دنیای اقتصاد - علی اکبر ناطق نوری روزه سکوت خود را در حرم امام خمینی (ره) شکست. ریش سفید جریان سنتی اصولگرایان که بعد از انتخابات سال ۸۸ قهر خود را با محافل آغاز کرده بود، همزمان با اولین شب احیای رمضان ۹۲ به منبر بازگشت و این‌گونه بود که ناطق نوری در عرصه سیاسی «احیا» شد. به گزارش خبرگزاری مهر در مراسمی که سخنران آن ناطق نوری بود چهره‌هایی همچون سید حسن خمینی و جمعی از اعضای بیت امام راحل و شخصیت‌های سیاسی از جمله سید یاسر خمینی، سید علی خمینی، مسیح بروجردی، آیت‌الله موسوی بجنوردی، آیت‌الله سید محمد‌هاشمی، آیت‌الله مقتدایی، سید محمود دعایی، محمدعلی ابطحی، محمدعلی انصاری، مجید انصاری، قدرت‌الله علیخانی، سراج‌الدین موسوی، محمدعلی رحمانی و همچنین علی اشراقی، حمید انصاری، مهدی‌هاشمی رفسنجانی، محمدعلی سبحانی، جواد امام و... حضور داشتند. او در حرم امام خمینی (ره) هشدار داد که مومن هیچ‌گاه بهتان و تهمت نمی‌زند. او همچنین تاکید کرد: برخی مسلمانان نماز را می‌خوانند، روزه هم می‌گیرند چه بسا نماز جماعت هم شرکت می‌کنند و مقید هم هستند که شرکت کنند، ولی وقتی مربوط به حقوق مردم و حق الناس می‌شود بی‌باک است، ربا که پیش می‌آید بی‌باک است! آدم گاهی شرمش می‌آید وقتی می‌خواهیم جنس صادر کنیم به یک کشور دیگر که دل به ما بسته است، بعد می‌بینیم محتویات روی جعبه با زیر جعبه متفاوت است! این زشت نیست؟! بد نیست؟! تقلب در معامله، سر یک بیچاره را کلاه گذاشتن، مال مردم را خوردن، این قرآن که به سر می‌گیریم و می‌گوییم ما را به این قرآن ببخش! برای ما قرآن محترم است که خدا را قسم می‌دهیم.

وی تاکید کرد: تا موقعی که چیزی در محکمه‌ای ثابت نشده است نباید حرفی علیه کسی زد.وی تصریح کرد: حیثیت انسان‌ها و آبروی یک انسان کرامت دارد؛ انسان منزلت دارد چه برسد که مسلمان هم باشد. ما چطور حیثیت انسان‌ها و مسلمان‌ها را ببریم و بگوییم مسلمان هستیم؟! توهین کنیم تحقیر کنیم، با -زبانمان با عمل‌مان- بعد هم بگوییم مسلمانیم! مسلمان که هیچی! بگوییم مومن هستیم! مومن تهمت می‌زند؟ دروغ می‌گوید؟ مومن توهین به شخصیت - نه حالا یه شخصیت سیاسی- همه انسان‌ها با شخصیت، با کرامت و عزیز هستند. اینکه ما مردم را ذلیل کنیم، به آنها نسبت ناروا بدهیم و بعد بگوییم مسلمانیم؟! این تازه برای مسلمانی است، من به شأن یک مومن نرسیده‌ام. مسوولیت مومن بودن خیلی بالاتر از مسلمان هست.

علی اکبر ناطق نوری که شب نوزدهم ماه مبارک رمضان به منبر بازگشت، بعد از مناظرات انتخاباتی سال ۸۸ به واسطه اتهاماتی که از سوی احمدی‌نژاد در مناظره انتخاباتی در صداوسیما به او و فرزندانش وارد کرد، به نشانه اعتراض کمتر در محافل سیاسی ظاهر شد. حضور کمرنگ او در عرصه سیاسی احتمال قهر او با برخی چهره‌ها و جریان‌های اصولگرا را قوت بخشید. برخی‌ها مدعی شدند که رابطه ناطق نوری با جامعه روحانیت مبارز به دلیل اعتراض نکردن این تشکل سیاسی به اتفاقات مناظره شکرآب شده است. به تازگی و بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ هم ناطق در ضیافت افطاری جامعه اسلامی مهندسین نرفت. این موضوع با واکنش انتقادی محمدرضا باهنر و مصطفی پور محمدی مواجه شد. به نحوی که باهنر گفت ما فکر می‌کردیم یخ‌ها شکسته می‌شود. ناطق نوری، این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «دسته‌ای از مسلمانان فقط شهادتین را به زبان جاری می‌کنند»، عنوان کرد که دسته‌ای از مسلمانان هستند که با اعتقاد، اشهدان‌لااله‌الله و اشهد ان محمد رسول‌الله را به زبان جاری می‌کنند، ولی به زبان آوردن این شهادتین تنها حکم مسلمانی را بر وی جاری می‌کند. یعنی او با عنوان یک مسلمان می‌تواند به طور مثال با دختری مسلمان ازدواج کند. این فرد کاری به حلال و حرام خداوند و باید و نبایدهای دین اسلام ندارد و تنها شهادتین را به جای آورده است.