اوباما در افغانستان

گروه بین‌الملل- باراک اوباما، کاندیدای دموکرات‌ها برای ریاست‌جمهوری دیروز وارد افغانستان شد تا اولین مرحله از دیدار مناطق جنگی در خاورمیانه را به منظور تبلیغات انتخاباتی انجام دهد. به گزارش آسوشیتدپرس، در کمتر از چهار ماه به انتخابات نهایی ماه نوامبر، دیدار باراک اوباما از افغانستان و سپس عراق می‌تواند به سرمایه این کاندیدای خاص برای رقابت با رقیب کهنه‌کار جمهوری‌خواه خود بیفزاید، هر چند وی در قالب یک گروه از سناتورهای دموکرات راهی این سفر شده است. جان مک‌کین بارها از اوباما به این دلیل که در مناطق جنگی حضور نداشته است، انتقاد کرده است، حال اوباما در حالی به افغانستان و عراق می‌رود که از آخرین حضور مک‌کین در مناطق جنگی ۹۰۰ روز می‌گذرد. اوباما در گفت‌وگو با گزارشگران گفت، من قصد دارم با فرماندهان و سربازان گفت‌وگو کنم تا بتوانم دریابم در افغانستان و عراق چه می‌گذرد و اوضاع چگونه است و علاوه بر این، آنچه که مهم‌تر است تشکر از سربازان و نیروهایمان به دلیل کار قهرمانانه‌ای که در طول این مدت انجام داده‌اند، است. اوباما طرفدار پایان حضور نیروهای آمریکایی در عراق است و به مردم وعده داده است که در ۱۸ ماه پس از رسیدن به ریاست جمهوری، نیروهای آمریکایی را از عراق خارج خواهد ساخت، هرچند پیوسته از تعهد حضور ارتش آمریکا در افغانستان به دلیل افزایش فعالیت طالبان در این کشور حمایت کرده است.

اوباما قصد دارد در این سفر با حامد کرزای ملاقات کند. اوباما اخیرا حامد کرزای را که نتوانسته است کشور را سامان دهد و نهادهای امنیتی و سیاسی مناسب تشکیل دهد را ملامت کرد.

وی همچنین در سفر به عراق قرار است با نوری‌المالکی، رهبر عراق دیدار کند. اوباما معتقد است که باید به دولت عراق فشار آورد که بتواند از عهده اداره امور عراق برآید تا زمینه خروج نیروی نظامی آمریکا از عراق فراهم آید. وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا وی هیچ توصیه‌ای به نوری‌المالکی خواهد داشت، گفت: من بیشتر علاقه‌مندم تا بشنوم. من به این سفر به عنوان یک سناتور آمریکایی می‌روم. کشور در هر زمانی فقط یک رییس‌جمهور دارد.

اوباما در سخنرانی در اوایل هفته گفت: جنگ در عراق برخلاف افغانستان یک موضوع تنفربرانگیز است. وی گفت، جنگ در افغانستان، جنگی است که حتما باید ببریم. به همین دلیل من دو بریگاد اضافی سرباز به این افغانستان اعزام خواهم کرد و سعی می‌کنم بیش از سایر اعضای ناتو به استقرار صلح و آرامش در افغانستان متعهد باشم. اوباما گفت من بر آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تمرکز خواهم کرد و منابع و انگیزه‌های بیشتری به فرماندهان و افسران آمریکایی ارائه خواهم داد تا این ماموریت خود را به درستی انجام دهند.

موضع وی در مخالفت با جنگ عراق است که باعث محبوبیت بیشتر وی نسبت به رقیبش جان مک‌کین شده است و او را در موضع قوی‌تری قرار داده است. تلاش‌های اخیرش در توضیح اینکه او قصد دارد از فرماندهان آمریکایی برای تصحیح سیاست‌هایش یاد بگیرد باعث موج حملات جمهوری‌خواهان و به‌ویژه رقیبش جان مک‌کین شده است که دیدگاهش درباره عراق را به سیاست اصلی خود تبدیل کرده است.اوباما در ادامه سفرهای خود به اردن، اسرائیل، فرانسه، آلمان و انگیس خواهد رفت. رقیب جمهوری‌خواهش تاکنون از کانادا، کلمبیا و مکزیک دیدار کرده است. اوباما برای این سفر طولانی یک جت بی‌نام و نشان و کوچک را انتخاب کرده است. گزارشگران نتوانستند همراهان وی یعنی چاک هیکل - جک رید را ببینند، اما داگلاس سخنگوی ستاد تبلیغاتی اوباما تایید کرد که آنها هر دو در این سفر همراه اوباما هستند. هر دوی این سناتورها، کاندیدای احتمالی معاون اولی اوباما برای دور دوم ریاست‌جمهوری هستند.

از سفر اوباما به افغانستان، تعداد زیادی از مردم آگاه نبودند و تعداد کمی هم از مردم افغانستان رقابت انتخاباتی در ایالات‌متحده را دنبال می‌کنند. اما تعداد کمی از مردم گفته‌اند که اگر وی بتواند به پایان جنگ و ناامنی در افغانستان کمک کند، آنها از حضور وی در افغانستان استقبال خواهند کرد.