وزارت نفت در تازه ترین گزارش پیشنهادی خود به رییس‌جمهوری با اعلام این که سهمیه بندی صرفا با کارت هوشمند امکان پذیر نیست، سه گزینه برای میزان سهمیه خودروهای شخصی و سه قیمت آزاد ۳۸۱، ۴۱۸ و ۴۶۷ تومانی را پیشنهاد کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت نفت در این گزارش که ۱۵ فروردین ماه تقدیم رییس‌جمهوری شده و هنوز نهایی نشده است، با اشاره به میزان مصرف و تولید بنزین در کشور و بودجه اختصاص یافته برای واردات این فرآورده، پیشنهادهای این وزارتخانه برای قیمت و نحوه توزیع را ارائه کرده است. در این گزارش با اشاره به مشکلات کارت هوشمند سوخت و اجرای آن در سراسر کشور، به مراجعه‌نکردن حدود ۵میلیون مالک موتور سیکلت برای صدور و دریافت کارت هوشمند استناد شده و اعلام شده که در مجموع تنها حدود ۲میلیون مالک موتور سیکلت برای ثبت‌نام و دریافت کارت سوخت خود مراجعه کرده‌اند.

وزارت نفت در این گزارش با تصریح بر این که سهمیه‌بندی بنزین در سال جاری به صورت تک نرخی یا دونرخی تنها با کارت هوشمند طبق زمان‌بندی درنظر گرفته شده برای همه مصرف‌کنندگان بنزین امکان‌پذیر نخواهد بود، پیشنهاد کرده دارندگان کارت هوشمند سوخت، با استفاده از کارت خود و بر اساس سهمیه ‌در نظر گرفته شده اقدام به سوختگیری کنند و آن دسته از مالکین خودروهایی که کارت سوخت خود را تا موعد مقرر دریافت نکرده‌اند نیز با نرخ آزاد بنزین مورد نیاز خود را تا زمان دریافت کارت هوشمند بدون سهمیه‌بندی دریافت کنند و پس از دریافت کارت هوشمند سوخت نیز سهمیه آنها یکجا در اختیار آنها قرار گیرد. در این گزارش اعلام شده با توجه به پیش‌بینی قیمت ۶۵۰دلار در هر تن برای بنزین موتور و با درنظرگرفتن متوسط مصرف روزانه ۷۶میلیون لیتر برای ۲ ماه فروردین و اردیبهشت سال‌جاری که بنزین به‌صورت آزاد و بدون سهمیه‌بندی عرضه می‌شود، در ۱۰ ماهه باقیمانده سال سهمیه بندی اعمال خواهد شد. وزارت نفت تصریح کرده با احتساب تولید و واردات روزانه ۴۲ و ۳۴میلیون لیتر بنزین، برای دو ماه نخست سال معادل یک‌میلیارد دلار ارز مورد نیاز خواهد بود. از این‌رو برای واردات بنزین در مابقی سال نیز تنها ۵/۱میلیارد دلار از رقم مصوب مجلس باقی خواهد ماند.

در این صورت درآمد دولت از محل تخصیص یک‌میلیارد دلار برای واردات بنزین در ۲ ماه نخست سال برای فروش بنزین به قیمت ۸۰۰ریال، ۱۲۹میلیون دلار و در ۱۰ماه دیگر با احتساب اختصاص ۵/۱میلیارد دلار باقیمانده برای واردات بنزین و فروش آن به قیمت ۱۰۰۰ریال نیز ۲۴۶میلیون دلار خواهد بود. با این ارقام و با محاسبه ۳۰درصد عوارض فروش ۱۸۶۰میلیون دلار تا پایان سال قابل تامین خواهد بود که با واردات روزانه ۱۹میلیون لیتر بنزین و فروش آزاد آن به قیمت ۴۶۷۰ریال، ۷۶میلیون لیتر بنزین مورد نیاز کشور تامین خواهد شد. طبق ارقام یادشده در گزارش، در این صورت اگر سهمیه خودروهای شخصی ۳ لیتر در روز تعیین شود میزان بنزین سهمیه‌بندی روزانه ۵۷میلیون لیتر و با قیمت آزاد ۴۶۷۰ریال و چنانچه سهمیه این خودروها روزانه ۵/۲ لیتر در نظر گرفته شود میزان بنزین سهمیه‌بندی روزانه ۵۴میلیون لیتر و با قیمت عرضه آزاد ۴۱۸۰ریال خواهد بود. در صورتی که سهمیه این خودروها روزانه ۲ لیتر منظور شود در این صورت میزان بنزین سهمیه بندی روزانه ۵۱میلیون لیتر و با قیمت فروش آزاد ۳۸۱۰ریال صورت خواهد گرفت. در گزارش وزارت نفت، سهمیه تاکسی‌ها ۲۷ لیتر در روز و آژانس‌ها ۱۲ لیتر در روز پیشنهاد شده است.