طی ۱۰ماه نخست سالجاری
صادرات غیرنفتی به مرز ۱۳ میلیارد دلار رسید
دنیای اقتصاد-ارزش صادرات غیرنفتی کشور در ۱۰ماه سالجاری با ۵/۴۲درصد افزایش به ۱۲میلیارد و ۹۴۵میلیون و ۴۰۰هزار دلار رسید. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، میزان وزنی کالاهای صادراتی در این مدت ۲۷میلیون تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶/۴۴درصد رشد داشت.
این گزارش حاکی است: از مجموع کل صادرات غیرنفتی ۴۲میلیون و ۶۰۰هزار دلار آن به شیوه تجارت چمدانی و ۳۵۶میلیون و ۱۰۰هزار دلار آن از طریق بازارچههای مرزی صادر شد. براساس این گزارش، ارزش صادرات غیرنفتی در ۱۰ماه سال گذشته ۹میلیارد و ۸۱میلیون و ۸۰۰هزار دلار بود. میانگین قیمت هر تن کالای صادراتی در این مدت در حدود ۴/۴۷۹دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴/۱درصد کاهش نشان میدهد.
در این مدت، بخش کالاهای پتروشیمی به لحاظ وزن و ارزش بیشترین میزان از مجموع کل صادرات غیرنفتی به خود اختصاص داد.
همچنین ۳/۳۸درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی به بخش پتروشیمی، ۸/۳۳درصد بخش صنعت، ۴/۱۳درصد بخش کشاورزی، ۵/۵درصد بخش معدن و ۴/۳درصد به بخش فرش و صنایع دستی اختصاص یافت.
۳ قلم عمده کالاهای صادراتی در این مدت شامل میعانات گازی (پروپان، بوتان و...) با ۳میلیارد و ۲۷۱میلیون و ۱۰۰هزار دلار، آهنآلات و فولاد با ۹۳۴میلیون و ۱۰۰هزار دلار، پسته و مغزپسته با ۸۷۱میلیون و ۴۰۰هزار دلار بود. براساس این گزارش، فرش دستباف با ۷/۲درصد، شمش با مس ۴/۲درصد، روغن گریس با اختصاص ۲درصد، مصنوعات مسی با ۸/۱درصد، پلیاتیلن با ۸/۱درصد، سنگ و کنستانتره مولیبدن با ۷/۱درصد و مصنوعات پلاستیکی و ملامین با ۶/۱درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی در ۱۰ماه امسال از دیگر اقلام عمده کالاهای صادراتی بودند.
۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی در این مدت ۵/۵۴درصد از ارزش و ۱/۳۷درصد از وزن کل صادرات غیرنفتی را در برگرفت.در این مدت بیشترین میزان کالا به لحاظ ارزش از طریق گمرک منطقه ویژه عسلویه صادر شد به طوری که ۷/۲۱درصد از ارزش کل صادرات از این گمرک به خارج از کشور صادر شد. پس از آن گمرک شهید رجایی با ۶/۲۰درصد از حیث ارزش در رده بعدی قرار گرفت.
عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی
بیشترین میزان صادرات در این مدت به کشور اماراتمتحده عربی صورت گرفت. در ۱۰ماه امسال ۴میلیون و ۸۲هزار تن کالا به ارزش یکمیلیارد و ۹۸۲میلیون دلار به اماراتمتحده عربی صادر شد. همچنین چین با واردات یکمیلیارد و ۴۰۵میلیون دلار کالا از ایران دومین خریدار کالاهای ایرانی در بین دیگر کشورها است. براساس این گزارش، عراق، ژاپن، هند، سنگاپور، ایتالیا، هلند، عربستان سعودی و افغانستان از دیگر کشورهای عمده خریدار کالاهای ایرانی هستند. در مجموع ۵/۶۱درصد از ارزش کل صادرات ایران به ۱۰کشور مذکور صادر شد.
واردات
بر اساس گزارش گمرک ایران، در ۱۰ماهه امسال ۳۳میلیون و ۴۲۲هزار و ۷۰۰تن انواع کالا به ارزش ۳۳میلیارد و ۲۹۲میلیون و ۵۰۰هزار دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزنی ۱/۲۰درصد و از حیث ارزش ۸/۲درصد افزایش یافت. میانگین قیمت هر تن کالای وارداتی ۹۹۶دلار و ۱۰سنت بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴/۱۴درصد کاهش داشت.
چدن، آهنآلات و فولاد با اختصاص ۳/۱۰درصد، لوازمصنعتی برقی با ۲/۶درصد، مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از آن با ۳/۳درصد، مواد شیمیایی با ۳درصد، کاغذ و مقوا با ۹/۱درصد، محصولات دارویی با ۶/۱درصد، انواع کودشیمیایی با ۵/۱درصد، شکر با ۲/۱درصد و برنج و ذرت هرکدام با اختصاص ۱/۱درصد از ارزش کل واردات در این مدت ۱۰قلم عمده کالاهای وارداتی به کشور بودند. بیشترین میزان کالاهای وارداتی در این مدت از طریق گمرکات شهید رجایی و بندر امامخمینی(ره) وارد کشور شده است. در ۱۰ماه سالجاری اماراتمتحده عربی، آلمان، چین، فرانسه، سوئیس، جمهوری کره، ایتالیا، هند، انگلستان و هلند ۱۰کشور عمده صادرکننده کالا به ایران بودند. براساس این گزارش، ۲/۷۰درصد از ارزش کل واردات از طریق ۱۰کشور مذکور وارد شد.
ارسال نظر