معاون مالیاتهای مستقیم سازمان مالیات تشریح کرد
وضعیت ممنوعالخروجان مالیاتی درقانون جدید
ایسنا: معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت مالیات و ادعای رد ۸۰ درصدی اظهارنامههای اصناف، نحوه رسیدگی به اظهارنامه پزشکان پس از لغو تفاهمنامه مشترک، جزئیات پرونده فرار ۹۰۰ میلیارد تومانی، میزان فرار مالیاتی در صنف ورزشکاران و قوانین جدید ممنوعالخروجی پرداخت.
حسین وکیلی درباره وضعیت اصناف در نظام مالیات کشور و مساله میزان رد اظهارنامههای دریافتی از این افراد، گفت: طرح بحث رد ۸۰ درصدی اظهارنامهها طی سال جاری نشاندهنده این است که گوینده مشکل اطلاعاتی و دانشی دارد که چنین نسنجیده آمار میدهد، چراکه ما هنوز اظهارنامهها را بین بخشهای خود تقسیم نکردهایم تا به آنها رسیدگی و آنها را رد یا قبول کنیم، پس چهطور میتوان آمار اظهارنامههای رد شده را داد؟
وکیلی با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی برای دریافت اظهارنامههای مالیاتی طی سال جاری با اصناف یک توافق انجام داده است، اظهار کرد: هنوز به اظهارنامههای اصناف رسیدگی نشده است که آمار رد آن را بدهیم.
ایسنا: معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت مالیات و ادعای رد ۸۰ درصدی اظهارنامههای اصناف، نحوه رسیدگی به اظهارنامه پزشکان پس از لغو تفاهمنامه مشترک، جزئیات پرونده فرار ۹۰۰ میلیارد تومانی، میزان فرار مالیاتی در صنف ورزشکاران و قوانین جدید ممنوعالخروجی پرداخت.
حسین وکیلی درباره وضعیت اصناف در نظام مالیات کشور و مساله میزان رد اظهارنامههای دریافتی از این افراد، گفت: طرح بحث رد 80 درصدی اظهارنامهها طی سال جاری نشاندهنده این است که گوینده مشکل اطلاعاتی و دانشی دارد که چنین نسنجیده آمار میدهد، چراکه ما هنوز اظهارنامهها را بین بخشهای خود تقسیم نکردهایم تا به آنها رسیدگی و آنها را رد یا قبول کنیم، پس چهطور میتوان آمار اظهارنامههای رد شده را داد؟
وکیلی با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی برای دریافت اظهارنامههای مالیاتی طی سال جاری با اصناف یک توافق انجام داده است، اظهار کرد: هنوز به اظهارنامههای اصناف رسیدگی نشده است که آمار رد آن را بدهیم. وی همچنین در مورد آمار اظهارنامههای رد شده اصناف در سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز بخشی از اظهارنامهها براساس توافقی که بر اساس آن باید مالیات به میزان مشخص افزایش پیدا میکرد، تنظیم شده بود و برخی این افزایش را در اظهارنامه خود اعمال نکرده بودند و شرایطی را که طبق آن با هم به توافق رسیده بودیم را رعایت نکرده بودند که اظهارنامه این چنینی رد و مالیات الراس برای آنها در نظر گرفته شد. معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی درباره تعداد این اظهارنامههای رد شده عنوان کرد: تعداد رد اظهارنامهها با این شرایط در سال گذشته نیز به ۸۰ درصد نمیرسد و ممکن است حدود ۴۰ درصد باشد. معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی از تغییر سقف ممنوعالخروجی در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم خبرداد و گفت: این سقف در این قانون ثابت شده است و بر اساس آن اشخاص حقوقی تولیدی تا سقف بدهی ۵۰۰ میلیون تومان یا ۲۰ درصد سرمایه ثبت شده، ممنوعالخروج خواهند شد.
وکیلی ادامه داد: سایر اشخاص حقوقی یا اشخاص حقیقی تولید تا سقف 10 درصد سرمایه یا 200 میلیون تومان و سایر اشخاص حقیقی تا سقف 10 میلیون تومان ممنوعالخروج خواهند شد. وی در ادامه عنوان کرد: سقف بدهی مالیاتی برای ممنوعالخروج شدن افزایش یافته است، بنابراین برخی از ممنوعالخروجان سال آینده از این لیست خارج میشوند. معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی ادامه داد: تعداد ممنوعالخروجیها امسال نیز به دلیل تغییر سقفها و البته پرداخت مالیات معوق امسال نیز کاهش یافته است.
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی همچنین درباره میزان فرار مالیاتی در بین ورزشکاران گفت: بیش از ۸۵ درصد بدهیهای معوق ورزشکاران وصول شده است، فرار مالیاتی نیز در بین این قشر درست مانند بقیه مودیان است، اما در کشور همه بیشتر روی ورزشکاران حساسند. وکیلی با تاکید بر اینکه مساله فرار مالیاتی در بین ورزشکاران بیشتر از سایر اصناف نیست، اظهار کرد: در حال حاضر دیگر به این شکل نیست که فرار مالیاتی ورزشکاران بیشتر باشد. وی افزود: پرونده همه ورزشکاران در یک اداره در سازمان جمع شده است و کسانی که در حال کار روی آنها هستند، کاملا از اخبار حاشیهای و فدراسیونها و قراردادهایی که بسته میشود، خبر دارند. معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه بانک اطلاعاتی سازمان از مودیان جمعآوری شده است، اظهار کرد: معمولا از این بانک اطلاعاتی برای مواردی استفاده میشود که برخی مودیان یا اصناف ادعا میکنند که مالیاتشان چند برابر شده است؛ در آن صورت ما محاسبه میکنیم که واقعا مالیات آن صنف چقدر افزایش پیدا کرده است. وکیلی با تاکید بر اینکه قرار نیست بانک اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی در اختیار هر فردی قرار گیرد، تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی اطلاعات را برای تشخیص افراد پردرآمد در اختیار سازمانهای مرتبط قرار میدهد. وی با اشاره به اینکه این سازمان مشکلی برای ارائه این اطلاعات به دولت و برای حذف یارانه پردرآمدها ندارد، ادامه داد: آن بخش از اطلاعات مالیاتی که دولت برای اهداف اداره کشور مجاز به استفاده از آن باشد از سوی ما در اختیار دولت قرار میگیرد و ما همکاری لازم را در این باره انجام میدهیم، اما در مورد حذف یارانهها ما مشکلی برای ارائه اطلاعات برای شناسایی پردرآمدها نداریم و بخش مربوطه تصمیمگیرنده است که چه اطلاعاتی میخواهد.
ارسال نظر