در حالی که رییس‌جمهور در اظهارات اخیر خود، موضوع راه‌اندازی بورس ارز را نیازمند تداوم کارهای کارشناسی دانسته و به نوعی اجرایی شدن این طرح در کوتاه مدت را رد کرده است، عضو هیات‌عامل صندوق توسعه‌ملی به تشریح سیاست‌های این صندوق برای تزریق ارز به بورس پرداخته است. براین اساس در حالی که راه‌اندازی بورس ارز همچنان با ابهاماتی روبه‌رو است، محمود دودانگه از احتمال عرضه پنج میلیارد دلار نفتی در بورس خبر داده است. عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با مهر، با تشریح شیوه نقش‌آفرینی این صندوق در بورس ارز گفت: ۲۰ درصد از منابع موجود صندوق توسعه ملی معادل ۵ میلیارد دلار در بورس ارز عرضه خواهد شد.

وی افزود: مطابق قانون بودجه سال ۹۱ کل کشور، بنا بر این است که ۱۰ درصد از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی و ۱۰ درصد دیگر از این منابع در بخش صنعت کشور به صورت ریالی هزینه شود. در مجموع ۲۰ درصد از منابع ارزی صندوق توسعه ملی باید تبدیل به ریال شده و تسهیلات ریالی در اختیار بخش‌های مذکور قرار گیرد.

دودانگه تصریح کرد: مهم‌ترین مکانیزمی که می‌تواند در وضعیت فعلی، شرایط را برای تبدیل منابع ارزی به ریال فراهم کند، مکانیزم بورس ارز است؛ چراکه این امکان را فراهم می‌آورد که منابع صندوق توسعه ملی که سرمایه کشور نیز به شمار می‌رود، با قیمت واقعی‌تری تبدیل به ریال شده و ریال بیشتری را به عنوان تسهیلات در اختیار بخش‌خصوصی قرار دهد.

به گفته دودانگه، صندوق توسعه ملی به عنوان یکی از عرضه‌کنندگان ارز در بورس ارز، در سال‌جاری می‌تواند منابع ارزی خود را به ریال تبدیل کند.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون موجودی حساب ذخیره ارزی

۲۵ میلیارد دلار است که بر این اساس، ۲۰ درصد آن حدود ۵ میلیارد دلار است که قرار است از طریق بورس ارز، عرضه شود، این در شرایطی است که تمامی این رقم به یکباره در بورس ارز عرضه نخواهد شد و بسته به تقاضا، میزان عرضه تعیین خواهد شد.

عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: پس از فروش ۵ میلیارد دلار ارز مذکور در بورس ارز به قیمت رقابتی، منابع ریالی آن در اختیار بانک عامل قرار خواهد گرفت تا به صورت ریالی از طریق این بانک‌ها در اختیار بخش‌خصوصی قرار گیرد.