اعلام روش محاسبه درآمد خانوارها
دنیای اقتصاد- سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها فرمول صحیح دریافت درآمد هر خانوار را اعلام کرد. بنابر اعلام سخنگوی این سازمان، متقاضیان باید مجموع درآمد همه اعضای خانوار در سال ۹۲ به همراه درآمد ناشی از سود سهام، سود سپرده و عایدی از مستغلات را محاسبه و تقسیم بر ۱۲ کنند و عدد بهدست آمده را مبنای گروه درآمدی خانوار قرار دهند. همزمان ۱۱ نفر از وزرای دولت اصلاحات، در نامهای ضمن درخواست از افراد غیرنیازمند برای انصراف از دریافت یارانه توضیح دادند که چرا این یارانه باید به نیازمندان تعلق بگیرد و سهمی از پول نفت نیست.
دنیای اقتصاد- سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها فرمول صحیح دریافت درآمد هر خانوار را اعلام کرد. بنابر اعلام سخنگوی این سازمان، متقاضیان باید مجموع درآمد همه اعضای خانوار در سال ۹۲ به همراه درآمد ناشی از سود سهام، سود سپرده و عایدی از مستغلات را محاسبه و تقسیم بر ۱۲ کنند و عدد بهدست آمده را مبنای گروه درآمدی خانوار قرار دهند. همزمان ۱۱ نفر از وزرای دولت اصلاحات، در نامهای ضمن درخواست از افراد غیرنیازمند برای انصراف از دریافت یارانه توضیح دادند که چرا این یارانه باید به نیازمندان تعلق بگیرد و سهمی از پول نفت نیست. سازمان هدفمندی تشریح کرد
فرمول محاسبه درآمد خانوارها
دستور دولت برای کنترل قیمتها در آستانه اجرای فاز دوم
گروه خبر- همزمان با پایان رسمی فاز اول هدفمندی و پرداخت آخرین یارانه نقدی مربوط به این فاز در بامداد جمعه، سازمان هدفمندسازی یارانهها فرمول محاسبه متوسط درآمد خانوار برای پرداخت دور جدید یارانه نقدی را تشریح کرد.
سخنگوی ستاد هدفمندی یارانهها که به شرح این فرمول پرداخته به متقاضیان دریافت یارانه در دور جدید تاکید کرد تا مجموع درآمد همه اعضای خانوار در سال ۹۲ به همراه درآمد ناشی از سود سهام، سود سپرده و عایدی از مستغلات را محاسبه و تقسیم بر ۱۲ ماه کنند و عدد بهدست آمده را مبنای گروه درآمدی خانوار قرار دهند. نرگس نجفی در گفتوگو با «ایرنا» افزود: «از آنجا که این امکان وجود داشت که درآمد خانوار در یک ماه خاص کمتر یا بیشتر از سایر ماهها باشد، برای جلوگیری از اجحاف قرار شد میانگین درآمد ماهانه طی یکسال در نظر گرفته شود. به عنوان مثال در روزهای گذشته برخی خانوارهایی که دارای دو فرد شاغل بودهاند مجموع درآمد را تقسیم بر دو کردهاند که این روش محاسبه اشتباه است یا اینکه برخی خانوارها مجموع درآمد ماهانه را تقسیم بر تعداد اعضای خانوار کردهاند که این روش هم اشتباه است.» از سویی دیگر در آستانه افزایش دور جدید اصلاح قیمت حاملهای انرژی، نمابری از سوی معاون اجرایی به دستگاههای دولتی ارسال و از آنان خواسته شد بدون هماهنگی با دولت و جلب نظر ستاد تنظیم بازار دست به تغییر قیمتهای خود نزنند. در این نمابر «محمد شریعتمداری» از اعضای هیات دولت خواسته است با توجه به اینکه دولت در آستانه اجرای افزایش قیمت حاملهای انرژی و اجرای فاز دوم هدفمندی قرار گرفته از هر گونه افزایش قیمت کالا و خدمات بهویژه کالاهای اساسی، حساس و ضروری جلوگیری کنند. همچنین شرکتهای دولتی موظف شدهاند درخواست افزایش قیمت هر نوع کالا و خدماتی که دولت و شرکتهای دولتی متکفل ارائه آن هستند به کارگروه تنظیم بازار پیشنهاد دهند تا پس از طرح و بررسی و تایید ضرورت آن در این کارگروه، با تصویب ستاد هدفمندی یارانهها، قیمتهای جدید اعلام شود.
