روند
یک روز منطقی برای بازارهای جهان
به گزارش رویتر از نیویورک، بن برنانکی، رییس بانکمرکزی آمریکا، چهارشنبه شب در سخنرانی گفت: ضعف اقتصادی که در حال حاضر کشور به آن دچار شده است، کاهش مجدد نرخ بهره را برای احیای اقتصادی ضروری ساخته است. این سخن برای سرمایهگذاران کافی بود تا بتوانند تاثیرات منفی ناشی از اخبار بر اقتصادی را دستکم بگیرند و پس از دو روز کسادی روی به خرید وفروش بیاورند و روز خوبی را برای شاخصها رقم بزنند. فعالان بازار درباره سخنان رییس بانکمرکزی میگویند، آمار و ارقام اقتصادی ضعیف است و بانک باید برای اینکه به این کسادی پایان دهد، چارهای بیندیشد.
باهره دامغانی- قول رییس بانکمرکزی آمریکا مبنی بر کاهش نرخ بهره در این کشور، تاثیر اخبار منفی اقتصادی را خنثی کرده و سبب رونق والاستریت در روز پنجشنبه شد.
به گزارش رویتر از نیویورک، بن برنانکی، رییس بانکمرکزی آمریکا، چهارشنبه شب در سخنرانی گفت: ضعف اقتصادی که در حال حاضر کشور به آن دچار شده است، کاهش مجدد نرخ بهره را برای احیای اقتصادی ضروری ساخته است. این سخن برای سرمایهگذاران کافی بود تا بتوانند تاثیرات منفی ناشی از اخبار بر اقتصادی را دستکم بگیرند و پس از دو روز کسادی روی به خرید وفروش بیاورند و روز خوبی را برای شاخصها رقم بزنند. فعالان بازار درباره سخنان رییس بانکمرکزی میگویند، آمار و ارقام اقتصادی ضعیف است و بانک باید برای اینکه به این کسادی پایان دهد، چارهای بیندیشد. اقتصاد آمریکا در حال حاضر در شرایط خوبی به سر نمیبرد، وضعیت مسکن هنوز در ابهام است و چشماندازی از رشد نشان نمیدهد، فقط ۲هفته قبل بانک مرکزی صحبت از تجدیدنظر در نرخ رشد اقتصادی برای سال ۲۰۰۸کرد و احتمال زیادی برای افزایش بیکاری وجود دارد. قیمت نفت افزایش یافته است و این یقینا باعث افزایش هزینه خانواردها و نیز تولید خواهد شد. با این همه بر اساس آخرین گزارش وزارت بازرگانی ایالات متحده اقتصاد ایالات متحده در ۳ماه سوم سال، سریعترین نرخ رشد را در ۴سال اخیر داشته است. این گزارش علت این رشد اقتصادی را افزایش صادرات آمریکا به دلیل دلار ارزان میداند. در ۳ماه سوم سال صادرات آمریکا ۱۹درصد افزایش داشته است. با این همه تحلیلگران معتقدند، سه خطر یا ریسک هنوز اقتصاد ایالاتمتحده را تهدید میکند، ریسک و خطر نفت، ریسک اعتبارات و ریسک مسکن.
شاخص سهام داوجونز روز پنجشنبه ۳۲واحد یا ۱۷درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۳۱۱رسید. شاخص سهام استاندارد اندپوز کمتز از یک واحد و یا ۵درصد افزایش یافت و به واحد ۲۶۶۸رسید. افزایش شاخصههای والاستریت در روز پنجشنبه چشمگیر نبود. اما به نظر میرسید فعالان بازار از ترقی متعادل بازار راضی هستند. مدتها است بازار تکانهای شدید به خود میبیند یا افزایش یا کاهش شدید که نشاندهنده جریان عصبی و آشفته روانی بازار است.
در توکیو هم جریان آرام رونق والاستریت به بار نشست و امید به ثبات در ایالات متحده، باعث رونق شاخص سهام نیکی در روز جمعه شد، علاوه بر اینکه افزایش ارزش دلار در مقابل ین هم تاثیر مثبت بر جریان بازار برجای گذاشت. شاخص سهام نیکی ۱۶۷واحد یا ۰۸/۱درصد ترقی یافت و به واحد ۱۵۶۸۱رسید. شاخص سهام توپیکر هم ۴۱/۱۷واحد یا ۱۵/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۵۳۲رسید. برای کل هفته هم شاخص نیکی بهرغم روزهای تنزل شدید ۶/۳درصد به دست آورد. در بازارهای اروپا همه چیز بر وفق مراد بود. شاخص FTSE لندن، ۶۸درصد ترقی یافت. داکس آلمان ۵۴درصد و CAC-۴۰ فرانسه ۶۶درصد به دست آورد.
در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در برابر ین و یورو ترقی یافت. روز جمعه در آسیا هر دلار به ازای ۱۱۰ تا ۱۱۵ین معامله شد که نسبت به آخرین ساعات کار نیویورک که هر دلار به ازای ۱۰۹ین معامله شده بود، ارزش دلار ترقی نشان میداد. نرخ برابری دلار در برابر یورو هم به ازای هر یورو ۴۷۴۲/۱دلار بود. روز پنجشنبه در نیویورک هر یورو به ازای ۴۸۱۴/۱دلار معامله شده بود.
ارسال نظر