کری و مونیز در یادداشتی مشترک تاکید کردند
کنارهگیری آمریکا از توافق هستهای اشتباهی تاریخی است
ایسنا: وزیران امور خارجه و انرژی آمریکا در یادداشتی مشترک تاکید کردند که برنامه جامع اقدام مشترک حمایت رهبران جهان را با خود دارد از این رو کنارهگیری آمریکا از این توافق اشتباهی تاریخی است. جانکری، وزیر امور خارجه آمریکا و ارنست مونیز در یادداشتی مشترک که در پایگاه اینترنتی نورث جرسی منتشر شده است، نوشتند: «زمانی که باراک اوباما، به عنوان رئیسجمهوری آمریکا انتخاب شد ایران به چرخه سوخت هستهای دست یافته، یک تاسیسات زیرزمینی ساخته و در آستانه فعالسازی حدود ۲۰ هزار سانتریفیوژ قرار داشت.
ایسنا: وزیران امور خارجه و انرژی آمریکا در یادداشتی مشترک تاکید کردند که برنامه جامع اقدام مشترک حمایت رهبران جهان را با خود دارد از این رو کنارهگیری آمریکا از این توافق اشتباهی تاریخی است. جانکری، وزیر امور خارجه آمریکا و ارنست مونیز در یادداشتی مشترک که در پایگاه اینترنتی نورث جرسی منتشر شده است، نوشتند: «زمانی که باراک اوباما، به عنوان رئیسجمهوری آمریکا انتخاب شد ایران به چرخه سوخت هستهای دست یافته، یک تاسیسات زیرزمینی ساخته و در آستانه فعالسازی حدود ۲۰ هزار سانتریفیوژ قرار داشت. همچنین در حال ساخت یک رآکتور آب سنگین بود که میتوانست پلوتونیوم تولید کند.»
وزیران امور خارجه و انرژی آمریکا در ادامه این یادداشت با تکرار این ادعا که ایران قصد دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هستهای را داشته است، تاکید کردند: «توافق هستهای که ماه گذشته در وین حاصل شد نه تنها بهترین راه است بلکه تنها گزینه بادوام و ماندگار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
این راهحل جامع دیپلماتیک اکنون حمایت رهبران جهان را به همراه دارد و موجب اقدامات راستیآزمایی قوی در برنامه هستهای ایران میشود بهگونهای که اگر تهران بخواهد از تعهدات خود سرپیچی کند ما فرصت کافی برای پاسخ به آن را خواهیم داشت. ایران در ازای محدود کردن برنامه هستهای و کاهش ذخیره اورانیوم غنی شدهاش از لغو تحریمها بهرهمند خواهد شد اما این توافق برای آمریکا و امنیت جهانی خوب است؟» در این یادداشت آمده است که ایران بدون توافق هستهای میتوانست یک برنامه هستهای گستردهتر داشته باشد اما توافق آن را محدود کرد به علاوه اینکه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات ایران دسترسی خواهند داشت.
اکنون قانونگذاران آمریکا قرار است درباره این توافق رایگیری کنند و اگر آمریکا از آن کنارهگیری کند یک اشتباه تاریخی خواهد بود. ما از سوی متحدانمان منزوی خواهیم شد، با یک رژیم تحریمهای نابود شده مواجه خواهیم شد که به ایران توانایی نامحدودی برای سرعت بخشیدن به برنامه هستهایاش را خواهد داد. آنها در پایان یادداشت خود تاکید کردهاند که توافق هستهای موجب امنتر شدن خاورمیانه و متحدان واشنگتن در این منطقه خواهد شد.
به گزارش «ایسنا»، اظهارات این دو مقام آمریکایی مبنی بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای در حالی مطرح میشود که مقامات ایران همواره بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران تاکید داشته و اعلام کردهاند سلاح هستهای در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی نداشته و نخواهد داشت.
ارسال نظر