چرا ظریف حاضر به استیضاح شد اما سخن نگفت؟

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی توضیح داد که چرا ظریف حتی به قیمت استیضاح هم حاضر نشد به سوالات برخی نمایندگان پاسخ دهد. به گزارش «ایسنا»، علاءالدین بروجردی سه شنبه شب در حاشیه همایش تجلیل از مدافعان حرم حضرت زینب (س)، در جمع خبرنگاران دلیل پاسخ ندادن ظریف را به مجلس شورای اسلامی این‌گونه توصیف کرد: «ایشان روز اول وارد جلسه شدند و گفتند من از جلسه با مقام معظم رهبری می‌آیم، مطالب ما طبقه‌بندی شده است؛ من همه مسائل را در مجلس مطرح خواهم کرد، ولی نمایندگان نباید مطلبی را بیرون از مجلس عنوان کنند، اما دوستان نماینده گفتند نه، ما می‌گوییم، آن موقع آقای ظریف هم گفت که من حرفی نمی‌زنم.» بروجردی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ گفت: «کار دکتر ظریف در مذاکرات هسته‌ای مشکل است و فکر نمی‌کنم در یک یا دو دور مذاکره به پایان برسد.» او افزود: «ماموریت تیم مذاکره‌کننده دفاع جدی از منافع ملی ما است که شورای‌عالی امنیت ملی کاملا آن را مشخص کرده و همان‌ها باید مبنای توافق قرار گیرد، البته با توجه به زیاده‌خواهی‌های آمریکایی‌ها بعید می‌دانم، کار به سادگی پایان پذیرد.» بروجردی تاکید کرد: «من با اطمینان می‌گویم شورای‌عالی امنیت ملی محدوده تصمیم‌گیری‌ها را به صورت جزئی مشخص کرده است و خارج از آن هیچ تصمیمی نمی‌تواند اتخاذ شود.»

بروجردی همچنین در پاسخ به سوالی درباره علت اینکه ظریف در غرب نرم صحبت می‌کند و در مجلس محکم، بیان کرد: «گزارشی که ما از مذاکره و برخوردهای آقای ظریف داریم، خیلی هم محکم و تهاجمی است. لبخند در مصاحبه‌ها یک مقوله است. مذاکره بسیار جدی است و چند بار روند کار به سوی قطع مذاکره و بازگشت تیم به تهران رفت، اما این بار خیلی جدی‌تر است.»

او درباره خوش‌بین نبودن مقام معظم رهبری به مذاکرات یادآور شد: «سخنان مقام معظم رهبری را باید جامع در نظر گرفت، ایشان اعلام کردند که مذاکره باید ادامه یابد، ما نسبت به دشمن کاملا بدبین هستیم و نسبت به تیم خودمان اعتماد داریم.»

