گروه خبر : جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در شرایطی به پایان رسید که نمایندگان در ادامه رسیدگی به طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» ۶ ماده دیگر از این طرح را به تصویب رساندند. بر این اساس با تصویب ماده ۱۱ این طرح، دستگاه‌های متولی اقامه شرایط امر به معروف و نهی از منکر مشخص شدند. به گزارش «ایسنا»، در این راستا وزارتخانه‌های «آموزش و پرورش»، «علوم، تحقیقات و فناوری» و «فرهنگ و ارشاد اسلامی»، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفان، شهرداری‌ها و سایر نهادها و دستگاه‌های فرهنگی مکلفند شرایط اقامه امر به معروف و نهی از منکر و بالابردن سطح آگاهی‌های عمومی در این خصوص را از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی فراهم کنند. این ماده از طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» با رای موافق ۱۵۸ نفر از ۲۱۸ نماینده به تصویب رسید.

تشکیل شعب ویژه

در ادامه بررسی این طرح نیز، نمایندگان با تصویب ماده ۱۲ از طرح مذکور، قوه‌قضائیه را مکلف کردند شعب ویژه‌ای را برای تسریع در رسیدگی به جرایم این طرح راه‌اندازی کند. بر اساس این ماده، قوه‌قضائیه مکلف است به منظور تسریع در رسیدگی به جرایم موضوع این قانون، شعب ویژه‌ای را اختصاص دهد و نسبت به معاضدت قضایی آمران به معروف و ناهیان از منکر اقدام کند.

آگاهی اتباع خارجی

از سوی دیگر، ماده ۱۳ طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» نیز از سوی نمایندگان مجلس به تصویب رسید؛ ماده‌ای که بر اساس آن اتباع خارجی قبل و حین ورود به کشور باید نسبت به رعایت شئون اسلامی آگاهی یابند. در این باره وزارت امور خارجه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط موظفند اتباع خارجی را

آگاه کنند.

شهادت یا جانبازی آمر به معروف

نمایندگان مجلس همچنین در جریان رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مقرر کردند که در صورت آسیب جدی یا جانی به آمر به معروف، برای آن فرد شهادت یا جانبازی در نظر گرفته شود. بر اساس ماده ۱۶ این طرح، هرگاه به فردی که در مقام اجرای امر به معروف و نهی از منکر موضوع این قانون اقدام می‌کند، آسیب جسمی یا جانی وارد شود حسب مورد مشمول قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌شود.

تعیین محل پرداخت دیه

همچنین مجلسی‌ها با تصویب ماده ۱۴ از این طرح، محل پرداخت دیه در مواردی را که نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر جنایتی واقع شده باشد تعیین کرد. بر اساس این ماده از طرح، «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر»، در مواردی که نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر جنایتی واقع شود و جانی شناسایی نشود یا در صورت شناسایی به دلیل عدم تمکن مالی ناتوان از پرداخت دیه در مهلت مقرر باشد، در صورت تقاضای دیه از سوی مجنی علیه یا اولیای دم حسب مورد، دیه از محل ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل شخص ثالث مصوب سال ۴۷ و اصلاحات بعدی آن پرداخت می‌شود.

ماده ۸ حذف شد

از سوی دیگر میرهادی قره سید، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از حذف ماده ۸ طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر خبر داد. او با اشاره به جلسه مشترک کمیسیون حقوقی و فرهنگی با اشاره به ماده ۸ طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که به صدور مجوز تجمع آمران به معروف می‌پردازد، گفت: نمایندگان این ماده را برای بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک قضایی و فرهنگی ارجاع کرده بودند که این ماده با رای اعضای کمیسیون مشترک حذف شد.