شماره روزنامه ۶۰۹۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۳ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۶۰۵۳

  • امید دیابتی‌‌‌ها به پزشکیان

    افراد دارای دیابت به نجات از «۷ سال استرس و دوندگی برای دسترسی به انسولین» امیدوار شدند. از سال ۹۷ تاکنون به دلیل «تحریم، استفاده غیرضروری از منابع ارزی محدود به جای تخصیص به موارد ضروری، بی‌‌‌توجهی به اولویت دارویی در واردات و همچنین یکسری سیاست‌‌‌های غلط همچون سهمیه‌‌‌بندی پخش دارو در داروخانه‌‌‌های خاص»، افراد دیابتی هر ماه برای تامین (خرید) انسولین و همچنین نوارهای تست قند خون با «نداریم» داروخانه‌‌‌ها روبه‌رو شدند.
  • تب‌دنگی؛ کرونای دوم‌؟

    دنیای اقتصاد: مسوولان وزارت بهداشت خبر از یک بیماری جدید می‌دهند با نام «تب دنگی». این تب که معروف به روح شیطان است، از اردیبهشت تاکنون سواحل خلیج‌فارس و به تازگی سواحل خزر را هم درگیر کرده است. برخی نگران این هستند که فاجعه کرونا تکرار شود.
  • منطقه در معرض انفجار

    دنیای اقتصاد: مرکز استیمسون اخیرا جلسه‌ای از کارشناسان آمریکایی متمرکز بر مسائل منطقه‌ای تشکیل داد تا در مورد سه سناریو برای خاورمیانه در ۱۸ ماه آینده از جمله ادامه درگیری‌های سطح پایین در غزه بحث کنند. این جلسه تحت مقررات چتم هاوس برگزار شد تا فضایی مناسب را برای صراحت در بحث ایجاد کند. امیدها برای آتش‌بس پایدار، کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی و سیاسی در غزه با نگرانی‌ از افزایش خشم و خصومت در منطقه مواجه شده است. بدترین نتیجه ممکن - سناریوی دو - یک جنگ همه‌جانبه با پیامدهای ویرانگر نه‌تنها برای منطقه، بلکه به طور بالقوه برای اقتصاد جهانی خواهد بود. بهترین سناریوی قابل تصور در کوتاه‌‌‌مدت، فرسودگی فزاینده اسرائیل همراه با تضعیف حماس خواهد بود که منجر به سازش محدود با بازیگران فلسطینی و عرب با حمایت ایالات متحده می‌شود.
  • چشم‌انداز چابهار

    دنیای‌اقتصاد: برای هند، چابهار می‌‌‌تواند فرصتی برای دور زدن فشارهای اقتصادی ایالات متحده باشد، در عین حال که برای ایران، هر گونه سرمایه‌گذاری خارجی برای مقابله با تحریم‌‌‌ها مورد استقبال قرار می‌‌‌گیرد. اندیشکده استیمسون در مطلبی با اشاره به این مساله نوشت، در ماه مه، سارباناندا سونووال، وزیر بنادر و کشتیرانی هند و مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، قراردادی ۱۰ ساله برای بهره‌‌‌برداری از بندر چابهار در خلیج عمان در جنوب شرقی ایران امضا کردند. بر اساس این قرارداد، هند قرار است ۱۲۰ میلیون دلار برای توسعه زیرساخت‌‌‌های پایانه شهید بهشتی در بندر سرمایه‌‌‌گذاری کند و ۲۵۰ میلیون دلار خط اعتباری به ایران بدهد.
  • رئیس‌جمهور شدن منتقد بی‌حاشیه

    دنیای اقتصاد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های مطرح‌شده در چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، میزان مشارکت مردم بود. در این مدت تحلیل‌ها و بررسی‌های مختلفی هم از سوی بسیاری از جامعه‌شناسان و تحلیلگران اجتماعی مطرح شده است؛ برآیند بسیاری از نظرات نشان می‌دهد، جامعه امروز ایران صورت‌بندی متفاوتی پیدا کرده است و همین ترکیب جدید، بسیاری از تحلیل‌ها و برداشت‌های پیشین را به نقد می‌کشد.
  • پایتخت سیاه‌پوش شد

    همزمان با آغاز ماه محرم، پایتخت رنگ سیاه به خود گرفته است؛ رسمی که نشان از سوگواری برای شهادت امام حسین (ع) و یارانش در واقعه کربلا دارد. عزاداران امام حسین (ع) با فرا‌رسیدن ماه محرم، معابر و خیابان‌‌‌های شهر تهران را با پرچم‌‌‌ها و پارچه‌‌‌های مشکی سیاه‌‌‌پوش می‌کنند. خرید و فروش پرچم مشکی و المان‌‌‌های محرم در بازار تهران هم این روزها از آغاز ماه محرم حکایت می‌کند.
  • انتصاب نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در حکمی حجت‌‌الاسلام آقای حاج شیخ احمد مطهری‌اصل را به‌ عنوان نماینده جدید ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز منصوب کردند. رهبر انقلاب در این حکم با ابراز تاسف فراوان مجدد از فقدان حجت‌‌الاسلام آل‌هاشم از شیوه سلوک مردمی و خدمتی ایشان تمجید کردند. متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۴/۲۱

    روزنامه هم‌میهن گزارش نخست خود را به بررسی فضاسازی مخالفان پزشکیان با عنوان «دامن زدن انتظارات از دولت تشکیل‌نشده» اختصاص داده است. روزنامه اعتماد عکس یک خود را به ماجرای حمله روسیه به بیمارستان کودکان در کی‌یف اختصاص داد و درگزارشی آن را با توجه به پیش‌رو بودن نشست ناتو در واشنگتن در هفته جاری هشدار به کشورهای غربی عضو ناتو قلمداد کرد.
  • توصیه‌‌‌ به رئیس‌جمهور منتخب

    دکتر میثم سعیدی/استاد دانشگاه
    نظام حکمرانی اجرایی کشور به دلایلی دچار چالش و بحران فرسودگی و ناکارآمدی شده است. این مساله در سخنان تمامی نامزدهای ریاست جمهوری، به‌خصوص جناب آقای دکتر پزشکیان، مشهود بود. به وضوح می‌‌‌بینیم که روتین‌‌‌های عملیاتی نظام اداری ایران کارآیی خود را از دست داده‌‌‌اند. روتین‌‌‌های کارآمد با تکیه بر دانش (Knowledge)‌، مهارت (Skills)‌، هماهنگی (Coordination) و ارتباطات داخلی (Internal Communication) توسعه و پایداری می‌‌‌یابند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر