در نشست درجهبندی و بستهبندی محصولات کشاورزی عنوان شد
حمایت از تشکلهای غیردولتی راهکار مناسبی برای ترویج بستهبندی است
میانگین تولیدات کشاورزی در شرکتهای تعاونی تولیدی ۱۵ تا ۲۰درصد بیش از سایر اراضی کشاورزی است. به گزارش ایلنا، محمدصادق اشرف، رییس هیاتمدیره اتحادیه مرکزی تعاونیهای تولیدی کشور، در نشست تخصصی درجهبندی و بستهبندی محصولات کشاورزی، با اشاره به قانون تشکیل تعاونیهای تولید در سال ۱۳۴۹، گفت: به منظور یکپارچهسازی اراضی و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و افزایش درآمد روستائیان قانون تشکیل تعاونیهای تولیدی تدوین شد، به طوریکه براساس آن در سال ۱۳۵۰، ۳۹ شرکت تعاونی تولیدی ایجاد شد.
وی افزود: در حال حاضر با رویکرد جدید و بازنگری قانون تشکیل تعاونیهای تولید یکهزار و ۵۰شرکت تعاونی تولیدی در کشور وجود دارد.
اشرف، با بیان آنکه تعاونیهای تولیدی از قانون تعاون که از سوی وزارت تعاون اداره میشود، مستثنی هستند، افزود: در حال حاضر شرکتهای تعاونی تولیدی در حوزه معاونت ترویج و نظام بهرهبرداری وزارت جهادکشاورزی و بر اساس آییننامه و قوانین اتحادیه تعاونیهای تولیدی فعالیت دارند.
عضو انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران نیز در نشست یادشده گفت: بیش از ۳۰درصد از محصولات کشاورزی به دلیل نداشتن امکانات فرآیند بستهبندی، از بین میروند.
احد فتحالهی، با بیان آنکه مواد غذایی۵۰درصد بازار بستهبندی را به خود اختصاص داده است، افزود: بستهبندی یک سیستم هماهنگکننده از کالاهای آماده برای حملونقل، توزیع، انبارداری، خردهفروشی و مصرف نهایی کالا است که ما را از تحویل به مصرفکننده نهایی در شرایط سالم با حداقل هزینه مطمئن میکند.
فتحالهی، استفاده از بستهبندیهای قابل بازیافت را ضروری دانست و تصریح کرد: این نوع بستهبندی موجب کاهش هزینهها و حفاظت از محیط زیست میشود.
فتحالهی، در رابطه با مشکلات موجود در زمینه صنایع بستهبندی مواد غذایی کشور، افزود: اطلاعنداشتن تولیدکنندگان داخلی از نقش و اهمیت بستهبندی، پایین بودن سطح کیفیت ظروف بستهبندی تولیدی و سطح کیفی ماشینآلات بستهبندی و گرانی تجهیزات از جمله مشکلات موجود در صنایع بستهبندی است.
معاون ترویج و نظام بهرهبرداری وزارت جهاد کشاورزی نیز در نشست درجهبندی و بستهبندی محصولات کشاورزی حمایت از تشکلهای غیردولتی را یکی از راهکارهای مناسب برای ترویج بستهبندی در کشور دانست و افزود: در این رابطه دولت باید در کوتاهترین زمان ممکن حمایتهای لازم را از این بخشها انجام دهد.
محمدرضا جهانسوز تصریح کرد: وقتی سیستمی از نظر بستهبندی و استفاده از اجناس، استانداردهای لازم را رعایت کند، به طور حتم این استانداردها در بازارهای جهانی باعث رفع موانع و حضور محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی خواهد شد.
مدیرکل نظامهای بهرهبرداری وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست از واگذاری تامین نهادههای مورد نیاز کشاورزان به بخش غیردولتی از سال ۸۶ خبر داد.
غلامحسین طباطبایی، با تاکید بر ضرورت ساماندهی واحدهای خرد و پراکنده زیر ۱۰ هکتار، عنوان کرد: به منظور ساماندهی این اراضی سه نظام تعاونیهای تولید، شرکتهای سهامی زراعی و نظام خرد دهقانی وجود دارد.
وی، گستردهترین نظام بهرهبرداری موجود در کشور را تعاونیهای تولید با ۳ میلیون و ۲۰۰ هکتار اراضی دانست و تاکید کرد: ۴۸ منطقه در کل کشور متقاضی تشکیل شرکتهای سهامی زراعی هستند و تاکنون ۱۳ شرکت سهامی زراعی تشکیل شده است.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری وزارت جهادکشاورزی، با اشاره به توجهنکردن به واحدهای خرد دهقانی، تصریح کرد: به منظور جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی وزارت جهادکشاورزی تصویب قانون جلوگیری از خرد شدن و اصلاح قانون تعاونیهای تولید را
پیگیری میکند.
طباطبایی، با اشاره به محول کردن تامین کلیه نهادههای مورد نیاز به بنگاهها و شرکتهای غیردولتی و تعیین ضوابط واگذاری این امر، گفت: شرکتهای تعاونی به دلیل سابقهدار بودن میتوانند تامین نهادههای مورد نیاز کشاورزان را برعهده گیرند.
ارسال نظر