دنیای اقتصاد - برخی از اعضای هیات‌مدیره کانون عالی سابق انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران پس از صدور رای اخیر دیوان عدالت اداری، اطلاعیه‌ای صادر کرده و به تشریح حکم یاد شده پرداخته‌اند. متن بیانیه به شرح زیر است:

انتظار می‌رفت در پی ابلاغ حکم شعبه ۱۹ دیوان عدالت اداری در تاریخ یکم بهمن ماه ۱۳۸۵ مبنی بر خلاف قانون بودن دستور مدیر کل سازمان‌های کارگری و کارفرمایی وزارت کار و امور اجتماعی در مورد انحلال کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران (که قابل تجدید نظر خواهی است) و نیز لغو دستور مدیر کل مبنی بر توقف فعالیت‌های این کانون عالی کارفرمایی (که تا تعیین تکلیف نهایی رای اول قطعی است) آن عده از کارفرمایانی که به بهانه منحل شدن کانون عالی کارفرمایی علم انشعاب برافراشته بودند نسبت به اقدام تفرقه‌افکنانه خود کمی تامل کنند.

اما نخستین اطلاعیه آنان نشان داد که این عده از کارفرمایان نه به دلیل انحلال کانون عالی کارفرمایی که رای دیوان نشان داد هنوز منحل نشده بلکه به خاطر به انحلال کشاندن کانون عالی است که به تکاپو افتاده‌اند. در بند ۲ این اطلاعیه آمده است: دیوان عدالت اداری حکم داده است که انحلال کانون عالی باید برابر حکم محکمه قضایی باشد و حکم عدم انحلال نداده است. متن کامل رای شعبه دیوان عدالت اداری در دسترس است و از طریق دبیرخانه کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران به تمام تشکل‌های کارفرمایی عضو کانون عالی در سراسر کشور نیز تقدیم شده و در ششمین شماره «پیام کارفرمایان» ارگان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران نیز به چاپ رسیده است.

در بخشی از این رای و با اشاره به نامه مدیرکل سازمان‌های کارگری و کارفرمایی که طی آن کانون عالی کارفرمایی را منحل و فعالیت آن را متوقف ساخته بود، آمده است:

از آنجا که نامه مورد اعتراض برخلاف مقررات ماده ۱۹ آیین‌نامه استنادی و به‌رغم ابقای هیات‌مدیره در جلسه مورخه ۱۰/۸/۸۵ مجمع عمومی فوق‌العاده کانون، انحلال کانون را اعلام کرده است.

در حالی که مرجع محترم صدور اختیارات قانونی انحلال را بر خلاف مفاد اساسنامه و ماده ۱۹ آیین‌نامه مذکور ندارد.

بخشی که از رای شعبه ۱۹ دیوان عدالت اداری نقل شد، کاملا روشن است. این رای، سخنان هیات‌مدیره کانون عالی کارفرمایی را تایید می‌کند که اولا با توجه به ابقای هیات‌مدیره در مجمع عمومی بند ۲ ماده ۴۲ اساسنامه در مورد انحلال کانون عالی صدق نمی‌کند. ثانیا مدیر کل سازمان‌های کارگری و کارفرمایی وزارت کار و امور اجتماعی به بیان قاضی شعبه ۱۹ «اختیارات قانونی انحلال را ندارد». در نتیجه دیوان عدالت اداری «دستور انحلال کانون عالی کارفرمایی» را خلاف قانون تشخیص داده است. این دقیقا خواسته اصلی کانون عالی کارفرمایی از دیوان عدالت اداری بوده است.

با این حال واقعا حیرت‌انگیز نیست عده‌ای که خود را کارفرما می‌دانند از این رای دیوان عدالت اداری خوشحال که نشده‌اند هیچ، خط و نشان می‌کشند که مدیر کل محبوب آنان همچنان با طرح شکایت در دادگستری در پی انحلال کانون عالی خواهد بود؟ از انحلال کانون عالی کارفرمایی چه سودی می‌برید؟ واقعا هیچ امیدی به کسب رای در مجمع عمومی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران ندارید و تصور می‌کنید با تخریب کانون عالی کارفرمایان، اعضای آن را نیز تخریب خواهید کرد؟

در بخشی از بند ۴ اطلاعیه انشعابیون آمده است: «کانون عالی کارفرمایان ایران برابر قوانین کشوری و بین‌المللی پس از اعلام انحلال کانون عالی قبلی ... و با رعایت کلیه موازین قانونی و اخلاق حرفه‌ای تشکیل» شده است.

ای کاش شرایط انحلال کانون عالی را در اساسنامه این کانون و در رای شعبه ۱۹ دیوان عدالت اداری مطالعه می‌کردید.