گروه 20 خواستار حل بحران بدهی‌های اروپا شد

گروه بین‌الملل- استراتژی اروپا در مقابله با بحران بدهی‌ها حمایت وزرای دارایی جهان را به دست آورد، اما آنان از رهبران این منطقه خواستند در نشست فوق‌العاده خود در هفته آینده برنامه‌ای قطعی برای حل این بحران ارائه دهند. به گزارش بلومبرگ، در نشست وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی گروه ۲۰ که در پاریس برگزار شد، از رهبران اروپا خواسته شد با توجه به این که مشکلات مالی این قاره بازارهای مالی را آشفته کرده است و اقتصاد جهان را تهدید می‌کند، در نشست خود در تاریخ ۲۳ اکتبر در بروکسل برنامه نهایی برای حل این بحران ارائه دهند و با افزایش بودجه صندوق نجات، خطر گسترش بحران را خنثی کنند.

در این نشست کشورهای غیرعضو یورو آسیب‌هایی را که بحران اروپا بر اقتصادهای آنها وارد کرده است، عنوان و بر اقدام فوری کشورهای منطقه یورو تاکید کردند. به گزارش رویترز، جون آزومی،وزیر دارایی ژاپن، گفت: «کشورهای اروپایی باید برای حل بحران بایکدیگر همکاری کنند، زیرا با وجودی که این بحران درحال متوقف شدن است، می‌تواند بر اقتصادهای نوظهور که از رشد خوب اقتصادی برخوردار بوده‌اند، تاثیر منفی بگذارد.» جیم فلاهرتی، وزیر دارایی کانادا، نیز گفت درصورتی که نشست یکشنبه آینده رهبران اروپا موفقیت‌آمیز نباشد، خطر رکود اقتصادی جهانی به شدت زیاد خواهد بود.

جورج آزبورن، وزیر دارایی انگلستان، به خبرنگاران گفت:«بی‌شک، وزرای دارایی منطقه یورو پاریس را درحالی ترک می‌کنند که فشار بر آنها برای ارائه راه‌حلی برای بحران افزایش یافته است.»

تیموتی گیتنر،وزیر خرانه‌داری آمریکا، در جمع خبرنگاران در پاریس گفت: «این برنامه جزئیات مناسبی دارد». مارک کارنی، رییس بانک مرکزی کانادا نیز اظهار کرد: «برخی از بخش‌های این برنامه مورد بررسی قرار گرفت و درصورتی که این بخش‌ها به طور کامل اجرا شود، از نظر ما برای حل بحران کافی خواهد بود.»

بر اساس برنامه اروپا بخشی بیشتر از آنچه قبلا در نظر گرفته شده بود، از بدهی‌های یونان بخشوده خواهد شد، صندوق نجات اروپا که برای کمک به کشورهای عضو تشکیل شده، توسعه داده خواهد شد و کمک به بانک‌های ضعیف‌تر برای تقویت آن‌ها در مقابل ضررهای اجتناب‌ناپذیر آینده، نیز افزایش می‌یابد.

این درحالی است که تلاش برخی از کشورها برای افزایش بودجه صندوق بین‌المللی پول به منظور مبارزه با این بحران با مخالفت آمریکا و دیگر کشورها مواجه شد. گیتنر گفت صندوق بین‌المللی پول هم‌اکنون از قدرت مالی قابل توجهی برخوردار است و واشنگتن از اختصاص بخش اعظم منابع موجود برای تکمیل برنامه اروپا حمایت خواهد کرد.

درهمین حال، کریستن لاگارد، رییس صندوق بین‌المللی پول گفت: «اگر شرایط اقتصادی در حوزه یورو طی سه هفته گذشته بد‌تر شده و پیشرفتی نکرده است و اگر در بازارهای مالی نیز شاخص‌ها همچنان ثابت مانده‌اند، مطمئنا به این دلیل است که در اقتصاد اروپا هیچ بهبودی حاصل نشده است. ما به وضوح می‌بینیم که به ویژه در بازارهای نوظهور نگرانی بسیاری درباره خطر سرایت مشکلات بازارهای توسعه یافته به کشورهای کم درآمد وجود دارد.»