فعلا سرپرست جدید نمیپذیریم
ثبتنام از مردم در دوره جدید پرداخت یارانههای نقدی پرسشهای متعددی را پیش روی مردم قرار داده که در این رابطه سخنگوی سازمان هدفمند به آن پاسخ داد. به گزارش خبرگزاری مهر، نجفی، نسبت به خریدوفروش فرمهای کاغذی ثبتنام یارانه نقدی هشدار داد و گفت: «ثبتنام در این مرحله اینترنتی است و فرمهای کاغذی مدنظر ما نیست. متاسفانه گزارش شده که فرمهای کاغذی به قیمتهای بالا ممکن است خرید و فروش شود. بر این اساس به مردم توصیه میکنم که با توجه به اینکه ثبتنام در این مرحله صرفا اینترنتی است و اگر بعضیها فرم کاغذی به فروش میرسانند، فرمهای کاغذی مد نظر ما نیست.» او ادامه داد: «افراد در مهلت مقرر ثبتنام کنند و مردم از اینکه کافی نت مربوطه اطلاعات را بهصورت نهایی ثبت کرده باشد، اطمینان حاصل نمایند، درغیر اینصورت مسوولیت بر عهده افراد و کافی نت مربوطه است.»
هزینههای مردم چگونه محاسبه میشود؟
چگونگی محاسبه هزینههای مردم نیز موضوع دیگری بود که نجفی به آن پاسخ داد و گفت: «مردم از این بابت که هزینههای آنها مدنظر دولت است، نگران نباشند، در این مرحله از ثبتنام اطلاعات مربوط به درآمد خانوار، دارا بودن ملک مسکونی را دریافت میکنیم، اما سایر اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی تجمیع شده در سازمان هدفمندی یارانهها موجود است و هزینههای خانوار را لحاظ میکنیم. ۲۴ پایگاه اطلاعاتی داریم که در دو تا سه سال اخیر از دستگاههای مربوط جمعآوری کردیم و با استفاده از این پایگاههای اطلاعاتی، عملیات راستی آزمایی را روی اطلاعات ثبت شده انجام میدهیم.»
فعلا امکان ویرایش نیست
او در مورد ورود اطلاعات اشتباه به سامانه توسط افراد بهصورت سهوی گفت: «اطلاعاتی که در سایت رفاهی از مردم درخواست شده ساده است و دلیلی برای بروز اشتباه وجود ندارد. اولین اطلاعات کد ملی است که اگر کد ملی سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل اشتباه وارد شود پیغام خطا داده میشود و سامانه این کد ملی را نمیپذیرد. اطلاعات دیگری مانند اینکه ملک مسکونی از خود دارند یا خیر که با علامت زدن ساده است و دوم اینکه در حدود درآمدشان علامت بزنند که کدام یک از سطح درآمدی را دارند. همچنین توصیه میکنیم که مردم تا جایی که ممکن است فرم را با آرامش پر کنند تا اشتباهی رخ ندهد؛ اما اگر سهوا اشتباهی رخ داد و در این ۱۰ روز فرصتی برای اصلاح نیست، اما در مراحل بعدی قابل اصلاح خواهد بود.»
