گروه جهان: جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوری‌خواه اعلام کرد که در اواخر ماه اکتبر از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد. بینر این خبر را در جلسه‌ای با حضور اعضای حزب جمهوری‌خواه اعلام کرد و موجب بهت و حیرت هم‌حزبی‌های خود و سیاستمداران در واشنگتن شد. جان بینر در ژانویه ۲۰۱۱ به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد. او از سال ۱۹۹۰ به‌عنوان نماینده ایالت اوهایو در کنگره آمریکا حضور دارد و جمهوری‌خواهی میانه‌رو محسوب می‌‌شود.

بینر در سال‌های گذشته با انتقادهای تند برخی از هم‌حزبی‌های خود مواجه بوده است. آنها او را متهم می‌کنند که با جدیت کافی علیه دولت باراک اوباما و برخی تصمیم‌ها و لوایح دولتی نمی‌ایستد و جسارت لازم را برای جلوگیری از اجرایی شدن تصمیم‌های دموکرات‌ها ندارد. اعلام کناره‌گیری بینر در شرایطی صورت می‌گیرد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بار دیگر در صحن کنگره با یک چالش و اختلاف جدی مواجهند.


به گزارش خبرگزاری آلمان، حزب جمهوری‌خواه که اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را در اختیار دارد، می‌خواهد تصویب بودجه دولت فدرال مشروط به حذف بودجه «برنامه تنظیم خانواده» باشد که از حق سقط جنین زنان حمایت می‌کند. نمایندگان دموکرات و میانه‌روهای جمهوری‌خواه با این خواسته محافظه‌کاران مخالفند. اکثریت جمهوری‌خواه مجلس با دولت دموکرات اوباما بر سر تعیین میزان و نحوه مصرف بودجه فدرال اختلاف عقیده جدی دارند و پیش‌بینی می‌شود بار دیگر تمام نهادهای فدرال برای چند روز یا حتی چند هفته به تعطیلی کشیده شوند. بینر یکی از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران بود و تلاش بسیاری کرد تا در کنگره مانع از اجرایی شدن توافق شود که تلاش‌های او به شکست انجامید. او بابت این ناکامی نیز از سوی بسیاری از چهره‌های بانفوذ حزب خود با انتقاد روبه‌رو شد.


اعلام خبر ناگهانی کناره‌گیری بینر برخی نمایندگان جمهوری‌خواه را نگران کرد که کناره‌گیری این چهره‌ میانه‌روی حزب، باعث قدرت گرفتن بیشتر تندروها و گروهی از حزب خواهد بود که به محافظه‌کاران «تی پارتی» نزدیکند. اعضای «تی پارتی» از این کناره‌گیری استقبال کردند و کناره‌گیری بینر را «پیروزی» برای حزب خود می‌دانند. جنی بت مارتین، رئیس «تی‌پارتی» با ابراز خرسندی از این خبر گفت: «کناره‌گیری بینر موفقیتی بزرگ برای میلیون‌‌ها هوادار مردمی تی‌پارتی و گروه‌های مدنی و کوچک و بزرگ ماست.» دونالد ترامپ، یکی از نامزدهای محافظه‌کار حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی آمریکا نیز از کناره‌گیری بینر ابراز خرسندی کرد. او بینر و میانه‌روهایی همچون او را «بچه ننر» خطاب کرده است.