دنیای اقتصاد - هفته گذشته احزاب عمده و تاثیرگذار اصلاح‌طلب پس از هفته‌ها مذاکره، در قالب ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان به وحدت رسیدند. این در حالی است که گروه‌های اصلاح‌طلب در انتخابات پیشین شوراها، با هدف وزن‌کشی، مستقلا وارد رقابت شدند و این انتخابات آغازی بود برای روند شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات. پس از ائتلاف سراسری اصلاح‌طلبان، که خود آن را دستاورد بزرگ این انتخابات عنوان کردند، این امید قوت گرفت که گروه‌های اصولگرایان نیز در جهت دستیابی به ائتلاف، انعطاف بیشتری از خود نشان دهند، اما اظهارنظرهای اخیر سران اصولگرا، نه تنها نویدی از وحدت در میان اصولگرایان در برندارد که حتی حاوی پیش‌بینی‌هایی مبنی بر تفکیک و «خالص‌سازی» جریانات مختلف اصولگرا است.

حضور چند لیستی اصولگرایان

به گفته رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، با توجه به «چند لیستی شدن اصولگرایان» در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، دو لیست از طرف حامیان رییس‌جمهور و گروه هشت نفره شورای شهر طرفداران آقای قالیباف ظرف چند روز آینده منتشر خواهد شد.

محمدرضا باهنر، با تاکید بر این که تعداد لیست‌ها در انتخابات مشارکت و حق انتخاب را در مردم بالا می‌برد، در گفت‌و‌گو با ایسنا خاطرنشان کرد: «مجموعه اصلاح‌طلبان نیز تلاش کرده‌اند تا به لیست واحد برسند، اما بسیاری از گروه‌ها به لیست انتشار یافته اعتراض داشتند.»

جدایی اصولگرایان و محافظه‌کاران

از سوی دیگر محسن رضایی گفت: «اگر ائتلاف اصولگرایان به توافق نرسند، اصولگرایان و محافظه‌کاران از هم جدا می‌شوند. به نظر من این جدایی یک ضرورت تاریخی است، چون به یک ساماندهی سیاسی در جناح‌های کشور نیاز داریم».

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره هشدار خود به سران ائتلاف اصولگرایان مبنی بر اینکه اگر به توافق در لیست مشترک شورای شهر نرسند نیروهای ارزشی تکلیف مساله را روشن خواهند کرد، گفت: «منظورم این بود که شبکه نیروهای ارزشی و انقلاب که در مساجد و دانشگاه‌ها و گروه‌های اجتماعی هستند با هم ارتباط نانوشته‌ای دارند و اگر احساس کنند سران ائتلاف اصولگرایان نمی‌توانند لیست واحد بدهند، خود به صورت خودجوش کنار هم می‌نشینند و تعیین تکلیف می‌کنند و یا لیستی با نام ونشان یا بدون نام و نشان ارائه خواهند کرد.»

این اظهارات محسن رضایی تداعی‌‌کننده سخنان چندی پیش مهرداد بذرپاش، رییس سابق گروه مشاوران جوان احمد‌ی‌نژاد و رییس فعلی «ستاد ائتلاف سراسری لایحه خوش‌خدمت» یا همان «ستاد مردمی حامیان دولت اسلامی» است که در جمع بسیجیان دانشجو با بیان اینکه «باید به سمت باز تعریف و خالص‌سازی جریان اصولگرایی برویم»، عنوان کرده بود: «نباید شرایط به گونه‌ای باشد که هر فردی به دلیل مربوط بودن به جناح اصولگرا، دست به هر کاری بزند.»

محسن رضایی در ادامه گفت‌وگویش با ایسنا، ضمن اشاره به آنچه آن را نابسامانی جناح‌های سیاسی کشور می‌خواند، گفت:

« آسیبی در جناح‌های سیاسی ایران وجود دارد که به شدت به جامعه لطمه می‌زند و آن سیالیت است که افراد و جناح‌های سیاسی به صورت مستمر در عقاید و افکار و اندیشه‌های سیاسی مرتب نوسان و تغییر موضع دارند، به نحوی که یک فرد ممکن است بارها در طول عمر خود از تفکری به تفکر دیگر پناه ببرد یا جناح‌های سیاسی از ابتدای انقلاب تاکنون مرتب از اندیشه‌های سیاسی متفاوتی برخوردار شده‌اند که باعث سردرگمی جامعه می‌شوند.»

تفاوت در معیارها

از سوی دیگر مهرداد بذرپاش اخیرا تصریح کرد: «معیارهای ما با برخی گروه‌های اصولگرا متفاوت است لذا بحث بر سر افراد دعوای ثانویه است».

این البته خلاف‌نظر باهنر است که گفته بود: «اگر اصولگرایان به لیست واحدی نرسیدند، مشکل در سیاست‌های راهبردی آنها نیست، بلکه در مصداق‌ها اختلاف‌نظر دارند».

رییس ستاد ائتلاف سراسری رایحه خوش خدمت در ادامه گفت‌وگویش با ایلنا، ضمن اشاره به اظهارات برخی اصولگرایان اظهار داشت: «عده‌ای از پیش، لیست خود را اعلام کرده بودند و بعد از آنکه کار تمام شده بود، فریاد وحدت نیز سر دادند. این نوع اقدامات چه معنایی جز خودرایی و تفرقه دارد؟ از طرفی مدام بر طبل وحدت می‌کوبیدند و از سویی با اقداماتشان در جهت تفرقه و اختلاف گام برمی‌داشتند».وی تاکید کرد: «مسیر متفاوت است و وقتی مسیر متفاوت باشد، دیدگاه‌ها نیز متفاوت است و وقتی دیدگاه‌ها متفاوت باشد، مسیرها تغییر می‌کند».