به گفته وزیر رفاه و تامین اجتماعی و براساس آمارهای سال ۸۵
۱۰درصد مردم ایران زیر خط فقر مطلق هستند
موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین جلسه این کمیسیون که با حضور وزرای رفاه و تامین اجتماعی کار و امور اجتماعی برگزار شد، گفت:
وزیر رفاه و تامین اجتماعی از زیر خط فقر مطلق بودن ۱۰درصد مردم ایران خبر داد. به گفته محمدرضا مصری هفتمیلیون و ۳۰۳هزار نفر در کشور زیر خط فقر مطلق هستند. ضمن اینکه در مجموع بیش از ۹میلیون و ۲۴۲هزار نفر زیر خط فقر شدید و مطلق قرار دارند.
موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین جلسه این کمیسیون که با حضور وزرای رفاه و تامین اجتماعی کار و امور اجتماعی برگزار شد، گفت: وزیر رفاه آمار دقیق و کارشناسی جمعیت زیر خط فقر کشور و اعتبار مورد نیاز برای پوشش کامل اقشار آسیبپذیر را در گزارشی به کمیسیون اجتماعی مجلس ارائه کرد. بر این اساس خط فقر شدید شهری ۶۵هزار تومان با نرخ ۸/۲درصدی اعلام شد که به این ترتیب جمعیت زیر خط فقر شدید شهری یکمیلیون و ۲۷۸هزار نفر است. همچنین تعداد روستاییانی که زیر خط فقر شدید هستند ۶۶۱هزار و ۷۰۰ نفر با نرخ ۹/۲درصدی اعلام شد که این افراد درآمدی حدود ۵۱هزار و ۴۰۰ تومان داشتهاند. ثروتی تعداد جمعیت کل زیر خط فقر شدید روستایی و شهری در کشور را یکمیلیون و ۹۳۹هزار و ۷۰۰ نفر طبق گزارشهای ارائه شده اعلام کرد و افزود: خط فقر مطلق شهری طبق گزارش ارائه شده از سوی وزیر رفاه و تامین اجتماعی ۱۶۲هزار و ۵۰۰ تومان و نرخ آن ۵/۱۰درصد در شهر و ۱۱درصد در روستا عنوان شده است که جمعیت زیر خط فقر مطلق شهری چهارمیلیون و ۷۹۳هزار نفر و جمعیت زیر خط فقر مطلق روستایی دومیلیون و ۵۱۰هزار نفر است. وی یادآور شد: جمعا هفتمیلیون و ۳۰۳هزار نفر در زیر خط فقر مطلق در کشور بوده که با در نظر گرفتن جمعیت خط فقر شدید شهری و روستایی ۹میلیون و ۲۴۲هزار و ۷۰۰ نفر در کشور زیر خط فقر شدید و مطلق هستند.
اظهارات اخیر وزیر رفاه در کمیسیون اجتماعی مجلس، تنها دو ماه پس از سخنان جنجال برانگیز وی در باره خط فقر و خط بقا مطرح میشود. مصری، خردادماه در همایش توانمندسازی اجتماعمحور، گفته بود: «قائل به تعیین خط فقر نیستم و معتقدم باید خط بقا برای افراد جامعه تعیین شود. مولفه خط بقا نیز ۲۰۰۰ کالری انرژی به ازای هر نفر است». مصری چند روز بعد نیز در جمع خبرنگاران گفت که تعیین خط فقر کمکی نمیکند و با تعیین آن مشکلی حل نمیشود و بهتر است خبرنگاران خود را با اینگونه مسائل مشغول نکنند.سخنان وزیر رفاه البته با واکنش شدید کارشناسان و جمعی از نمایندگان تاثیرگذار مجلس روبهرو شد و سیل انتقادات را روانه وزرات رفاه کرد. به اعتقاد منتقدان، مطرح کردن خط بقا به جای خط فقر، نوعی عقبگرد به حساب میآید و در شان نظام اسلامی نیست.
ارسال نظر