کلاهبرداری ۵۰میلیارد دلاری در وال استریت
گروه بینالملل- برخی از ثروتمندترین سرمایهگذاران بخشخصوصی جهان و سرمایهگذاران شرکتها قربانی کلاهبرداری ۵۰میلیارد دلاری کارگزار وال استریت، برنارد مادوف شدند.
وکلای سهامداران شاکی
گروه بینالملل- برخی از ثروتمندترین سرمایهگذاران بخشخصوصی جهان و سرمایهگذاران شرکتها قربانی کلاهبرداری ۵۰میلیارد دلاری کارگزار وال استریت، برنارد مادوف شدند.
مادوف به کلاهبرداری بزرگ برنامه پانزی اعتراف کرده است.
براساس گزارشات مالک اصلی تیم بیسبال متسی نیویورک، فرد ویلپون و مالک سابق تیم فوتبال آمریکایی، نورمن برامان در میان قربانیان این پرونده کلاهبرداری قرار دارند. دیگر قربانیان این پرونده بانک بی ان پی پاریباس، شرکت ناموراهولدینگز ژاپن و بانک خصوصی نیو زوریخ هستند.
دادیاران پرونده میگویند: مادوف، رییس سابق بازار سهام نسدک، این کلاهبرداری را «یک دروغ بزرگ» توصیف کرده است.
قاضی فدرال یک مدیر تسویه را مامور کرده است تا برداراییهای شرکت مادوف و حساب مشتریان نظارت کند. این در حالی است که این بانکدار هفتادساله با وثیقه ۱۰میلیون دلاری آزاد شده است.
گفته میشود صدها نفر با مادوف سرمایهگذاری کردهاند که در میان آنان بانکهای بینالمللی، صندوقهای بزرگ مالی و سرمایهگذاران ثروتمند قرار دارند.
یک روزنامه اسپانیایی اعلام کرد، بانک سانتاندر این کشور با مادوف سرمایهگذاری کرده است.
ارزش سهام شرکت مدیریت سرمایهگذاری برامدین آلترنیتیوز که در انگلستان قرار دارد، بیش از ۳۵درصد سقوط کرد، زیرا این شرکت فاش کرد حدود ۱۰درصد از سرمایه این شرکت در شرکت مادوف سرمایهگذاری شده است.
یک صندوق بزرگ مالی اعلام کرد، مشتریانش ۵/۷میلیارد دلار در شرکت مادوف سرمایهگذاری کردهاند.
وکلای سرمایهگذاران که نگران آنند که موکلانشان پساندازهای خود را از دست داده باشند، روز جمعه به دادگاه رفتند تا در دادرسی در مورد توافق بر سر باقیمانده داراییهای مادوف شرکت کنند. این دادرسی پس از توافق بر سر تعیین یک مدیر تسویه لغو شد. براد فریدمن وکیل برخی از سرمایهگذاران گفت: افرادی هستند که چند روز پیش بسیار ثروتمند بودند اما اکنون تقریبا تهیدست شدهاند. برای آنها چیزی جز خانهها و آپارتمانهایشان باقی نمانده است که برای ادامه زندگی باید آنها را بفروشد.
مادوف شرکت سرمایهگذاری برنارد المادوف اینوستمنت سکیوریتیز را در سال ۱۹۶۰ تاسیس کرد، اما یک صندوق بزرگ مالی دیگر را نیز اداره میکرد.
بر اساس شکایت وکیل ایالات متحده در دادگاه، مادوف به سه کارفرما گفته است که صندوق بزرگ مالی او یک کلاهبرداری بوده و برای سالها ورشکسته بوده است.
این صندوق ۲۵ مشتری و ۱/۱۷میلیارد دلار پول در اختیار داشت و دست کم ۵۰میلیارد دلار ضرر داده است. مادوف گفت: قصد داشت پس از آن که۳۰۰-۲۰۰میلیون دلار باقیمانده پول خود را به برخی از کارفرمایان، دوستان و خانواده پرداخت کند، خود را به مقامات تسلیم کند.
صندوق مادوف براساس یک برنامه به نام پانزی کار میکرد. برنامه پانزی که شبیه به برنامه هرمی است، به سرمایهگذاران قول بازپرداخت بسیار بالا در ازای سرمایهگذاریشان داده بود. در حالی که در واقعیت سرمایهگذاران نخستین پولی را دریافت کردند که سرمایهگذاران پس از آنها پرداخت میکردند. دادستان ایالات متحده اعلام کرد اگر مادوف مقصر شناخته شود به بیش از ۲۰ سال زندان و پرداخت ۵میلیون دلار جریمه محکوم خواهد شد.
ارسال نظر