پکن: درباره پرونده هسته‌ای ایران با آمریکا هماهنگ و در ارتباطیم

وزیر خارجه چین در دیدار با کلینتون با اشاره به اینکه چین و آمریکا در زمینه پرونده هسته‌ای ایران با یکدیگر در ارتباط هستند، گفت: موضوع هسته‌ای ایران باید از طریق گفت‌وگوهای گروه ۱+۵ و ایران حل و فصل شود.

به گزارش فارس به نقل از شینهوا، «یانگ جیچی» وزیر خارجه چین در کنفرانس خبری مشترک بعد از دیدار با «هیلاری‌کلینتون» وزیر خارجه آمریکا گفت: چین در زمینه پرونده هسته‌ای ایران با آمریکا هماهنگ و در ارتباط است. وی تاکید کرد: چین با هر کشور خاورمیانه که به دنبال سلاح‌های هسته‌ای باشد مخالف است؛ اما معتقدیم که پرونده هسته‌ای ایران باید از طریق روش‌های صلح آمیز و دیپلماتیک حل و فصل شود.

جیچی تصریح کرد که مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ که شامل پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان است نقش مثبتی در این زمینه ایفا خواهد کرد، وی گفت: همه طرف‌ها باید به مذاکرات متعهد باشند و به طور جدی پیشنهادهای طرف‌های درگیر در این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و بیشتر به جنبه‌های مثبت آن توجه کنند.

او همچنین گفت: چین فعالانه و با رویکرد عینی و عادلانه در گفت‌وگوها حضور خواهد داشت. وزیر خارجه چین گفت: چین همچنان با رویکردهای یکجانبه و تحریم یکجانبه کشورهای دیگر مخالف است. او ابراز امیدواری کرد که آمریکا و چین به‌رغم اختلافات موجود در زمینه موضوع هسته‌ای ایران با یکدیگر در ارتباط باشند.

تلاش ۱+۵ برای تدوین قطعنامه جدید؟

در همین حال، روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع فرانسوی مدعی شد که اعضای ۱+۵ تماس‌هایی را برای تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای دیگر علیه ایران آغاز کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الشرق الاوسط، منابع آگاه فرانسوی تاکید می‌کنند که مقامات اسرائیلی معیارهای ارزیابی شان درباره خطر برنامه هسته‌ای ایران را تغییر داده‌اند.

بر این اساس، در حالی که در سال‌های گذشته سران تل‌آویو بر میزان اروانیوم غنی‌سازی شده از سوی ایران و امکان ساخت بمب اتمی تمرکز داشتند، این روزها درباره میزان ایمنی تاسیسات هسته ای ایران به ویژه در سایت فردو که نزدیک قم است، صحبت می‌کنند.

در ادامه این گزارش به مخالفت پاریس با اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران اشاره شده و آمده است: منابع فرانسوی همچنین اعلام کرده‌اند که هم‌اکنون تماس‌هایی میان گروه ۱+۵ در راستای تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای امنیت بر مبنای گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده است.