عراق میتواند میانجی ایران با کشورهای عربی شود
دیپلماسی ایرانی: سید محسن حکیم، فرزند سید عبدالعزیز حکیم و مشاور سیاسی سید عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگویی با سایت دیپلماسی ایرانی میگوید با وجود گذشت نزدیک به ۵ ماه از عمر دولت حیدرالعبادی، بیشتر کشورهای مهم عربی یا نمایندگانی را به عراق فرستادند یا خود مسوولان عراقی به این کشورها سفر کردند، بنابراین به نظر میرسد فصل جدید و نوینی از روابط میان عراق و کشورهای عربی در حال شکل گیری است. حکیم در رابطه با این موضوع که عراق تا چه اندازه میتواند نقش میانجی میان ایران و عربستان یا ایران و مصر را داشته باشد، گفت: «بر اساس عرف روابط بینالملل، کشورهایی که با اطراف خود - همسایگان - روابط نزدیکی دارند، میتوانند در این زمینه فعالیت داشته باشند.
دیپلماسی ایرانی: سید محسن حکیم، فرزند سید عبدالعزیز حکیم و مشاور سیاسی سید عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگویی با سایت دیپلماسی ایرانی میگوید با وجود گذشت نزدیک به ۵ ماه از عمر دولت حیدرالعبادی، بیشتر کشورهای مهم عربی یا نمایندگانی را به عراق فرستادند یا خود مسوولان عراقی به این کشورها سفر کردند، بنابراین به نظر میرسد فصل جدید و نوینی از روابط میان عراق و کشورهای عربی در حال شکل گیری است. حکیم در رابطه با این موضوع که عراق تا چه اندازه میتواند نقش میانجی میان ایران و عربستان یا ایران و مصر را داشته باشد، گفت: «بر اساس عرف روابط بینالملل، کشورهایی که با اطراف خود - همسایگان - روابط نزدیکی دارند، میتوانند در این زمینه فعالیت داشته باشند. بدون تردید زمانی که روابط کشورها با همدیگر در وضعیت مطلوب قرار گرفت، کشورها میتوانند میانجی باشند. از این رو نقشآفرینیهای عراق به عنوان میانجی با توجه به بعد عربی و همچنین روابط حسنه و خوبی که با جمهوری اسلامی ایران دارد، میتواند به تسهیل روابط ایران و کشورهای عربی که تاکنون با چالش مواجه بودند، بینجامد. او همچنین به نقش مهم و فزاینده جمهوری اسلامی ایران در زمینه مستشاری و کمکهای تسلیحاتی که به عراق انجام شده، اشاره و تاکید میکند که این مساله از روز نخست سرنگونی موصل تا اکنون برای همه عیان است و همه به آن اذعان دارند. این نقش مهمی است که انجام گرفته و تاکنون هم ادامه دارد. بهبود وضعیت امنیتی که در عراق شاهد هستیم، جزء مهمی از آن به نقش مستشاری و همچنین کمکهای جمهوری اسلامی ایران در راستای قانونی و در چارچوب همکاری فی مابین دو دولت جمهوری اسلامی ایران و عراق مربوط میشود.
ایران در عراق حضور نظامی ندارد
از دیگر سو نماینده مجلس عراق و دبیر کل سازمان بدر، با اشاره به آخرین تحولات میدانی در عراق و تمجید از نقش جمهوری اسلامی ایران در ارائه مشاوره نظامی و کمک تسلیحاتی، تاکید کرد که سلاحهای ایرانی به طور رسمی وارد عراق میشود. به گزارش «ایسنا» العامری حضور هرگونه نیروی نظامی ایرانی در عراق را به شدت تکذیب کرد و گفت: «حضور ایران در عراق تنها محدود به مستشاران این کشور و پشتیبانی تسلیحاتی از عراق است.» همچنین دبیر کل سازمان بدر عراق درباره ادعای به پرواز در آمدن هواپیماها و جنگندههای ایرانی برای حمله به داعش در نزدیکی مرزهای ایران توضیح داد: «این از دروغهای آمریکاییها است. ما نیازی به هواپیماهای ایرانی نداریم. اگر نیاز داشتیم، آن را اعلام میکردیم. ما همانطور که به ائتلاف اجازه چنین حملاتی را دادیم، میتوانیم به هواپیماهایی ایرانی نیز این اجازه را بدهیم. ما برای درخواست هرگونه کمک، هیچ نیازی به موافقت آمریکا نداریم و چنین درخواستهایی فقط نیازمند موافقت عراق است.» به گفته نماینده پارلمان عراق، سلاحهای ایرانی در عراق وجود دارد و وزارتخانههای دفاع و کشور به طور مستقیم از ایران سلاح خریداری میکنند. ایران به مردم عادی سلاح نمیدهد، بلکه از مسیرهای رسمی و مجاز به وزارتخانههای دفاع و کشور سلاح میدهد.
ارسال نظر