سازمان عفو بینالملل:
عربستان در اعدام رکورددار شد - ۳ مرداد ۹۵
گروه جهان: تا ۲۱ جولای ماه جاری «نود و نهمین» فرد در عربستان اعدام شد. این پادشاهی همچنان در زمینه اعدام پیشگام است و سودای کاهش اعدامها را نیز در ذهن نمیپروراند. میزان اعدامها در این کشور امسال به حدی بود که از تعداد اعدامهای سال گذشته پیشی گرفته است.
به گزارش ایندیپندنت، این پادشاهی محافظه کار عرب در ملأعام به اعدام و گردن زدن شهروندان و خارجیها میپردازد. این گزارش میافزاید «حسن بن مبارک الامیر» نود و نهمین فردی است که تا ۲۱ جولای ماه جاری با شمشیر گردن زده و اعدام شد.
گروه جهان: تا ۲۱ جولای ماه جاری «نود و نهمین» فرد در عربستان اعدام شد. این پادشاهی همچنان در زمینه اعدام پیشگام است و سودای کاهش اعدامها را نیز در ذهن نمیپروراند. میزان اعدامها در این کشور امسال به حدی بود که از تعداد اعدامهای سال گذشته پیشی گرفته است.
به گزارش ایندیپندنت، این پادشاهی محافظه کار عرب در ملأعام به اعدام و گردن زدن شهروندان و خارجیها میپردازد. این گزارش میافزاید «حسن بن مبارک الامیر» نود و نهمین فردی است که تا ۲۱ جولای ماه جاری با شمشیر گردن زده و اعدام شد. «سارا حشاح»، سخنگوی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بینالملل میگوید: پاکستان و عربستان مسوول ۹۰ درصد اعدامها در جهان هستند. او به ایندیپندنت میگوید: «در عربستان سعودی، جایی که مردم بهطور روزمره پس از محاکماتی به شدت ناعادلانه به مرگ محکوم میشوند شاهد افزایش تعداد اعدامها در دو سال گذشته بودیم که باعث شده سال ۲۰۱۶ پراعدامترین سال دست کم تا ماه جولای لقب گیرد.» این مقام عفو بینالملل میافزاید: «این مساله به وضوح نشان میدهد که مقامهای عربستان با روند جهانی که در آن دولتها بهدنبال فاصله گرفتن از مجازات اعدام هستند سر ناسازگاری دارند. مقامهای عربستانی باید اتکا به این شکل ظالمانه و تحقیرآمیز را به سرعت خاتمه دهند.» تعداد آمار اعدام در این پادشاهی با اعدام ۴۷ نفر در ۲ ژانویه به دلیل اتهامات مربوط به تروریسم روندی صعودی یافت. اعدام شیخ شیعیان در عربستان نه تنها باعث محکومیت بینالمللی شد بلکه باعث قطع روابط دیپلماتیک میان ریاض- تهران شد. ایندیپندنت میافزاید در کل سال ۲۰۱۵ در عربستان ۱۵۸ نفر اعدام شدند و در سال ۲۰۱۴ نیز ۹۰ نفر به سبک عربستان اعدام شدند. اما تا نیمه سال ۲۰۱۶ تعداد اعدامها به ۹۹ نفر رسید. ایندیپندنت مینویسد تا کنون ۸ نفر در سنین کودکی و نوجوانی در زندانهای عربستان هستند و منتظر روزی هستند که زمان اعدام آنها نیز فرا رسد. این کشور یکی از معدود کشورهای جهان است که در آن حکم اعدام در ملأ عام انجام میشود نه در خفا. برخی دیگر از کشورها مانند افغانستان، سوریه، یمن، کرهشمالی و سومالی نیز از جمله کشورهایی هستند که اعدام در آنها جاری است. تنها کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا - غیر از عمان و اسرائیل- از مجازات دولتی اعدام استفاده میکنند. ایندیپندنت معتقد است که مجازات گردن زدن و سایر روشهای اعدام در برخی کشورهای عربی تفسیر درستی از قانون شریعت تلقی میشود. منتقدان میگویند اتهامات مربوط به مواد مخدر بخش مهمی از این احکام اعدام را تشکیل میدهد. این گزارش میافزاید کشورهای پاکستان، مصر و اردن اکنون بیش از گذشته به اجرای مجازات اعدام میپردازند. پس از هشت سال توقف اعدام، اردن در دسامبر ۲۰۱۴ به سوی تجدید مجازات اعدام رفت و ۱۱ نفر را به دلیل اتهام قتل اعدام کرد و در فوریه ۲۰۱۵ نیز تعدادی اعدام در این کشور به وقوع پیوست. حمله تروریستی به مدرسهای در پیشاور در پاکستان باعث شد مجازات اعدام از سر گرفته شود. اعدامهای تودهای و گسترده در مصر نیز عمدتا معترضان دموکراسی خواه را هدف گرفته است. با این حال، تعدادی از کشورها در سال ۲۰۱۵ بهطور کامل مجازات اعدام را منع کردند: فیجی، ماداگاسکار، جمهوری کنگو و سورینام. گفته شده مغولستان نیز در سپتامبر ۲۰۱۶ قرار است اعدام را لغو کند.
ارسال نظر