گروه خبر: انتقادها به حسن روحانی درباره آنچه هفته گذشته از وظایف شورای نگهبان گفت، دیروز و در اولین روز کاری مجلسی‌ها در این هفته افزایش یافت.


علاوه‌بر 25 نماینده روحانی مجلس که دیروز در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری نسبت به اظهارات اخیرش در مورد شورای نگهبان واکنش نشان دادند، تعدادی از نمایندگان نیز در قالب تذکر یا نطق میان دستور، از اظهارات روحانی انتقاد کردند.


به باور برخی از نمایندگان مجلس اظهارات روحانی درباره وظایف شورای نگهبان به تضعیف این شورا منجر می‌شود. براساس آنچه «ایسنا» از متن نامه ۲۵ نماینده روحانی مجلس به رئیس‌جمهوری گزارش داده است، روحانیون مجلس در این نامه تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان را امری خطرناک برای کشور و اسلام دانسته و ابراز امیدواری کردند که حسن روحانی به سوگند خود پایبند باشد و به جای تضعیف یک نهاد مقدس قانونی برای رفع مشکلات معیشتی مردم بر اساس اقتصاد مقاومتی عمل کند.در میان نگارندگان این نامه که همگی از روحانیون مجلس هستند نام مرتضی آقاتهرانی، سیدمحمود نبویان، حمید رسایی، سیدعلی طاهری، روح‌الله حسینیان، غلامرضا مصباحی‌مقدم و نصرالله پژمان‌فر به چشم می‌خورد.


تذکرات به روحانی

علاوه‌بر نگارندگان این نامه برخی نمایندگان نیز در نطق میان دستور خود یا در تذکراتشان، به اظهارات حسن روحانی انتقاد کردند. ازجمله علی ایرانپور، نماینده مبارکه در مجلس که در نطق میان دستور خود تضعیف شورای نگهبان را به معنای ظهور مجدد بنی‌صدرها و مجلس ششمی‌ها دانست. از سوی دیگر حمید رسایی از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مجلس به دفاع از شورای نگهبان پرداخت و اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری درباره وظایف شورای نگهبان را در راستای پرت کردن حواس مردم از ناکارآمدی‌های دولت خواند. به گزارش خبرگزاری مهر حمید رسایی تاکید کرد که دولت در هفته قوه مجریه پروژه‌ای جز بازگشایی دفتر انگلیس ندارد.حمید فولادگر، نماینده مردم اصفهان نیز در تذکری شفاهی گفت: «تضعیف شورای نگهبان توسط بالاترین مقام اجرایی کشور مورد انتظار نبود.» به گفته این نماینده مجلس تضعیف شورای نگهبان برخلاف مشی مشخص و روشن حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری است و انتظار نداریم این کار از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور انجام شود.


انتقاد متفاوت کوچک‌زاده

در میان همه نمایندگانی که دیروز به اظهارات حسن روحانی واکنش نشان دادند، مهدی کوچک‌زاده، نماینده نزدیک به جبهه پایداری نیز حضور دارد. این انتقاد اما کمی متفاوت بود. کوچک‌زاده علاوه‌بر رئیس‌جمهوری به انتقاد از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پرداخت. به گزارش «ایسنا» این نماینده تهران با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نقش دستگاه‌های مختلف در انتخابات گفت: «با مجلس این جور رفتار کردن سنگ بنای دیکتاتوری گذاشتن است.» کوچک‌زاده در تذکری با بیان اینکه می‌گویند دلواپسان نبودند ۶ ماه پیش کار تمام بود، مجلس جرات نمی‌کند در کار توافق مشکل ایجاد کند، گفت: «این جمله از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر شده است.» این نماینده اصولگرای مجلس تاکید کرد: به دنبال این اظهارات آقای رئیس‌جمهور که سوگند خورده که پاسدار مذهب رسمی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران باشد، بر خلاف نص صریح قانون اساسی به کار شورای نگهبان ایراد می‌گیرد.


دفاع تلویحی وزیر کشور از روحانی

با همه انتقادات چند روز اخیر به اظهارات حسن روحانی درباره آنچه از وظیفه شورای نگهبان گفت، وزیر کشور دیروز در گفت‌وگو با خبرآنلاین به دفاع تلویحی از رئیس‌جمهوری پرداخت. او درباره اظهارات حسن روحانی گفت: «آقای رئیس‌جمهور گفته‌اند که حدود اختیارات نظارت و اجرای انتخابات در قانون مشخص است. نظارت و اجرا باید در جایگاه خودش اعمال شده و هیچ یک در کار دیگری دخالتی نداشته باشد. البته قانون انتخابات در سال 74 اصلاح شده و بر اساس تفسیر شورای نگهبان، نظارت بر انتخابات را «استصوابی» دانسته است. روال و عرف بوده که شورای نگهبان در همه مراحل انتخابات نظر می‌دهد. مثلا همین موضوع صندوق‌های اخذ رای، اگرچه به ظاهر یک کار کاملا اجرایی است اما شورای نگهبان می‌گوید که من به عنوان ناظر انتخابات باید مراقب اعمال قانون در این مرحله نیز باشم تا محرمانه بودن آرا دچار اشکال نشود. باید در تعامل با یکدیگر در یک نقطه تعادلی مناسب بر محور قانون و عدم تضییع حقوق مردم، به نتایج مشترک برسیم.حسن روحانی روز چهارشنبه گفته بود: «شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند. باید به قانون اساسی کاملا توجه کرده و عمل کنیم.»