زوجهای جوان فعلا ثبتنام نمیشوند
سخنگوی سازمان هدفمندی در مورد زوجهای جوانی که میخواهند مستقل ثبتنام کنند، اظهار کرد: «در این ۱۰ روز ثبتنام، فضایی برای جداسازی اطلاعات اعضای خانوار از خانوار اصلی نداریم. آن دسته از خانوارهایی که به خاطر تغییرات ناشی از ۴ واقعه حیاتی اعم از تولد، ازدواج، فوت و طلاق، اطلاعات خود را تا ۲۲ اسفند در سامانه رفاهی و مرکز آمار از طریق پلیس +۱۰ درج کردند میتوانند در قالب خانوار جدید ثبتنام خود را به عمل آورند، اما اگر این اطلاعات تا ۲۲ اسفند در سامانهها درج نشده باشد اکنون این خانوارها در قالب خانوار قبلی خود همچنان باید ثبتنام کنند. بعد از این ۱۰ روز به آنها فرصت داده میشود که جداسازی اعضای خانوار را انجام دهند.» وی با اعلام اینکه در حال حاضر این امکان که فردی بخواهد بهصورت مستقل ثبتنام کند و در زمره خانواده اصلی نباشد، وجود ندارد، گفت: «تنها آن دسته از سرپرستان خانوار میتوانند مراجعه کنند که یارانه اسفند سال گذشته و فروردین امسال را با آن عنوان سرپرست دریافت کردهاند؛ یعنی در این مرحله، سرپرست جدید ثبتنام نمیکنیم.»
به گفته نجفی مردم مطمئن باشند که اگر در موعد مقرر نتوانستند ثبتنام کنند روز ۳۰ و ۳۱ فروردین را برای افراد جا مانده در نظر گرفتیم. به هر حال دولت هیچ بنایی بر این ندارد که خانوارهای متقاضی دریافت یارانه، بهدلیل محدودیت زمانی و کندی سامانه، از ثبتنام و دریافت یارانه جا بمانند؛ بلکه دولت شرایطی را در نظر میگیرد تا این خانوارها با آرامش کامل ثبتنام کنند.
میزان یارانه همان است که بود
همچنین «ایرنا» گزارش داد که اسحاق جهانگیری روز جمعه به همراه محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، اکبر ایزدی رئیس سازمان هدفمندسازی یارانهها و جمعی از دستاندرکاران اجرای ثبتنام این مرحله از متقاضیان یارانهها از ستاد هماهنگی پشتیبانی فنی مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها بازدید کرد. معاون اول رئیسجمهوری در این بازدید گفت: «به مردم این اطمینان داده میشود که دولت هیچ اقدامی که برای مردم نگرانی ایجاد کند، انجام نمیدهد و در این زمینه براساس تدبیر و علم رفتار خواهد کرد. مردم مطمئن باشند تصمیمگیری دولت بهگونهای است که نیازمندان به یارانه از دریافت آن حذف نخواهند شد و هر فردی که فکر میکند به یارانه نیاز دارد به آن پرداخت میشود و از گردونه حذف نخواهد شد.» او گفت: «مبلغ یارانه نقدی در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها همان ۴۵۵ هزار ریال به ازای هر نفر است اما برای گروههایی که بیشتر نیازمند هستند و امنیت غذایی آنها جزو اولویتهای کشور است، پیشبینی شده بهصورت غیرنقدی کالاهایی اختصاص یابد تا مطمئن شویم که امنیت غذایی این افراد نیز مناسب است.»
فعلا برنامه حذف یارانه نداریم
وی درخصوص تعیین سقف درآمدی برای حذف یارانه در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها گفت: «هنوز تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده اما به اطلاعات مناسبی دسترسی خواهیم یافت و دولت بنا را بر دریافت اطلاعات دقیق از مردم گذاشته است.»
جهانگیری با بیان آنکه سطح درآمدی مردم برای بسیاری از تصمیمگیریهای آتی مهم است، گفت: «علاوهبر این بخش مسکن از اصلیترین بخشهای کشور است و براساس اطلاعات دریافتی تصمیمهای جدی برای فاقدین مسکن و مناطقی که مردم فاقد مسکن در آن زیاد هستند، اتخاذ خواهد شد.»
