دنیای اقتصاد- در حالی که محمدجواد ظریف خبرداده‌است که مذاکرات جدی هسته‌ای از ژنو آغاز خواهد شد، رییس‌جمهور آمریکا در موضعی متناقض، اتهامات بی‌اساس خود علیه کشورمان را تکرار می‌کند. وی که در مصاحبه با «آسوشیتدپرس» مدعی شد ایران تا ساخت بمب اتمی یک سال و اندی فاصله دارد، در عین حال با ابراز خوش‌بینی درباره نتایج مذاکرات با ایران گفت: جهان باید اراده حسن روحانی برای حل مساله هسته‌ای ایران از طریق دیپلماتیک را مورد آزمایش قرار دهد و آمریکا «قرارداد بد» از سوی ایران را نخواهد پذیرفت. 60 ملاقات در دو هفته رایزنی وزیر خارجه در نیویورک

ظریف: مذاکره جدی از ژنو آغاز می‌شود

دنیای اقتصاد- وزیر امور خارجه پس از سفری طولانی به نیویورک با دستی پر به تهران برگشت. محمد جواد ظریف که روز چهارشنبه ۲۷ شهریور ماه در راس هیاتی از جمله سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود، با رایزنی‌ها و ملاقات‌های مهم و متعدد، توشه دیپلماسی ایران را در دولت یازدهم سنگین و وزین کرد.

رییس دستگاه دیپلماسی در طی حضور ۱۶ روزه خود در نیویورک ضمن شرکت در نشست مجمع عمومی به همراه رییس جمهور، در حاشیه این نشست با برخی از همتایان خود دیدار و رایزنی کرد. حضور در برخی نشست‌های حاشیه‌ای در سازمان ملل، دیدار و گفت‌وگو با اصحاب رسانه و نخبگان آمریکایی، رایزنی با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و شرکت در نشست وزرای خارجه ایران و ۱+۵ از دیگر فعالیت‌های ظریف در این مدت بود. رییس دستگاه دیپلماسی در طول این مدت ۶۲ ملاقات سیاسی دو و چندجانبه داشت و با ۵۲ همتایش در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو کرد. وزیر امور خارجه در این مدت با استفاده از صفحه فیس‌بوکش با مخاطبان ایرانی در ارتباط بود و گزارش‌های مفصل و کوتاهی را از جزئیات دیدارهایش منتشر می‌کرد که با استقبال زیادی هم روبه‌رو می‌شد. ظریف با بیان اینکه مذاکره کردن و دفاع از حقوق مردم کار دشواری است، گفت: شعار دادن و مذاکره نکردن خیلی ساده است؛ ولی اینکه کسی بخواهد مذاکره کند، منافع کشور و حقوق مردم را حفظ کند و ضمنا مانع از این شود که فضاسازی علیه کشور صورت گیرد و فشار علیه معیشت و رفاه مردم ایجاد شود کار دشواری انجام داده است. محمدجواد ظریف پس از ورود به تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره این سفر و ملاقات‌های صورت گرفته، گفت: این سفر آغاز دیپلماسی جهانی دولت تدبیر و امید بود که با حضور موثر ریاست‌جمهوری شروع شد و آثار بسیار خوبی داشت. وزیر امور خارجه درباره مذاکرات ایران و ۱+۵ که تا دو هفته آینده در ژنو برگزار خواهد شد، اظهار کرد: ژنو نیز مرحله اول ورود به جزئیات در مذاکره است، در نیویورک بیشتر یک تصویر کلی مطرح کردیم، همان تصویر کلی نیز مهم بود که شاید برای اولین بار در قالب این تصویر ظاهرا توافق کاملی وجود داشت، بدون آنکه وارد جزئیات شویم، اما ورود به جزئیات ضرورت مذاکره جدی است و در واقع چانه‌زنی اساسی را شروع می‌کند که ما شروع این امر را در ژنو شاهد خواهیم بود. ظریف اظهار کرد: ظاهرا هر کسی خودش موضوع را پیگیری می‌کند، بنده به‌شدت در داخل تیم ایرانی مشغول طراحی و برنامه‌ریزی هستم حتما آقای کری هم با همکاران خود در آمریکا مشغول است

اوباما به اعتماد متقابل پایبند باشد

ظریف تاکید کرد که رییس‌جمهور آمریکا باید در تمام شرایط به اظهارات خود در زمینه تعامل با ایران بر اساس احترام متقابل پایبند باشد. به گزارش «ایسنا»، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان در پاسخ به اینکه نظر شما درباره اظهارات باراک اوباما در دیدار با با بنیامین نتانیاهو چیست؟ گفت: به عقیده من سران سیاسی باید رهبری کنند. من از اینکه اوباما از زبانی استفاده کرد که برای مردم ایران توهین‌آمیز بود ناامید شدم. به عقیده من اوباما باید به تصمیم خود برای تعامل با ایران بر مبنای اعتماد متقابل پایبند باشد.

اظهارات جدید اوباما درباره مساله هسته‌ای ایران

رییس‌جمهور آمریکا با ابراز خوش‌بینی درباره آینده مذاکرات با ایران، در عین حال در موضعی متناقض، اتهامات بی‌اساس خود علیه کشورمان را تکرار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، رییس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» با تکرار ادعاهای بی‌پایه و اساس مدعی شد: بررسی‌های سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که ایران تا ساخت بمب اتمی یک سال و اندی فاصله دارد. وی در عین حال با ابراز خوش‌بینی درباره نتایج مذاکرات با ایران گفت: جهان باید اراده حسن روحانی برای حل مساله هسته‌ای ایران از طریق دیپلماتیک را مورد آزمایش قرار دهد. رییس‌جمهوری آمریکا که با بحران سختی در داخل آمریکا روبه‌رو است، مدعی شد آمریکا «قرارداد بد» از سوی ایران را نخواهد پذیرفت. اوباما در این مصاحبه با اشاره به اختلاف برآوردهای سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا و دوستان صهیونیست خود درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: ارزیابی‌های ما بسیار محتاطانه‌تر از اسرائیلی‌ها است.