بروجردی تاکید کرد:« خروجی مذاکره این است که اگر به نتیجه برسد چه بهتر و اگر نرسد ما به دنیا اعلام کردیم، صادقانه ورود پیدا کردیم و طرف مقابل است که بازی درمی‌آورد، ما دشمن را خلع سلاح کرده‌ایم.» رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به پرسش یکی از حضار جلسه که معتقد بود تیم مذاکره‌کننده، «فاتحه نظام را خوانده‌اند»، گفت: «مگر ممکن است مقام معظم رهبری برای فاتحه‌خوانی نظام، بفرمایند بروید جلو و مذاکره ادامه پیدا کند؟» این نماینده مجلس یادآور شد: «ما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، یک نامه ۱۲ ماده‌ای را خدمت رئیس‌جمهور فرستادیم و نظرات کمیسیون را که نشان‌دهنده نظرات مجلس بود، منعکس کردیم.» بروجردی با تاکید بر این مساله که سامانه‌های موشکی، خط قرمز ایران است و تیم مذاکره‌کننده اجازه ندارند به این حوزه ورود پیدا کنند، گفت: «در صورتی که ۱+۵ شرایط ما را بپذیرند، نکاتی که شورای‌عالی امنیت ملی مشخص کرده‌اند، منافع ملی ما را تضمین می‌کند.»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره بیانات آیت‌الله علم الهدی درباره رشد سلفی‌گری و افزایش وهابی‌ها در مشهد و احتمال حمله طالبان، گفت: «ما اطلاعات آن را داریم، ولی آن‌طور نیست که جرات حمله داشته باشند. مشهد، مقدس‌ترین پایتخت معنوی جهان است و نباید شرایطی ایجاد شود که این نگرانی به‌وجود بیاید و امام جمعه محترم ناگزیر باشد این نگرانی را ابراز کند.» او ابراز امیدواری کرد، استاندار خراسان رضوی، به‌عنوان رئیس شورای تامین استان برای آن تدبیری بیندیشد. بروجردی در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان تحقق تعهدات غرب، گفت: «ما در این باره چندین جلسه در کمیسیون امنیت ملی داشتیم و درباره انتقال پول و لوازم یدکی هواپیماها صحبت کردیم، این روند خیلی با کندی صورت گرفته، اما معضلات انتقال پول برطرف شده و براساس گزارش بانک مرکزی در حال انتقال است.»

این نماینده مجلس اضافه کرد: « فعلا یک رقابت جدی بین شرکت‌های آمریکایی و اروپایی برای فروش هواپیما به ایران وجود دارد. همه مترصد هستند به مجرد اینکه توافق نهایی صورت گیرد، به بازار حمله کنند. نمایندگان بوئینگ و ایرباس در حال مذاکره با مسوولان ذی‌ربط هواپیمایی ما هستند.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره وضعیت سرباز گروگان گرفته‌شده در پاکستان، نیز گفت: «این موضوع فعلا در هاله‌ای از ابهام است و نمی‌توان درباره آن نظری داد تا نتیجه تحقیقات کامل شود.» رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود درباره نیروهای تکفیری حاضر در سوریه، بیان کرد: «امروزه صدها نفر اروپایی از چاله درآمده‌اند و به چاه افتاده‌اند. آنها به‌جای پذیرفتن اسلام ناب، با وهابیت، سلفی‌گری و تکفیری‌ها آشنا شدند. در حال حاضر، صدها نفر از کشورهای اروپایی با تابعیت اروپا در سوریه می‌جنگند.»

او افزود: «بحران سوریه دیر یا زود پایان می‌یابد و این افراد باید به کشورهایشان بازگردند. صدها تروریست باید به کشورشان برگردند. آن موقع خواهید دید که دود تربیت کردن چنین افرادی به چشم خود اروپایی‌ها خواهند رفت. پانصد تروریست از انگلیس در سوریه می‌جنگند.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین ضمن اشاره به مواضع ایران در قبال سوریه، تاکید کرد: «همه کسانی که در کنار آمریکا قرار گرفته بودند، تصور داشتند که بشار اسد سقوط خواهد کرد، اما در نقطه مقابل، ایران از ابتدا اعلام کرد که بشار باید بماند؛ زیرا سوریه خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است.»

بروجردی در انتهای سخنان خود، به بیان قدرت دفاعی ایران پرداخت و تاکید کرد: «امروز ما یکی از قدرت‌های برتر موشکی دنیا هستیم و در راس نیروهای مسلح ما یک مرجع تقلید قرار گرفته است.» او با تاکید بر اینکه امروز بدون تردید ایران مقتدرترین کشور در منطقه است، افزود:«حلقه ضعیف ما، حلقه اقتصادی است. تکلیف همه ما این است که با غیرت اهل‌بیتی، شعار امسال مقام معظم رهبری را تحقق بخشیم.»

در پایان این مراسم، از خانواده‌های شهدای دفاع از حریم حضرت زینب (س)، تجلیل شد.