توضیحات قاضی القضات درباره پرونده‌های مهم قضایی

دنیای‌اقتصاد- رییس قوه قضائیه با حضور در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه صنعتی شریف به سوالات متعدد دانشجویان درباره پرونده‌های مهم قضایی اعم از موضوعات مرتبط با فتنه ۸۸، سعید مرتضوی، محمدرضا رحیمی و جواد لاریجانی پاسخ داد. قاضی القضات همچنین با انتقاد از صداوسیما و برخی سایت‌های حامی دولت گفت که «گاهی اقدام صداوسیما در برابر قوه قضائیه توهین و تحقیرآمیز است.» ما سه تفنگدار نیستیم

آنگونه که خبرگزاری مهر گزارش داده است، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در این نشست که سه شنبه برگزار شد، در مورد نوشته‌ها و اخبار برخی از رسانه‌ها و وبلاگ‌ها گفت: «نباید حرف‌های موهن و خلاف واقع منتشر شود؛ زیرا رسانه‌ها علامت سلامت جامعه هستند، ولی در این میان برخی سایت‌ها که خود را حامی دولت می‌نامند و شاید رییس‌جمهور هم خبر نداشته باشد اخباری می‌زنند که عنوان مجرمانه دارد. مثلا عکس صندلی‌های خالی مجلس را تابلو می‌کنند و زیر آن هم نوشته‌ای می‌گذارند که این کار رضاخانی است. در یک سایت دیگر هم به ما می‌گویند سه برادر سه تفنگدار، البته ما بدمان نمی‌آید تفنگ داشته باشیم، اما ما سه تفنگدار نیستیم.»

در فتنه ۸۸ گاهی پرونده‌ خالی به ما می‌دادند

رییس قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری در مورد برخورد با فتنه‌گران در جریان حوادث سال ۸۸ افزود: «دستگاه قضایی خوب عمل کرد و ما لیستی از فحاشی اصلاح طلبان داریم. در این میان برخی مسوولان ما نامه به رهبری نوشتند که اینها عفو شوند.»

وی گفت: «البته گروهی که جرم کمتری داشتند عضوی از فرزندان کشور بودند و متنبه شده و کتبا نوشتند و مورد عفو رهبری قرار گرفتند. ولی ما مواردی هم داشتیم که اصلا یک پوشه خالی بود و حتی اسم متهم هم نداشتیم و تمام این کارها را قوه قضائیه دنبال کرد، ولی باز هم می‌گویم ما دستگاه نظارتی قوی داریم ولی همچنان با کمبود قاضی مواجه هستیم.»

دانشجوی دیگری در مورد خروج فائزه هاشمی از کشور سوال کرد، که لاریجانی توضیح داد: «تا زمانی‌که محکومیت قطعی نشده، اسم نبرید، حتی رهبری به من گفتند بعد از قطعیت حکم هم ضرورت ندارد نام ببرید، زیرا این افراد خودشان متهم هستند، ولی خانواده دارند.»

پیش از این نیز سخنگوی قوه قضائیه گفته بود که فائزه هاشمی در حالی که ممنوع‌الخروج نبوده در تاریخ ۱۲ مرداد از کشور خارج شده بود و ۲۹ مرداد هم به کشور برگشت.

آخرین وضعیت پرونده کهریزک

لاریجانی در مورد پرونده سعید مرتضوی در ماجرای کهریزک تصریح کرد: «بخشی از اتهامات ایشان به دادگاه رفته و آخرین دفاعیات گرفته شده و در مورد برخی از اتهامات دیگر ایشان درخواست اعمال ماده ۱۸ کرده‌اند.»

این در حالی است که غلامحسین محسنی اژه‌ای هم ماه گذشته درباره قضات تعلیق شده پرونده کهریزک گفته بود که در این پرونده اختلافات حقوقی جدی وجود دارد.

پرونده برادرم بعد سیاسی دارد

دانشجویی از رییس دستگاه قضا در مورد پرونده جواد لاریجانی سوال کرد، که وی پاسخ داد: «من قبل از رسانه‌ای شدن، وقتی متوجه این پرونده شدم به رییس دادگستری تهران گفتم که به قاضی بگویید براساس وظیفه عمل کند والا از خودش شکایت می‌کنم؛ ولی باید بگویم یک بعد پرونده سیاسی است. ما ۵۰۰ هزار پرونده اختلافی با جهاد کشاورزی داریم؛ ولی این پرونده بیشتر رسانه‌ای شده است. مطمئن باشید من آخرت خودم را در مورد این پرونده به دنیا نمی‌فروشم.» آملی لاریجانی ادامه داد: «به رسانه‌هایی که می‌گویند این پرونده زمین‌خواری است انتقاد دارم، چون صحیح نیست.»

