شماره روزنامه ۶۲۰۸
|
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • یک پژوهشگر ارشد مسائل بین‌الملل پاسخ داد؛

    ایران با ترامپ مذاکره خواهد کرد؟

    دنیای اقتصاد: رحمن قهرمانپور، پژوهشگر ارشد مسائل بین‌الملل، در این خصوص توضیح داد با توجه به اظهارنظرهایی که در یک ماه اخیر از سوی ترامپ دیدیم، می‌توان گفت که او به‌نوعی تلاش دارد تا چهره جدیدی از خود ارائه دهد.
  • «دنیای‌اقتصاد» از وعده‌های ترامپ گزارش می‌دهد؛

    صد فرمان

    دنیای اقتصاد: در طول رقابت های انتخاباتی، دونالد ترامپ برای هواداران خود وعده‌های بسیاری داشت و برای مخالفانش تهدیدات بسیار، اکنون پس از بازگشت رسمی او به کاخ سفید قریب به صد فرمان منتظر امضای آقای رئیس‌جمهور است.
  • استراتژی ایران در مقابل ترامپ چه خواهد بود؟

    «دنیای‌اقتصاد» سناریوهای مختلف در روابط بین دو کشور ایران و آمریکا را مورد ارزیابی قرار داده و به این پرسش پاسخ داده است که چرا تنها استراتژی مطلوب، باز کردن روابط از دریچه منافع اقتصادی است؟
  • رئیس‌جمهور مانع عبور از ناترازی را معرفی کرد

    ناگزیر از مازوت‌سوزی

    رئیس‌جمهور بار دیگر از ناترازی‌ها گفت و بر لزوم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد. پزشکیان به اجبار دولت برای مازوت‌سوزی در زمستان امسال پرداخت و از مردم عذرخواهی کرد. او با اشاره به ناگزیر بودن از مازوت‌سوزی، مانع عبور از ناترازی را معرفی کرد. رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ناترازی در قیمت گازوئیل هم گفت: گازوئیل را لیتری ۳۰۰تومان می‌فروشیم؛ اما بیرون لیتری ۶۰هزار تومان است. کجای دنیا این‌گونه است. او همچنین از رشد بی‌رویه تهران انتقاد کرد.
  • در سوئیس و همزمان با مراسم تحلیف ترامپ صورت گرفت

    ماموریت ظریف در داووس

    معاون راهبردی رئیس‌جمهور روز گذشته برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد‌(داووس ۲۰۲۵) عازم سوئیس شد. او که به دعوت رسمی مجمع جهانی اقتصاد عازم داووس شده، قرار است علاوه بر مشارکت در برنامه‌های اجلاس و شرکت در میزگردها با موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهانی، در یکی از جلسات اصلی مجمع با فرید زکریا، مجری سی.ان.ان نیز گفت‌وگو کند.
  • بلومبرگ تحلیل کرد

    بازی ولیعهد سعودی در خاورمیانه ترامپی

    اندکی پس از اینکه جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان، ماه جاری به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور انتخاب شد، تصاویر غول‌پیکری از او در کنار ولیعهد سعودی، محمد بن سلمان، روی نمای ساختمانی در شمال استان عکار به اهتزاز درآمد و از حاکم واقعی عربستان به‌عنوان «رهبر جهان عرب» ستایش کرد.
  • موسسه «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» بررسی کرد

    ترامپ چگونه می‌تواند خاورمیانه را بازسازی کند؟

    «اگر ترامپ از اهرم اصلی منطقه‌ای خود برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و پایان دادن قطعی به جنگ غزه استفاده کند، در موقعیت مناسبی قرار خواهد گرفت تا سایر دستورکارهای مهمی را که در دوره قبلی پشت سر گذاشته‌ است، از جمله عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی، از سر بگیرد.»
  • «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با ۳ کارشناس بررسی کرد

