گروه بین‌الملل- مجمع جهانی اقتصاد با این هشدار که هنوز برای آسودگی در مورد ثبات اقتصادی جهان زود است، شنبه به کار خود پایان داد.

به گزارش فارس به نقل از الجزیره، روز شنبه، مقامات بین‌المللی مالی بلند پایه با این هشدار که هنوز راه زیادی تا ایجاد ثبات در اقتصاد جهان باید پیموده شود، به کار خود در مجمع جهانی اقتصاد «داووس» در سوئیس پایان دادند. بر اساس این گزارش، کریستین لاگارد، رییس صندوق بین‌المللی پول، روز شنبه به رهبران دولت‌های جهان هشدار داد: آسوده نباشید. وی افزود: ۱۷ کشور اتحادیه اروپا که از یورو به عنوان واحد پول خود استفاده می‌کنند، باید مراقب اقدام‌های خود باشند تا مشکلات بانکها برای دولتشان ایجاد دردسر نکند.

وی ادامه داد: مقامات آمریکا نیز باید هر چه سریع تر مشخص کنند که چگونه قصد دارند بحث جاری را میان باراک اوباما، رییس‌جمهوری این کشور و جمهوری‌خواهان کنگره حل و فصل کنند.

وزیر اقتصاد ژاپن هم روز شنبه در اجلاس داووس، از برنامه محرک پولی کشورش در مقابل این اتهام که هدف آن تضعیف نرخ ین بوده‌است، دفاع کرد.

به گزارش رویترز، آکیرا آماری، وزیر اقتصاد ژاپن، روز شنبه این انتقاد را که هدف برنامه محرک پولی و مالی غیر معمول کشورش تضعیف قیمت ین بوده‌است، رد کرد. بر اساس این گزارش، آماری در مجمع جهانی اقتصاد «داووس» در سوئیس افزود: این بر عهده بازار بود که نرخ مبادلات ارز را تعیین کند. وی ادامه داد: بانک مرکزی ژاپن به‌طور مستقل انتخاب کرده‌‌است که بیانیه‌ مشترکی با دولت به منظور انجام اقداماتی برای مبارزه با تقلیل قیمت‌ها و احیای رشد اقتصادی به امضا برساند. وی گفت: ممکن است گمان کنید که عمدی در پایین آمدن ارزش ین وجود داشته‌است. اما ما در دولت از نظر دادن در مورد نرخ مبادلاتی ین خودداری می‌کنیم. کیم چونگ سو، مدیر بانک مرکزی کره جنوبی، با زیر سوال بردن موثر بودن سیاست تسهیل مالی ژاپن گفت: تصمیم بانک مرکزی ژاپن برای شروع به خرید میزان نامحدودی از دارایی‌ها در سال ۲۰۱۴، می‌تواند نتایج سوء ناخواسته‌ بلند مدتی داشته باشد. وی در مصاحبه با رویترز گفت: آنچه آنها انجام دادند مشکلاتی را ایجاد کرده‌است. یکی از آنها این است که سطح پول ژاپن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. مساله دیگر سرعت تغییر است. آنها این‌کار را بسیار عجولانه انجام داده‌اند.

ین پس از انتشار گزارش‌هایی به نقل از یاسوتوشی نیشیمورا، معاون وزیر اقتصاد ژاپن، در روز پنج‌شنبه، مبنی بر اینکه روند کاهش نرخ این پول هنوز به پایان نرسیده‌، تحت فشار بوده است. در میان مباحث مطرح شده در این کنفرانس، بحث نگرانی‌ها در تغییرات جوی نیز به چشم می‌خورد.