ایسنا- باراک اوباما در سخنرانی کوتاه خود از دریافت جایزه صلح نوبل ‌٢٠٠٩ ابراز شگفتی کرد و بر «تعهدات» خود نسبت به حل و فصل مناقشات فلسطین - رژیم صهیونیستی تاکید کرد. باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: ما همگی باید تمامی تلاش خود را برای حل و فصل مناقشاتی که باعث بوجود آمدن درد‌های بسیار در طول سالیان شده است، به کار ببندیم.

وی افزود: تمامی تلاش‌ها باید شامل تعهد تزلزل ناپذیر نسبت به درک حقوق فلسطینیان و اسراییلی‌ها برای زندگی در صلح و امنیت در کشور‌های خود باشد.

اوباما درخصوص دریافت جایزه صلح نوبل ‌٢٠٠٩ اظهار داشت: من هم بسیار تعجب زده شدم و عمیقا از این تصمیم کمیته جایزه صلح نوبل احساس خجالت و شرمندگی می‌کنم. من دریافت این جایزه را بدین معنا که من وظایف خود را به خوبی انجام دادم نمی‌دانم، بلکه تاییدی بر رهبری آمریکا بر اساس توجه به تمامی مردم جهان می‌دانم.

کاخ سفید اعلام کرده است که اوباما جایزه‌ا نقدی معادل ‌٤/١میلیون دلاری را به امور خیریه اختصاص داده است. اوباما ‌٤٨ساله سومین رییس جمهوری آمریکاست که در زمان ریاست جمهوری خود موفق به دریافت جایزه صلح نوبل می‌شود. اوباما گفت،‌ وی به این امر واقف است که در طول تاریخ جایزه صلح نوبل هیچ گاه فقط برای قدردانی از برخی دستاورد‌ها ارائه نشده است، بلکه به عنوان وسیله‌ای جهت شتاب بخشیدن به حل و فصل برخی مشکلات لحاظ شده است.

در این میان،‌ گروه‌ها و شخصیت‌های مهم جهان پس از ارائه جایزه صلح نوبل به اوباما واکنش‌های متفاوتی از خود نشان دادند. سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، اظهار داشت: اوباما راه درازی در پیش دارد و پیش از آن که سزاوار دریافت این جایزه شود، باید اقدامات بیشتری انجام دهد. اوباما فقط وعده می‌دهد و تا به حال برای ایجاد ثبات در جهان اقدامی عملی انجام نداده است و هم چنین اقداماتی برای اطمینان بخشیدن به در نظر گرفتن عدالت در حل و فصل مشکلات مسلمانان و اعراب صورت نداده است. لیاقت بلوچ، یکی از رهبران گروه جماعت اسلامی در پاکستان، اعطای این جایزه‌ را «جوکی شرم‌آور» خواند. جماعت اسلامی یک حزب مذهبی محافظه‌کار در پاکستان است.

صائب عریقات مذاکره کننده ارشد فلسطینیان در روند صلح، از اعطای این جایزه به اوباما استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که اوباما بتواند در خاورمیانه صلح و ثبات برقرار نماید.