«سهشنبه بزرگ»؛ روز گزینش رقیب اوباما
با وجود برگزاری انتخابات در ۱۰ ایالت، انتخابات ایالت اوهایو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود
احسان ابطحی
رایدهندگان وابسته به حزب جمهوریخواه، دیروز و همزمان با فرا رسیدن «سهشنبه بزرگ» به پای صندوقهای رای رفتند تا در حساسترین روز انتخابات درون حزبی، نامزد خود برای رقابت با باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده، را برگزینند.
رقابت اصلی بین رامنی(راست) و سنتوروم برگزار شد/ عکس: Getty Images
با وجود برگزاری انتخابات در ۱۰ ایالت، انتخابات ایالت اوهایو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود
احسان ابطحی
رایدهندگان وابسته به حزب جمهوریخواه، دیروز و همزمان با فرا رسیدن «سهشنبه بزرگ» به پای صندوقهای رای رفتند تا در حساسترین روز انتخابات درون حزبی، نامزد خود برای رقابت با باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده، را برگزینند. انتخابات موسوم به «Super Tuesday» یا «سهشنبه بزرگ» دیروز در ۱۰ ایالت آمریکا برگزار شد. این ایالتها عبارت بودند از اوهایو، جورجیا، ماساچوست، تنسی، ورمونت، ویرجینیا، اوکلاهاما، آیداهو، داکوتای شمالی و آلاسکا. این در شرایطی است که رقابت میان میت رامنی و ریک سنتوروم در ایالت مهم و سرنوشتساز اوهایو بسیار تنگاتنگ بود.
میت رامنی، نامزد پیشتاز انتخابات درون حزبی
جمهوریخواهان که پیشتر فرماندار ایالت ماساچوست و مالک یک شرکت خصوصی بزرگ بودهاست، از بخت بیشتری برای پیروزی برخوردار است. او پیش از این در چهار ایالت به طور پی در پی به پیروزی دست یافتهاست.
این همه در شرایطی است که میانگین آخرین نظرسنجیها نشان میدهند که در ایالت کلیدی اوهایو، رامنی ۳۳ درصد آرا را در اختیار خواهد گرفت اما رقیب اصلی او یعنی ریک سنتوروم با ۹/۳۲ درصد آرا در تعقیب اوست. گینگریچ هم با ۱۶ درصد و ران پال با ۱۲ درصد آرا در ردههای بعدی هستند.
دیروز بزرگترین روز جمهوریخواهان برای گزینش رقیب باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده، بود.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به طور سنتی در نخستین سهشنبه ماه نوامبر برگزار خواهد شد. این انتخابات در روزسهشنبه، ششم نوامبر سال ۲۰۱۲ میلادی، شانزدهم آبان ماه سال ۱۳۹۱ برگزار خواهد شد.هر نامزد جمهوریخواه باید ۱۱۴۴ نماینده برای خود به دست بیاورد تا بتواند برنده نهایی انتخابات جمهوریخواهان باشد. در انتخابات «سهشنبه بزرگ» ۴۱۹ نماینده تعیین خواهند شد.به جز اوهایو که از اهمیت بسیار بالایی در انتخابات دیروز برخوردار بود، رقابتهای دیگر ایالتها هم
تعیینکننده بودند. نوت گینگریچ، رییس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا که به دنبال راهی برای بازگشت به رقابتهای انتخاباتی است، در زادگاهش یعنی ایالت جورجیا از دیگر رقبا پیش است.
سنتوروم در ایالت اوکلاهاما پیش است و ران پال، نماینده لیبرتارین ایالت تگزاس در کنگره هم امیدوار است برنده انتخابات ایالت آلاسکا باشد.
با این همه اگر رامنی موفق شود برنده انتخابات ایالت اوهایو شود تا حدود زیادی پیروزی نهایی خود را تضمین کردهاست. اما مساله این است که هنوز بسیاری از محافظهکاران تردیدهای فراوانی نسبت به او دارند و رامنی را یک محافظهکار واقعی نمیدانند.ریک سنتوروم، که خود را یک محافظهکار حقیقی و نماینده طبقه کارگر توصیف میکند اما امیدوار است بتواند روند پیروزیهای رامنی را متوقف کند. این سناتور پیشین ایالت پنسیلوانیا، امیدوار است در ایالتهای اوکلاهاما و تنسی هم به پیروزی دست یابد. براساس میانگین آخرین نظرسنجیهای انجام شده، سنتوروم در این دو ایالت از رقبای خود پیش است.
همزمان به نظر میرسد که رامنی برنده نهایی انتخابات ایالت ویرجینیا هم باشد، جایی که سنتوروم و گینگریچ به دلیل رعایت نکردن مهلت ثبت نام در انتخابات موفق نشدند در انتخابات آن شرکت کنند. پیروزی رامنی در ایالت ماساچوست هم تقریبا قطعی به نظر میرسد. رامنی هفتادمین فرماندار ایالت ماساچوست بود و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ میلادی این سمت را در اختیار داشتهاست.
همچنین انتظار میرود رامنی برنده انتخابات ایالت آیداهو و ورمونت هم باشد زیرا جمعیت زیادی از پیروان مذهب مورمون در این ۲ ایالت زندگی میکنند و رامنی هم پیرو مذهب مورمون است.
مورمون واژهای است که برای توصیف پیروان شعب مختلف جنبش قدیسان آخر الزمان بکار میرود. این واژه بیشتر به اعضای کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخر الزمان (که کلیسای مورمونها خوانده میشود)، اشاره میکند.
این در شرایطی است که بر اساس نظرسنجی مشترک ان.بی.سی نیوز و وال استریت ژورنال ، اگر انتخابات ریاستجمهوری همین امروز برگزار شود و رامنی نامزد جمهوریخواهان باشد، اوباما ۵۰ درصد آرا و او ۴۴ درصد آرا را کسب خواهند کرد. بر اساس همین نظرسنجی اگر سنتوروم رقیب اوباما باشد ۳۹ درصد آرا را به دست خواهد آورد در شرایطی که اوباما ۵۳ درصد آرا را به دست خواهد آورد. اما اوضاع برای گینگریچ بدتر از اینهاست. اگر او در انتخابات ریاستجمهوری رقیب اوباما باشد ۳۷ درصد آرا را کسب خواهد کرد اما اوباما با ۵۴ درصد آرا او را شکست خواهد داد. اوضاع ران پاول اما کمی بهتر است. او در رقابت مستقیم با اوباما ۴۲ درصد آرا را به دست میآورد در شرایطی که اوباما ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
ارسال نظر