    گزینه‌های احتمالی ترامپ در مقابل ایران

    کاخ سفید از روز گذشته برای یک دوره ۴ساله دیگر پذیرای دونالد ترامپ شد. رئیس‌جمهور جدید آمریکا که مبدع فشار حداکثری علیه ایران است، روز دوشنبه ۲۰ژانویه مصادف با یکم بهمن‌ماه کار خود را برای دومین بار در کاخ سفید آغاز کرد. ترامپ از ابتدا مخالف برجام بود و در سال ۱۳۹۸ به صورت یک‌جانبه از این توافق خارج شد و سپس پروژه فشار حداکثری را علیه ایران آغاز کرد. با وجود این رویکرد ترامپ، اما او همواره خواهان آن بوده است که یک توافق همه‌جانبه را با ایران به امضا برساند. به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ روز دوشنبه در مقدمه مراسم تحلیف با بیان اینکه من یک سرمایه‌گذار برای رفاه مردم کشورم هستم، مدعی شد: ایران سرزمین بکری است، من حتما با تهران مذاکره می‌کنم و حتی حاضرم به تهران سفر کنم.
  • دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند

    مواجهه با ترامپ چگونه باشد؟

    دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ بعد از گذشت چهار سال از دیروز دوشنبه با مراسم تحلیف در واشنگتن دی‌سی آغاز شد. حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری آمریکا، حامل فرصت‌ها و تهدیدهایی برای بسیاری از کشورها از جمله ایران است، به ویژه که تیم سیاسی امنیتی او وعده بازگرداندن پروژه فشار حداکثری را مطرح کرده‌اند. با این وجود دیدگاه‌های مختلفی در کشور در خصوص چگونگی مواجهه با ترامپ مطرح است.
  • مراسم تشییع دو قاضی عالی کشور برگزار شد

    مراسم تشییع پیکر حجج‌اسلام شهیدان علی رازینی و محمد مقیسه روز گذشته با حضور مسوولان قضایی و کشوری در مقابل ساختمان دیوان عالی کشور در میدان ارگ تهران برگزار شد. پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت حجج‌اسلام علی رازینی و محمد مقیسه نیز توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی‌گلپایگانی در مراسم تشییع پیکر حجج‌اسلام علی رازینی و محمد مقیسه قرائت شد. حجت‌الاسلام منتظری، رئیس دیوان عالی کشور نیز در این مراسم گفت: امروز که دو قاضی انقلابی و خستگی‌ناپذیر را از دست دادیم قطعا قضات پرتوان و جوان ما جایگزین آنها خواهند شد./ایسنا
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • ترامپ، آشفتگی جهانی و مسئله ایران

    دنیای اقتصاد: مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا امروز دوشنبه ۲۰ ژانویه در هوای سرد واشنگتن دی سی برگزار شد. ترامپ اولین روز حضور خود را با ۹ فرمان اجرایی کلید زد که دوران متفاوت و پرتلاطمی را برای جهان و بازیگران کلیدی آن در افق قرار می دهد.
  • مجله تایم جلد خود را به ترامپ اختصاص داده و بازگشت او را آغاز دوباره هرج‌ومرج توصیف می‌کند

    بزم ترامپی و آشفتگی جهانی

    دنیای اقتصاد: ادای سوگند دوم رئیس‌جمهور ایالات متحده با فاصله چهار سال، تغییرات لحظه آخری مکان مراسم به دلیل سرما، مهمانی‌ها و بزم‌ها، جمع‌آوری ۱۷۰ میلیون دلار از اهداکنندگان نامدار و ناشناس، نقطه اوج جشن بزرگ بازگشت ترامپ است.
  • دنیای اقتصاد در یک ویدیو بررسی کرد؛

    فرصت و تهدید ترامپ

    دنیای اقتصاد: مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا امروز دوشنبه ۲۰ ژانویه در هوای سرد واشنگتن دی سی در حال برگزاری است. ترامپ اولین روز حضور خود را با ۹ فرمان اجرایی کلید زد که دوران متفاوت و پرتلاطمی را برای جهان و بازیگران کلیدی آن نوید می دهد. در خاورمیانه اما او با چالش برنامه هسته ای در حال پیشرفت ایران مواجه است.
  • پزشکیان پاسخ داد

