نشست خبری سیزدهمین جشنواره مطبوعات درباره نحوه برگزاری، آثار رسیده به دبیرخانه‌، نحوه داوری و مراسم پایانی این جشنواره برگزار شد. به گزارش «ایسنا»، رضا مقدسی، دبیر سیزدهمین جشنواره مطبوعات، در این نشست گفت: آثاری در مسابقه‌ شرکت داده می‌شود که در فاصله زمانی اول فروردین‌ماه ۸۴ تا پایان اسفندماه ۸۴ در یکی از نشریه‌های کشور که دارای مجوز انتشار و فعالیت هستند، به چاپ رسیده باشند.

وی افزود: آثار ارسالی به طور مجزا در دو گروه نشریه‌های سراسری و نشریه‌های محلی بررسی می‌شوند و هر متقاضی می‌تواند فقط در یک بخش از نشریه‌های سراسری یا محلی و در یک رشته و گرایش شرکت کند، چنانچه آثار بیشتری ارسال شود، آثار مربوط به یک بخش و گرایش را به طور تصادفی انتخاب و بقیه را حذف خواهد کرد.

او یکی از ویژگی‌های سیزدهمین جشنواره‌ را حضور خبرگزاری‌ها عنوان کرد و گفت: امسال اولین سالی است که خبرنگاران خبرگزاری‌ها می‌توانند آثار خود را در محورهای یادشده به دبیرخانه جشنواره‌ ارسال کنند، البته تنها خبرنگاران خبرگزاری‌ها که دارای مجوز هستند می‌توانند اقدام کنند و این امر شامل سایت‌های خبری نمی‌شود.

مقدسی افزود: علاوه بر روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، از مدیران مسوول و مدیران خبرگزاری‌ها دعوت شده است تا آثار منتشر شده در رسانه خود را به نام روزنامه و خبرگزاری خود را به دبیرخانه جشنواره‌ ارسال کنند.

دبیر سیزدهمین جشنواره مطبوعات یادآور شد: حضور نشریات سراسری و محلی در جشنواره امسال یکی دیگر از ویژگی‌های این جشنواره خواهد بود و تا به امروز شاهد استقبال خوبی از نشریات محلی بوده‌ایم.

وی با اشاره به این که تا به امروز بیش از سه هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، گفت: در فراخوان جشنواره اصلاحاتی شده است، چرا که گزارش توصیفی ذکر نشده بود و همچنین در بخش آثار کودک و نوجوان تنها به شعر و داستان اشاره شده بود، اما در این بخش علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در زمینه مصاحبه خبر و گزارش به دبیرخانه‌ ارسال کنند.

او با اشاره به صدور کارت خبرنگاری در معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ گفت: یکی از ملاک‌هایی که برای صدور کارت خبرنگاری در نظر گرفته شده است، شرکت در جشنواره‌های حرفه‌ای مطبوعات و برنده شدن در این جشنواره خواهد بود.

دبیر جشنواره با بیان این که در تلاش هستیم اختتامیه جشنواره‌ را در اوایل آذرماه برگزار کنیم، گفت: تعداد هیات داوران این رویداد هفت نفرند که به زودی اعلام خواهند شد، همچنین ترکیب هیات داوران از استادان، صاحب‌نظران، کارشناسان مطبوعات و سایر رسانه‌ها انتخاب شده‌اند و کاملا تخصصی به بررسی آثار خواهند پرداخت. وی تصریح کرد: در انتخاب داوران جشنواره سعی شده است کسانی برای داوری انتخاب شوند که مطبوعات و سایر رسانه‌ها مشغول به کار هستند و در واقع خاک مطبوعات را خورده‌اند و کارشناسان نیز نزدیک به بدنه مطبوعات و خبرگزاری‌ها باشند، بنابراین ملاک ما در داوری قطعا تخصصی و حرفه‌ای است.