یارانه انصرافیها چگونه خرج میشود؟
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی مصرف درآمدهای ناشی از انصراف دریافت یارانهها، گفت: «براساس اطلاعات دریافتی که البته هنوز دقیق نیست تعداد قابل توجهی از مردم به درخواست مراجع تقلید، علما، نخبگان و هنرمندان و دولت پاسخ داده و ثبتنام نکردهاند و امیدواریم استمرار انصراف همچنان وجود داشته باشد.» وی گفت: «برهمین اساس سه هزارمیلیارد تومان به مناطق حاشیه شهرها و روستاها و ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از منابع حاصل از هدفمندی برای این امر در نظر گرفته شده البته با تمام شرایط سختی که در بودجه سال ۹۲ داشتیم در اواخر سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان به بخش درمان به عنوان عدد اولیه ارائه شده تا پس از اجرای فاز دوم هدفمندی بتوانیم کار خود را در این بخش آغاز کنیم.» جهانگیری ادامه داد: «بیمههای درمانی و همگانی نیز از دیگر موارد صرف منابع حاصل از انصراف است و علاقهمندیم فردی در کشور وجود نداشته باشد که بهدلیل هزینهها و حق بیمه دفترچه بیمه نداشته باشد.» وی بخش تولید و اشتغال را جزو موارد کلیدی در این زمینه دانست و اظهار کرد: «تعدادی از نیروهای تحصیلکرده که میتوانند برای کشور سرمایه و تولید ایجاد کنند، هماکنون بهدلیل کمبود شغل بیکار هستند و امیدواریم از این محل برای افزایش میزان اشتغال و تولید نیز بهرهگیری کنیم.» معاون اول رئیسجمهور آلایندگی در برخی از شهرهای بزرگ همانند تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد و غیره را جزو دغدغههای اصلی دانست و گفت: «باید به مساله خودروهای فرسوده و مراکز آلایندهکننده بهصورت ویژه توجه شود.»
منابع انصرافی هر شهر برای همانجاست
وی اظهار کرد: «قرار است از منابع انصرافی هر شهر برای رفع این مشکلات اختصاص یابد. در پایان زمان ثبتنام تعداد انصرافدهندگان اعلام میشود و منابع صرفهجویی و هزینه آن در بخشها نیز اطلاعرسانی خواهد شد.» دولت یازدهم در حالی پا به میدان اجرای فاز دوم هدفمندی گذاشته و قصد دارد از ماه آینده با هزینه کمتری اقدام به اجرای این قانون کند که در این راه چشم به انصراف مردم از یارانههای خود دوخته است. دولت در این مرحله امیدوار است حداقل ۲۰ درصد مردم از یارانههای خود انصراف دهند تا از این محل خدمترسانی خود به افرادی که به فقر مطلق نزدیکند را افزایش دهد. آنگونه که سخنگوی دولت گفته در دو روز اول ثبتنام صدها هزار نفر از دریافت یارانه انصراف دادهاند. البته واژه «انصراف» مورد انتقاد وزیر کار قرار گرفته و خواسته است واژه «اهدا» به جای آن بهکار گرفته شود تا مردم با اهدای یارانههای خود به دولت کمک کنند درآمد هدفمندی را به مصارف خاص برساند. علی ربیعی گفت: «در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها اختصاص منابع حاصل از هدفمندی به مصارف خاص است. اما این بار برای مصارف خاص هدفگذاری شده و منابع با قانونگرایی و انضباط مالی دولت صرف اهدافی نظیر ارتقای سطح سلامت و کاهش سهم مردم در هزینههای درمانی خواهد شد. این نکته مهم است آنانکه برای کوتاهمدت از منفعت شخصی خود میگذرند و یارانهشان را اهدا میکنند منفعت درازمدت کسب میکنند؛ چراکه گذشتن از دریافت یارانه انصراف نیست و سرمایهگذاری است؛ سرمایهگذاری برای بهتر شدن بهداشت، اشتغال و آینده فرزندانمان است و اگر از منافع کوتاهمدت شخصی نگذریم زیانهای بزرگی را متحمل خواهیم شد. به همین جهت است که میگویم گذشتن از نفع کوتاهمدت و سرمایهگذاری برای نفع درازمدت به نفع همه است.» وزیر کار با انتقاد از پرداخت سالانه ۴۲ هزار میلیارد تومان (ماهانه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان) یارانه نقدی به مردم گفت: «این منابع با توزیع همگانی در واقع غیرهدفمند توزیع شد و اگر میشد این پول هدفمندتر صرف هزینههای اشتغال و درمان و توانمندسازی خانواده شود، بسیاری از افراد جامعه از چرخه فقر و محرومیت رهایی مییافتند. یکی از اهداف طرح هدفمندی، هدفمند عمل کردن است یعنی اینکه باید یارانه به افراد هدف مشخص برسد. وی با اشاره به تجربه برخی کشورها در توزیع یارانه افزود: در برزیل مشاهده کردم که دولت فقط به ۱۵ درصد از مردم جامعه یارانه میدهد؛ یعنی هدفمند عمل میکند و میداند چه کسانی بیشتر استحقاق حمایت دارند.»