پیش از این برخی رسانه‌ها مدعی شده بودند که محمد جواد لاریجانی دست‌کم ۳۴۲ هکتار از منابع ملی را در بخش جوادآباد در جنوب شرقی شهرستان ورامین، به شکل غیرقانونی تصرف کرده است که رییس کل دادگستری استان تهران درباره این پرونده گفته بود: پرونده محمدجواد لاریجانی مراحل قانونی را طی کرده و قرار است همراه با رییس دادگاه جوادآباد نزد رییس قوه قضائیه برویم.

کوتاه نمی‌آییم

آملی لاریجانی در پاسخ به سوال یک دانشجو در مورد چشم‌پوشی قوه قضائیه در پرونده معاون اول رییس‌جمهور گفت: «وقتی شما نام می‌برید من از پاسخ دادن معذورم. حتی بارها خود ایشان و آقای رییس‌جمهور اعتراض کردند؛ ولی من خودم جایی اسم نبردم؛ ولی بدانید در این مساله کوتاه نمی‌آییم. هر وقت قضیه تمام شد، اعلام می‌کنیم.» دانشجویی گفت آقای پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور گفته است بررسی این پرونده متوقف شده و بخش زیادی از کار را ما انجام داده‌ایم که لاریجانی توضیح داد: «پورمحمدی نباید اسم می‌برد، ادعای ایشان هم صحیح نیست.»

مصطفی پورمحمدی اخیرا درباره پرونده مورد نظر گفته بود که همین قدر بدانید که پرونده معاون اول رییس‌جمهور بدون هیچ کم و کاستی مورد بررسی قرار گرفت، تکمیل شد و از سازمان بازرسی به محکمه رفت و حتی مرحله بازپرسی هم انجام شد. هر چند که در مرحله برگزاری دادگاه متوقف شده که آن هم به عهده من نیست.

حمایت از برادر بزرگتر در انتخابات؟

در نشست سه‌شنبه شب از رییس قوه قضائیه سوال شد، اگر علی لاریجانی کاندیدای ریاست‌جمهوری شود، شما از برادر بزرگترتان حمایت می‌کنید، که وی گفت: «من در انتخابات‌ها از کسی حمایت نمی‌کنم؛ ولی برادرم را متدین می‌دانم. در سال‌هایی که اصلاح‌طلبان شلنگ تخته می‌انداختند، ایشان در صحنه بود، حالا می‌گویند جزو ساکتین فتنه است. در شهر قم هم وی را تخریب کردند و گفتند چند هزار خانه در شهرقدس ساخته است. وقتی بحث آمدن من به قوه مطرح بود به رهبری گفتم دو برادر که رییس قوا شوند حرف و سخن زیاد است؛ ولی ایشان گفتند من با تدبر انتخاب کردم و احساسی تصمیم نگرفتم و الان هم هرکدام کار خودمان را انجام می‌دهیم.»

کسی حق ندارد مانع فعالیت‌های مشروع اقتصادی شود

آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسوولان عالی قضایی به پرونده فساد بزرگ بانکی اشاره کرد و با اعلام اینکه نحوه رسیدگی به این پرونده بسیار مهم بوده است، گفت: در این پرونده کارهای بسیار بزرگی انجام شده است، که برخی از آنها توسط سخنگوی محترم قوه مطرح شده است و شاید بعدها به زوایای بیشتری پرداخته شود. رییس قوه قضائیه توهم بی‌انگیزگی در سرمایه‌گذاری‌های مولد اقتصادی به دلیل برخورد دستگاه قضایی با فساد بانکی را «سوء فهم» دانست و گفت:‌ قوه قضائیه برحسب وظیفه قانونی‌اش با پدیده‌های نامشروع مفاسد اقتصادی که در آن گرفتن وام‌های میلیاردی غیرقانونی به صورت شبانه و خارج از وقت اداری و دادن رشوه‌های کلان و انواع مفسده‌ها و زد و بندهای اقتصادی در اولویت است، قاطعانه برخورد می‌کند و در عین حال قطعا حامی سرمایه‌گذاری مشروع و فعالیت‌های سالم اقتصادی است. رییس دستگاه قضا افزود: هیچ‌کس در دستگاه قضایی حق ندارد مانع فعالیت‌های مشروع و صحیح اقتصادی شود.