    با ترامپ مذاکره مستقیم می‌کنیم؟

    دنیای اقتصاد: رئیس جمهور در واکنش به سوال مجری شبکه تلویزیونی NBC در مورد گفت وگوی مستقیم با ترامپ گفت: مشکل ما با گفت وگو نیست، مشکل ما پایبندی به تعهدات است.
  • شوخی هواداران ترامپ با بایدن در آستانه مراسم تحلیف و تحویل کاخ سفید

    دنیای اقتصاد: در این ویدیو شوخی هواداران ترامپ با بایدن در آستانه مراسم تحلیف و تحویل کاخ سفید را می بینید.//
  • در گفت‌وگو با معاون اسبق بانک مرکزی مطرح شد؛

    چرا پیوستن ایران به FATF برای اقتصاد حیاتی است؟

    دنیای اقتصاد: معاون اسبق بانک مرکزی و از مدیران سرشناس نظام بانکی معتقد است که پذیرش FATF نباید از ابتدا مشروط به رفع تحریم‌ها می‌شد. زیرا پیوستن به FATF و رعایت رهنمودها و استانداردهای آن، از مهم‌ترین الزامات حکمرانی اقتصادی خوب، موثر، سالم، کارآ و همچنین مبارزه با فساد است.
  • گزارش تصویری از بازگشت فلسطینی ها به نوار غزه

    دنیای اقتصاد: حماس دیروز اعلام کرد که «رومی گونن»، «دورون استاینبرچر» و «امیلی دمری» گروگان‌های اسرائیلی بودند که دیروز آزاد ‌شدند. بنابر اعلام دفتر بنیامین نتانیاهو، این گروگان‌ها پس از ساعت ۱۴:۰۰ به وقت محلی آزاد شدند. ارتش اسرائیل طی اعلامیه‌ای از فلسطینیان خواست که با وجود اعلام آتش‌بس، از ورود به نواحی استقرار نیروهای ارتش این رژیم خودداری کنند.//
  • واکنش دستیار اجتماعی پزشکیان به استعفای وزیر امنیت ملی اسرائیل

    دنیای اقتصاد: در پی انتشار خبر استعفای وزیر امنیت اسرائیل با اجرای آتش بس غزه، علی ربیعی در شبکه اجتماعی ایکس این پیروزی را تبریک گفت.
  • تکرار ترامپ: توافق با ایران یا تشدید تنش‌ها؟

    دنیای اقتصاد: اندیشکده استیمسون در تحلیلی به بررسی دیدگاه‌های دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و نوشت که او با انتقاد از رویکردهای سنتی سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده، تلاش داشت تا خود را از روسای جمهور پیشین متمایز کند. بسیاری از اعضای ساختار حکومتی آمریکا، دوره ریاست‌جمهوری ترامپ را به‌عنوان یک ناهنجاری تلقی می‌کردند و امیدوار بودند که کشور به مسیر معمول و بوروکراتیک خود بازگردد. حتی اعضای برجسته حزب جمهوری‌خواه، دموکرات‌ها و دستگاه قضایی نیز تلاش می‌کردند اقدامات او را مهار کنند.
  • هدیه روسی-ایرانی به تحلیف ترامپ؛ اتحاد چهارگانه‌ای که جهان را تکان داد

    دنیای اقتصاد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اتحادی را شکل دادند که ترامپ به دلیل نگرانی از پیامدهای احتمالی، تصمیم گرفته که آن را نادیده بگیرد..
  • شورای آتلانتیک بررسی کرد؛

    هدیه روسی-ایرانی به تحلیف ترامپ

    ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران، هدیه‌ای را پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ارائه کردند که او از ترس مقابله با آن، نادیده‌اش می‌گیرد.
  • آتش‌بس در غزه با سه ساعت تاخیر، دیروز اجرایی شد؛

