پاکسازی پایگاه دریایی پاکستان از مهاجمان طالبان

خوشحالی پلیس پاکستان پس از عملیات دیروز/ عکس: رویترز

گروه بین‌الملل- دیروز، دوشنبه، نیروهای ارتش و پلیس پاکستان موفق شدند عملیات مهاجمان طالبان در یکی از پایگاه‌های نیروی دریایی در شهر کراچی را پایان بخشند. صبح دیروز، دوشنبه، منابع ارتش پاکستان گزارش کردند که واحدهای نظامی و پلیس پس از چندین ساعت درگیری خونین، توانسته‌اند به مقاومت گروهی از مهاجمان مسلح در یک پایگاه نیروی دریایی این کشور پایان دهند و عملیات پاکسازی این محل از مهاجمان را آغاز کنند. حمله به این پایگاه مهم نظامی عصر یکشنبه آغاز شد و نبرد بین دو طرف در ساعات شب همچنان ادامه داشت. در این عملیات، دست کم دوازده نفر از پرسنل نیروی دریایی و شبه نظامیان وابسته به ارتش جان خود را از دست داده‌اند و چندین نفر دیگر زخمی شده‌اند. هنوز مقامات پاکستانی از شمار دقیق و وضعیت مهاجمان جزئیاتی در اختیار رسانه‌ها قرار نداده‌اند ولی انتظار می‌رود با پایان یافتن عملیات پاکسازی، گزارشی در این زمینه انتشار یابد.

ساعاتی پس از آغاز حمله به پایگاه دریایی مهران، سخنگوی تندرو‌های موسوم به طالبان پاکستانی گفت که این گروه مسوولیت این حمله را برعهده می‌گیرد. وی گفت که یکی از هدف‌های به اجرا گذاشتن این عملیات، انتقامجویی از «شهادت» اسامه بن‌لادن، رهبر شبکه القاعده، بوده است که به گفته مقامات آمریکایی، روز ۲ مه در مخفیگاهش در شمال غرب پاکستان کشته شد.سخنگوی طالبان هدف دیگر این حمله را تضعیف ارتش پاکستان عنوان کرد که به گفته او، حامی نظام سکولار و همکار ایالات متحده است اما نمی‌تواند «از سرزمین و مردم پاکستان و اسلام دفاع کند.»

طرح عملیات

گفته می‌شود که بین ده تا پانزده فرد مسلح به نارنجک، آر پی جی و تفنگ خودکار در این عملیات شرکت داشتند و پس از ورود به پایگاه نظامی مهران، به گروه‌های کوچک‌تر تقسیم شدند و به تیراندازی و چند مورد انفجار متعدد مبادرت کردند.

در این عملیات، دست کم دو فروند هواپیمای شناسایی دریایی ساخت آمریکا منهدم شد و مهاجمان تعدادی از پرسنل حاضر در پایگاه را به گروگان گرفتند.

از سرنوشت گروگان‌ها هنوز گزارشی در دست نیست.در گزارش‌های اولیه آمده بود که تعدادی مستشار آمریکایی و کارگر چینی هنگام حمله در این محل حضور داشتند که ممکن است کشته شده یا در دست مهاجمان باشند اما این گزارش‌ها تایید نشده است. به گفته کارشناسان، نحوه انجام این عملیات بی‌شباهت به حملاتی نبود که گروهی از تندرو‌ها در سال ۲۰۰۸ در شهر بمبئی هند به اجرا گذاشتند که به چند روز درگیری آنان با واحدهای ارتش و کشته شدن حدود دویست نفر منجر شد.

در پی انتشار خبر کشته شدن اسامه بن‌لادن، حملات متعددی در نقاط مختلف پاکستان، از جمله بمب‌گذاری در نزدیک یک خودرو متعلق به هیات دیپلماتیک آمریکا در پاکستان صورت گرفته که طالبان مسوول آن شناخته شده است. در شدیدترین عملیات، دو انفجار انتحاری در شهر پیشاور به کشته شدن حدود نود تن از اعضای واحد شبه نظامیان پلیس منطقه منجر شد.