهای جهان و افزایش تورم نمود پیدا کرده است و این مساله تمایل سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری از میان میبرد.
به دلیل کندی رشد اقتصادی در چین، کاهش رشد اقتصادی ژاپن و مشکلات بدهی اروپا، بازارها به سمت یک «اصلاح جهانی» پیش میروند. «اصلاح» به کاهش دستکم ۱۰ درصدی شاخصها گفته میشود.
در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۵/۱ درصد کاهش یافت و به ۶۳/۹۴۶۰ واحد رسید. شاخص کاسپی کرهجنوبی ۶/۲ درصد سقوط کرد و به ۷۱/۲۰۵۵ واحد رسید. شاخص هنگسنگ هنگکنگ ۱/۲ درصد افت کرد و به ۰۲/۲۲۷۱۱ واحد رسید.
ارزش سهام هوندا موتورز، خودروساز ژاپنی، ۱/۱ درصد سقوط کرد زیرا این شرکت اعلام کرد به دلیل تعلیق تولید به خاطر کمبود قطعه، کارگران در تابستان امسال به مرخصی ۱۴ روزه فرستاده خواهند شد.
درپی وقوع زمینلرزه و سونامی ۱۱ مارس در منطقه صنعتی شمالشرق ژاپن، فعالیت شرکت هوندا همچون دیگر تولیدکنندگان ژاپنی دچار وقفه شد. شمالشرق ژاپن که در اثر این حادثه به شدت ویران شده است، پایگاه صدها شرکت تولیدکننده قطعه برای بخش تولیدی این کشور بود.
بورس سرزمین اصلی چین نیز حدود ۳ درصد سقوط کرد. این بیشترین کاهش طی بیش از چهار ماه گذشته بود. شاخص شانگهای کامپوزیت ۹/۲ درصد افت کرد و به ۵۷/۲۷۷۴ واحد رسید. شاخص شنزن کامپوزیت ۶/۳ درصد سقوط کرد و به ۳۹/۱۱۴۹ واحد رسید.
این درحالی بود که مرکز استاندارد اند پورز روز شنبه با ذکر چشمانداز ضعیف رشد اقتصادی و نگرانی در مورد توانایی دولت برای کاهش وامگیری عمومی، چشمانداز رتبهبندی خود را در مورد بدهیهای ایتالیا از پایدار به منفی کاهش داد. اما با وجود این کاهش، رتبه ایتالیا A+ و بهتر از رتبه یونان است.
روز جمعه نیز آژانس رتبهبندی فیچ رتبه اعتبارات بلندمدت یونان را به وضعیت بیارزش کاهش داد و اعلام کرد این کشور برای تغییر وضعیت اقتصادی خود به منظور کاهش بدهیها با چالش روبهرو است. سرمایهگذاران نگرانند که یونان مجبور شود مدت بازپرداخت بدهیهایش را تمدید کند یا به طلبکاران مبالغی کمتر از آنچه طلب دارند پرداخت کند.
ارسال نظر