هفتهنامه تایم گزارش داد
مواضع ایران در مذاکرات آتی قویتر خواهد شد
هفتهنامه پرتیراژ آمریکایی تایم با اشاره به قرارداد نفتی ایران و روسیه، آن را در نوع خود جالب و خنثی کننده تحریمهای غرب علیه این دو کشور خواند. به گزارش خبرگزاری فارس، هفتهنامه «تایم» طی مطلبی در زمینه توافق نفتی ایران و روسیه نوشت: «توافق اخیر نفتی بین مسکو و تهران بخشی از تلاش «پوتین»، رئیسجمهور روسیه برای مقابله بهمثل با آمریکا و متحدانش است. » بنابراین گزارش، دولت روسیه تاکنون گامهای تلافی جویانه علیه تحریمهای غرب برداشته است و در هفته گذشته این کشور حمله به بخش کشاورزی غرب و آمریکا را به عنوان اقدامی ضدحملهای شروع کرد، اقدامی که حداقل در برهه کنونی انتظار آن نمیرفت.
هفتهنامه پرتیراژ آمریکایی تایم با اشاره به قرارداد نفتی ایران و روسیه، آن را در نوع خود جالب و خنثی کننده تحریمهای غرب علیه این دو کشور خواند. به گزارش خبرگزاری فارس، هفتهنامه «تایم» طی مطلبی در زمینه توافق نفتی ایران و روسیه نوشت: «توافق اخیر نفتی بین مسکو و تهران بخشی از تلاش «پوتین»، رئیسجمهور روسیه برای مقابله بهمثل با آمریکا و متحدانش است.» بنابراین گزارش، دولت روسیه تاکنون گامهای تلافی جویانه علیه تحریمهای غرب برداشته است و در هفته گذشته این کشور حمله به بخش کشاورزی غرب و آمریکا را به عنوان اقدامی ضدحملهای شروع کرد، اقدامی که حداقل در برهه کنونی انتظار آن نمیرفت.
به گزارش تایم، بیشترین بخش انتقامگیری از غرب که مشکلاتی را برای آنها ایجاد میکند معامله نفتی روسیه با ایران بود. با امضای این قرارداد در مسکو این امکان به ایران داده میشود تا نفتخام خود را به روسیه بفروشد و در مقابل ایران از فناوری روسیه در این زمینه استفاده کرده و در اصل، راههای دور زدن تحریمهای فلج کننده غرب به ایران اهدا میشود که سالهاست دیپلماسی غرب در تلاش جهت انزوای ایران به این کشور ضربه میزند.
یک مقام ایرانی که مایل به افشای نامش نبود در گفتوگو با تایم گفت که ایجاد وقفه در مذاکرات هستهای این کمک را به تهران کرد تا به سوی مسکو گام بردارد. این مقام ایرانی گفت: «آیتالله خامنهای، رهبر ایران نسبت به تاکتیکهای غرب در مذاکرات هستهای خوشبین نبودند و بنابراین دستور حرکت ایران به سمت توافق در حوزه انرژی با روسیه را صادر کردند. ایشان البته اغلب در امور سیاسی دخالت نمیکنند اما در این ماجرا به دلیل تقاضاهای غیرمنطقی غرب در وین شخصا نظارت کردند.»
«رجب صفروف»، کارشناس ارشد روسی در امور ایران که به دولت این کشور مشورت میدهد نیز در این زمینه گفت: «این معامله چندین ماه روی میز بود و در واقع تلاشهای مسکو برای رقابت با رقبای غرب به حساب میآید و در این رتبه کشورهای چین، ونزوئلا، کرهشمالی، کوبا و بالاخص ایران به روسیه کمک میکنند.»
«کلیپ کاپچان»، کارشناس آمریکایی گروه «اوراسیا» مستقر در نیویورک نیز در این زمینه گفت: «با عقد این قرارداد ایران در مذاکرات آتی هستهای موضع محکمتری خواهد داشت و اصولگرایان ایران هماکنون با استدلال مستحکمتری میتوانند بگویند که ایران حتی در صورت شکست در مذاکرات نیز از لحاظ اقتصادی به حیات خود ادامه خواهد داد.» این هفته نامه در خاتمه مینویسد: «روسیه با قرارداد با ایران، این کشور را مجددا وارد بازار جهانی انرژی کرد.»
ارسال نظر