کتابخانه دانشگاه پرینستون به «پروژه کتاب گوگل» میپیوندد
طرح جنجالی گوگل برای دیجیتالی کردن کتابهای جهان و ارایه آنها در اینترنت، با افزوده شدن کتابخانه چند صدساله دانشگاه پرینستون آمریکا به رشد خود ادامه می دهد. خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دانشگاه و گوگل گزارش داد آن دسته از آثار نوشتاری موجود در کتابخانه دانشگاه پرینستون که مشمول «کپی رایت» نیستند، اسکن شده و به فرمت دیجیتالی درمیآیند و به بخش جستوجوی کتاب «گوگل» افزوده میشوند. در سیستم کتابخانه دانشگاه پرینستون آمریکا که ۲۵۰ سال قبل تاسیس شد، بیش از ۶میلیون اثر چاپ شده و ۵میلیون اثر دست نوشته وجود دارد.
کارین ترینر، مسوول کتابخانه دانشگاه گفت: «نسلهای پیدرپی کتابداران پرینستون، خود را وقع ساختن مجموعه عظیمی از کتابها کردهاند که هزاران موضوع به دهها زبان مختلف را در بر میگیرد و پیوستن به گوگل به ما امکان میدهد پژوهشگران جهان را در این مجموعه سهیم کنیم».
وی گفت این کار با شعار دانشگاه که «پرینستون در خدمت ملت و تمامی ملتها» است، همخوانی دارد. موتور جستوجوی گوگل تاکنون با کتابخانه عمومی نیویورک و دانشگاههای بزرگی مانند هاروارد، اکسفورد، کومپلوتنس مادرید و دانشگاه کالیفرنیا برای قراردادن مجموعه کتابهای خود در قفسههای کتابخانه مجازی گوگل، مشارکت کرده است. پروژه «کتاب گوگل» در سال ۲۰۰۴ با هدف اسکن کردن تمامی آثار ادبی و درآوردن آنها به فرمت دیجیتالی و ارائه آنها در اینترنت آغاز شد.
اما به دنبال اعتراضهای شدید موسسات انتشاراتی و مولفان کتابها، گوگل کتابخانه اینترنتی یا onlineخود را به گونهای تعدیل کرد که فقط خلاصهای از کتابهای مشمول کپیرایت را به همراه اطلاعاتی در مورد محلی که میتوان آنها را خرید یا قرض گرفت،
ارائه میدهد.
ارسال نظر