درخواست ۱۱ وزیر دولت خاتمی برای انصراف از یارانه نقدی:
یارانه، سهم مردم از پول نفت نیست
یازده تن از وزرای دولت سید محمد خاتمی، با انتشار نامهای خطاب به مردم، از آن دسته از متقاضیان یارانه نقدی که «به تشخیص فردی مشمول دریافت یارانه برای افزایش قدرت خرید مایحتاج ضروری زندگی نیستند» درخواست کردند که از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند تا به گفته آنها، این بودجه، صرف سرمایهگذاری در آموزش، بهداشت، صنعت و عمران و آبادانی شود. وزرای سابق، در نامه خود با بیان اینکه «متاسفانه در دولت قبل پرداخت یارانه به نحوی تبلیغ و پرداخت شد که در بعضی از مردم شریف ایران این تصور ایجاد شده است که دریافت یارانه سهمی از پول نفت است و دریافت آن را حق خود میدانند» اضافه کردهاند: «یارانه هدفمند باید صرفا به افرادی تعلق پیدا کند که بتواند به افزایش قدرت خرید آنان برای تامین مایحتاج اولیه زندگی کمک کند، بنابراین کاهش یارانه داوطلبانه اینک امری خطیر و ملی برای کمک به استمرار حمایتهای اقتصادی و اجتماعی از گروههای کمدرآمد و توسعه کشور تلقی میشود.» این مسوولان سابق دولتی، در نامه خود افزودهاند: «از مردم شریف و آگاه ایران تقاضا داریم، در صورتی که به تشخیص فردی مشمول دریافت یارانه برای افزایش قدرت خرید مایحتاج ضروری زندگی نیستند. بهعنوان یک وظیفه ملی از دریافت یارانه انصراف داده و دولت را در کاهش هزینههای عظیم پرداخت یارانه به نفع حمایتهای اقتصادی و اجتماعی از گروههای کمدرآمد و توسعه و آبادانی سرزمین عزیز ایران یاری رسانند.»
اسامی ۱۱ وزیر دولت اصلاحات به شرح زیر است:
جعفر توفیقی، وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری/ مسعود پزشکیان، وزیر اسبق بهداشت درمان و آموزش پزشکی/ سید صفدر حسینی، وزیر اسبق اقتصاد و دارایی/ حبیباله بیطرف، وزیر اسبق نیرو/ احمد خرم، وزیر اسبق راه و ترابری/ ناصر خالقی، وزیر اسبق کار و امور اجتماعی/ محمد حسین شریفزادگان، وزیر اسبق رفاه و تامین اجتماعی/ علی صوفی، وزیر اسبق تعاون/ عبدالواحد موسوی لاری، وزیر اسبق کشور/ احمد معتمدی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات/ احمد مسجد جامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی
ارسال نظر