    بازگشت فلسطینیان به سرزمین مادری

    دنیای‌اقتصاد: توافق آتش‌بس در غزه صبح دیروز یکشنبه (۳۰دی‌ماه) پس از نزدیک به سه ساعت تاخیر اجرایی شد. اسرائیل گفته بود تا زمانی که حماس نام گروگان‌هایی را که قرار بود دیروز آزاد شوند منتشر نکند، آتش‌بس آغاز نخواهد شد. حماس اما ساعاتی بعد نام سه‌ گروگان زن را منتشر کرد. به گزارش «یورونیوز»، آتش‌بس در غزه از ساعت ۱۱:۱۵ صبح یکشنبه (به وقت محلی) آغاز شد. این آتش‌بس قرار بود در ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شود.
  • اندیشکده استیمسون؛

    چرا می‌توان به ترامپ دوم خوش‌بین بود؟

    بر اساس تجربه تاریخی، چارچوب‌های نظری و اطلاعات فعلی، دوره دوم دونالد ترامپ این پتانسیل را دارد که عملگراتر و موثرتر از دوره اول او باشد. اندیشکده استیمسون در مطلبی به بررسی دیدگاه‌های ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و نوشت ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود از رویکردهای سنتی سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده انتقاد و سعی کرد خود را از روسای جمهور قبلی متمایز کند. بسیاری از اعضای تشکیلات ایالات متحده، ریاست‌جمهوری او را یک ناهنجاری می‌دانستند و انتظار داشتند که کشور در نهایت به مسیر متعارف و بوروکراتیک خود بازگردد. حتی اعضای بانفوذ حزب جمهوری‌خواه و همچنین دموکرات‌ها و دادگاه‌ها به دنبال مهار اقدامات او بودند.
  • پالس مثبت بغداد در آستانه تحلیف ترامپ

    ایسنا: وزیر خارجه عراق در گفت‌وگویی با ابراز نگرانی نسبت به تشدید تنش میان ایران و آمریکا، ابراز امیدواری کرد که روابط دو طرف برای دستیابی به راه‌حل‌های معین، مبتنی بر گفت‌وگو باشد. فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» در جریان سفر به لندن درباره ریاست جمهوری دوباره دونالد ترامپ گفت: «رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در یک فرآیند دموکراتیک توسط مردم کشورش انتخاب شد و ما به او احترام می‌گذاریم، اما سیاست آمریکا در قبال ایران، با توجه به تنش میان دو طرف، کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. عراق با توجه به اینکه همسایه ایران بوده و دارای مواضع مشترک تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی با آن است، در قلب این تاثیر قرار دارد. ما همچنین روابط قوی با آمریکایی‌ها در گذشته و حال داشتیم و داریم و آنها نیز طبق توافقات روشن در زمینه مبارزه با تروریسم به ما کمک کردند.»
  • الشرق الاوسط توافق ۲۰ساله ایران و روسیه را تحلیل کرد

    بزرگ‌تر از شراکت کوچک‌تر از ائتلاف

    دنیای اقتصاد: روزنامه سعودی «الشرق‌الاوسط» با تحلیل توافق ۲۰ساله ایران و روسیه موسوم به معاهده مشارکت جامع راهبردی می‌نویسد: با امضای توافق‌نامه «شراکت استراتژیک جامع» بین روسیه و ایران، روابط دو کشور وارد مرحله‌ای جدید شده است که در آن منافع طرفین به شکلی بی‌سابقه به هم نزدیک می‌شوند. بااین‌حال، در مسکو تردیدهایی درباره تمایل تهران به بازگشایی به سوی غرب وجود دارد.
  • خوش‌بینی اولیانوف نسبت به مذاکرات

    ایسنا: میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت که روسیه ازسرگیری تماس‌های غیررسمی ایران با آلمان، فرانسه و بریتانیا در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نشانه مثبتی می‌داند. اولیانوف افزود: «تا آنجا که ما متوجه شدیم، اخیرا تماس غیررسمی بین نمایندگان ایران با مدیران سیاسی سرویس‌های خارجی آلمان، فرانسه و انگلیس و همچنین با نمایندگان سرویس اقدام خارجی اروپا که نقش هماهنگ‌کننده‌های مذاکرات برجام را ایفا می‌کردند، از سر گرفته شده است.»