وزیر انرژی الجزایر گفت: آماده همکاری با ایران در تمام زمینه های تولید، انتقال و بازاریابی «ال.ان.جی» هستیم. شکیب خلیل پس از دیدار با وزیر نفت ایران، در گفت‌وگو با شانا تصریح کرد: الجزایر از بزرگ ترین صادرکنندگان «ال.ان.جی» در جهان است و با توجه به تجربه قابل توجه خود در این زمینه، آماده همکاری با ایران در اجرای پروژه‌های تولید «ال.ان.جی» این کشور است.

وی افزود: الجزایر می تواند در تولید، تامین مالی پروژه‌ها، بازاریابی و حتی حمل و نقل «ال.ان.جی» در ایران همکاری کند.

به گفته وزیر نفت الجزایر، دو کشور برای توسعه همکاری در دیگر بخش های صنعت نفت از جمله اکتشاف، توسعه و تولید و نیز پتروشیمی، به تفاهم رسیده‌اند.

شکیب خلیل با تاکید بر علاقه‌مندی اوپک به تثبیت بازار جهانی نفت تصریح کرد: ذخایر جهانی نفت در شرایط کنونی، در سطح بالایی قرار دارد و بخش قابل توجهی از تقاضای نفت در سال آینده نیز با تولید کشورهای غیراوپک تامین خواهد شد که نشان می دهد اوپک مازاد تولید خواهد داشت و باید با کاهش میزان تولید، شرایط بازار را تثبیت کند.

وی تعیین میزان کاهش احتمالی تولید اوپک را در نشست آینده این سازمان (چهاردهم دسامبر)، به بررسی شرایط و وضعیت بازار در زمان برگزاری این نشست موکول کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در شرایط کنونی شاهد اندکی بی ثباتی در بازار باشیم، ولی تا زمان برگزاری نشست اوپک، نمی‌توان گفت چقدر از تولید این سازمان کاسته خواهد شد.

وی تاکید کرد: مهم این است که مطمئن شویم بازار و قیمت‌ها تثبیت می‌شود.

وزیر نفت الجزایر در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر قانون جدید این کشور برای الزامی بودن مشارکت شرکت ملی نفت الجزایر (سوناتراک) و سهم ۵۱ درصدی آن در تمام قراردادهای بهره برداری نفت و گاز این کشور بر میزان سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت نفت گفت: هیچ نشانه‌ای از کاهش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی مشاهده نشده است.

وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها، به سهم شرکت ملی نفت الجزایر در پروژه بستگی دارد و متناسب با سازوکاری مشخص، تعیین می‌شود. این سازوکار نشان می‌دهد که یک شرکت در صورت کشف یک میدان، چه مبلغی را دریافت خواهد کرد و متناسب با حق امتیاز و سازوکارهای پرداختی در قرارداد، چه مبالغی را باید بپردازد.

شکیب خلیل تاکید کرد: در شرایط کنونی، پس از کشف یک میدان و در نظر گرفتن تمام مبالغی که طبق قانون باید پرداخت شوند، از جمله مالیات‌ها، شرکت‌های نفتی باز هم به درآمد خوبی دست می‌یابند، در نتیجه به سرمایه‌گذاری در این بخش علاقه‌مند هستند.

وی افزود: اگر شرکت‌های سرمایه‌گذار می‌خواهند درآمدهای این بخش را داشته باشند، باید متناسب با سازوکار تنظیم شده، فعالیت کنند.