هنگامه علیقلی- در حالی که کمیسیون تلفیق، کار بررسی لایحه بودجه ۸۶ را رسما از ساعت ۱۳ امروز آغاز می‌کند، دیروز لایحه مذکور در کارگروه چهارجانبه به‌طور جدی بررسی و در نهایت به حذف تبصره‌ها و اجزای غیربودجه‌ای یازده تبصره ابتدایی لایحه بودجه ۸۶ منجر شد. هادی حق‌شناس، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن جلسه تبصره‌های مشابه سال ۸۵، مصوب تلقی و تبصره‌ها و اجزای غیربودجه‌ای نیز حذف شد گفت: تبصره‌ها و اجزای غیربودجه‌ای، بیشتر توصیه‌ای و ناظر بر سیاستگذاری بود.

نماینده بندر انزلی و عضو کارگروه چهارجانبه بررسی لایحه بودجه ۸۶ با ذکر مثالی در خصوص اجزای توصیه‌ای بودجه افزود: تبصره ۷ لایحه بودجه به یادآوری وظایف ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌پرداخت و همان‌گونه که قانون تنظیم بخشی از قانون مقررات مالی دولت نیز سال گذشته از لایحه بودجه حذف به‌طور جداگانه در مجلس بررسی شد، کارگروه مذکور نیز قصد دارد، کار بررسی لایحه بودجه ۸۶ را برای مجلس آسان‌تر کند.

کارگروه چهارجانبه با حضور رییس و برخی از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نیز نمایندگان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کل کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و دیوان محاسبات کل کشور، لایحه بودجه ۸۶ را بررسی می‌کنند.

از سوی دیگر محمدمهدی مفتح، مخبر کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» حذف تبصره‌ها و مواد غیربودجه‌ای در کارگروه مذکور را تایید کرده و گفته بود، این کار با هدف عبور سریع‌تر از لایحه بودجه صورت می‌گیرد و تبصره‌هایی حذف می‌شوند که خللی در لایحه مذکور ایجاد نمی‌کنند.

عضو هیات رییسه:

مجلس در سه نوبت کاری، بودجه را بررسی می‌کند

حمیدرضا حاجی‌بابایی عضو هیات‌رییسه مجلس نیز از آغاز به کار رسمی کمیسیون تلفیق بودجه در ۲۴ بهمن خبر داد و پیش‌بینی کرد لایحه بودجه ۱۲ اسفند در دستور کار نمایندگان مجلس در صحن علنی قرار گیرد. حمید رضا حاجی‌بابایی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، با اعلام این خبر گفت: پیش از برگزاری جلسه رسمی کمیسیون تلفیق در روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن، در جلسات هماهنگی که در روزهای ۲۱ تا ۲۳ بهمن برگزار می‌شود، اعضای هیات‌رییسه کمیسیون انتخاب خواهند شد.

وی با بیان اینکه تلفیق تا پایان روز ۸ اسفند برای بررسی بودجه فرصت دارد، تصریح کرد: در روزهای ۹، ۱۰ و ۱۱ اسفند مصوبات چاپ و بین نمایندگان توزیع خواهد شد و روز شنبه ۱۲ اسفند نیز لایحه بودجه ۸۵ به صحن علنی مجلس خواهد رسید.

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه درخصوص امکان تصویب پیشنهادهای نمایندگان در این کمیسیون، گفت: به نظر می‌رسد در کمیسیون تلفیق نتوانیم بیش از ۲‌درصد پیشنهادها را تصویب کنیم، زیرا بیشتر پیشنهادهای رسیده، هزینه‌ای است و اضافه کردن هزینه مشکلاتی را به همراه دارد و علت آن هم این است که منابع ما واقعی نیست و در بودجه ۸۶ با کسری منابع مواجه هستیم.

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: از آنجا که مجلس نمی‌تواند هزینه‌هارا افزایش دهد، قطعا ما در مورد پیشنهادهای هزینه‌ای با مشکل مواجه خواهیم بود.

نماینده همدان امکان تغییر در ارقام و مواد لایحه بودجه ۸۶ را به دلیل منابع پیش‌بینی شده آن، تا حدود زیادی غیر ممکن خواند و گفت: برخی منابع پیش‌بینی شده در بودجه ۸۶ قابل اطمینان نیستند، از جمله ۷هزار میلیارد تومان منبع پیش‌بینی شده از محل فروش شرکت‌های دولتی که به نظر برخی نمایندگان، این منبع قابل تامین نیست و این درآمد تحقق پیدا نمی‌کند.

حاجی‌بابایی ابراز امیدواری کرد با توجه به وقت کم مجلس در بررسی بودجه ۸۶، نمایندگان تمام وقت خود را صرف بررسی پیشنهادهایی کنند که ضریب تصویب آنها بالا است.وی در پایان خاطرنشان کرد: سعی خواهیم کرد تعداد پیشنهادها کاهش یابد تا بتوانیم در فرصت مناسب و مداوم در سه نوبت کاری به وظیفه خود در تصویب بودجه ۸۶ در حد کافی و وافی عمل کنیم.