معاون سازمان انرژی اتمی در امور نیروگاه‌ها، از برگزاری مناقصه ساخت دو واحد نیروگاه اتمی در مقیاس بزرگ در هفته آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس احمد فیاض بخش، معاون سازمان انرژی اتمی با اعلام این خبر افزود: برگزاری دو مناقصه برای نیروگاه اتمی بین یک‌هزار تا ۱۶۰۰ مگاوات است. وی اضافه کرد: به دلیل حساسیت زیاد این مناقصه کارشناسان فنی این شرکت مدت طولانی اسناد مناقصه‌ای را بررسی کرده‌اند. در این مناقصه اطلاعات مربوط به پایگاه بوشهر و دو نیروگاه جدید به طور کامل ارائه شده است. معاون نیروگاه‌های سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: با توجه به مشخصات فنی پیچیدگی‌های نیروگاه اتمی در این اسناد مناقصه به طور دقیق مشخص شده که سهم مشارکت داخلی پیمانکاران و مشاوران داخلی در بخش‌های طراحی، تامین تجهیزات، ساختمان، سازه، نصب و راه‌اندازی و بهره‌برداری به چه شکل است.

وی گفت: براساس گزارش پژوهشگاه نیرو در یک فرآیند برنامه‌ریزی شده و طول دوره ۲۰ ساله از ۳۶درصد ساخت داخل به حدود ۸۸درصد می‌رسیم. فیاض‌بخش افزود: در این دو نیروگاه نهایتا به ۳۶درصد ساخت داخل خواهیم رسید. وی مکان دو نیروگاه یادشده را در نزدیکی نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد.

وی در خصوص هزینه ساخت نیروگاه‌های مورد نظر گفت: در حال حاضر در تکنولوژی غربی و شرقی یک‌میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار تا یک‌میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار برای یک نیروگاه‌ ۱۰۰۰ مگاواتی هزینه می‌شود که دو نیروگاه مورد نظر نیاز به حدود ۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

به گفته مدیر عامل شرکت تولید و توسعه انرژی هسته‌ای، ایران ترجیح می‌دهد در این دو پروژه پیمانکارانی که از طریق فاینانس وارد می‌شوند، ساخت نیروگاه را به عهده گیرند. هزینه دریافت جزئیات مناقصه ۱۵۰۰۰یورو است که باید به حسابی در بانک اتریش واریز شود. معاون نیروگاه‌های سازمان انرژی اتمی در خصوص زمان ارسال سوخت به نیروگاه اتمی بوشهر گفت: برای نهایی کردن زمان ارسال سوخت هفته آینده هیاتی به مسکو سفر می‌کند.

فیاض‌بخش در خصوص نتایج مذاکرات هیات روسی در ایران در مورد نیروگاه اتمی بوشهر گفت: مذاکرات اخیر یک دور در مسکو و دو دور در تهران انجام شد که منجر به امضای قراردادی بین ایران و روسیه شد.

وی افزود: مدیران مالی و بانکی دو طرف هفته گذشته قرارداد مورد نظر را امضاء کردند، البته جزئیاتی در این پیش‌نویس مطرح است که در سفر هفته آینده من به مسکو دستیابی به نتایجی قطعی ممکن می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مناقصه دو نیروگاه اولویت با روس‌ها است، گفت: ما اکنون در بوشهر تکنولوژی روسی داریم و ترجیح ما کشور روسیه است؛ ولی نمی‌توان در این مورد پیش‌بینی قاطعی انجام داد.

معاون آقازاده خاطرنشان ساخت که از طرف شرکت‌های اروپایی نیز ابراز تمایل‌هایی صورت گرفته است.

وی در پاسخ به خبرنگاری که با اشاره به تاخیر مکرر پیمانکار روسی از فیاض بخش سوال کرد که اگر روس ها بار دیگر تعلل کنند آیا ایران حاضر است ادامه کار را بر عهده گیرد، گفت: روس‌ها تا به امروز خوب کار کرده‌اند و تا پایان آوریل نیز نیروگاه ۴/۹۲درصد پیشرفت خواهد داشت؛ لذا فکر می‌کنم با تاخیری جزئی کار در اسرع وقت به اتمام برسد.

وی خاطرنشان کرد: در نامه اخیر فدراسیون انرژی روسیه ارسال سوخت برای مدت کوتاهی به تعویق افتاده است که هم‌اکنون در حال مذاکره و رایزنی برای تعیین دقیق زمان ارسال سوخت هستیم.

معاون نیروگاه‌های سازمان انرژی اتمی در خصوص مدت زمان راه‌اندازی نیروگاه‌ها خاطرنشان کرد: بر مبنای گزارش‌های آژانس ساخت نیروگاه‌های اتمی در دنیا بین ۹ تا ۱۱ سال زمان خواهد برد.

معاون نیروگاه‌های سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در شرایط کنونی بین‌المللی می‌توان ساخت دو نیروگاه را به اجرا گذاشت، گفت: در بعد فنی قراردادها را به شکلی تنظیم می‌کنیم که تحت تاثیر تمایلات سیاسی بین‌المللی قرار نگیرد؛ اما در بعد سیاسی نهادهای سیاسی کشور تصمیمات لازم را در این خصوص اتخاذ خواهند کرد.